Fülszöveg
Cey-Bert Róbert Gyula Cey-Bert Tünde
A magyar konyha eredetiségét, egyediségét az európai konyhák között az ősi keleti gasztronómiai civilizációkig visszanyúló gyökerei határozzák meg. A keleti gasztronómiai civilizációk az ókor legmagasabb gasztronómiai szintjét képviselték, az étkezés harmóniarendjére épültek.
A modern világ globalizációs légkörében csak az a nemzeti konyha marad-hat fenn, amelynek mélyrenyúló gyökerei képesek összekötni a múlt meg-különböztető hagyományait a kor emberének elvárásaival és szükségleteivel.
A jövő magyar konyhájának erőteljesen képvilselnie kell az ősi hagyományok harmóniarendjét, megfelelően ötvözve az egészséges étkezés szabályaival.
Ez az alapgondolata Cey-Bert Róbert és Cey-Bert Tünde könyvének, amely évszázadok mulasztását pótolja, megfogalmazva a magyar konyha harmónia-filozófiáját a XXI. század embere számára. A kínai gasztonómiai filozófiát, Konfucius több mint 2500 éve megfogalmazta, Brillat - Savarin pedig a francia gasztronómiai...
Tovább
Fülszöveg
Cey-Bert Róbert Gyula Cey-Bert Tünde
A magyar konyha eredetiségét, egyediségét az európai konyhák között az ősi keleti gasztronómiai civilizációkig visszanyúló gyökerei határozzák meg. A keleti gasztronómiai civilizációk az ókor legmagasabb gasztronómiai szintjét képviselték, az étkezés harmóniarendjére épültek.
A modern világ globalizációs légkörében csak az a nemzeti konyha marad-hat fenn, amelynek mélyrenyúló gyökerei képesek összekötni a múlt meg-különböztető hagyományait a kor emberének elvárásaival és szükségleteivel.
A jövő magyar konyhájának erőteljesen képvilselnie kell az ősi hagyományok harmóniarendjét, megfelelően ötvözve az egészséges étkezés szabályaival.
Ez az alapgondolata Cey-Bert Róbert és Cey-Bert Tünde könyvének, amely évszázadok mulasztását pótolja, megfogalmazva a magyar konyha harmónia-filozófiáját a XXI. század embere számára. A kínai gasztonómiai filozófiát, Konfucius több mint 2500 éve megfogalmazta, Brillat - Savarin pedig a francia gasztronómiai filozófia alapjait 200 éve fektette le a „La physiologie du goűt" című művében. Eljött az ideje, hogy mi, magyarok is rendszerezzük és meg-határozzuk hosszú hagyományokkal rendelkező gasztronómiai filozófiánkat.
A kötet a régi hagyományos receptek mellett, több mint száz új ételleírást tartalmaz, amelyek kifejezik a megújuló magyar konyha sajátos ízirányzatait, tálalási esztétikáját, deatetikai értékrendjét és változatos konyhatechnikai el-járásait.
A könyv a magyar konyha filozófiai megközelítésének első episztemológiai megfogalmazása, amely a magyar konyhaművészet kultúrtörténeti kutatásainak megkerülhetelen alapművét képezi.
Kötelező olvasmány a magyar gasztronómia minden kedvelője számára!
Vissza