1.063.119

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A magyar konyha filozófiája

Az ősi áldozati ételek szellemiségétől a jövő magyar konyhájáig

Szerző
Budapest
Kiadó: Püski Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 504 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-302-007-40
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg


Cey-Bert Róbert Gyula Cey-Bert Tünde
A magyar konyha eredetiségét, egyediségét az európai konyhák között az ősi keleti gasztronómiai civilizációkig visszanyúló gyökerei határozzák meg. A keleti gasztronómiai civilizációk az ókor legmagasabb gasztronómiai szintjét képviselték, az étkezés harmóniarendjére épültek.
A modern világ globalizációs légkörében csak az a nemzeti konyha marad-hat fenn, amelynek mélyrenyúló gyökerei képesek összekötni a múlt meg-különböztető hagyományait a kor emberének elvárásaival és szükségleteivel.
A jövő magyar konyhájának erőteljesen képvilselnie kell az ősi hagyományok harmóniarendjét, megfelelően ötvözve az egészséges étkezés szabályaival.
Ez az alapgondolata Cey-Bert Róbert és Cey-Bert Tünde könyvének, amely évszázadok mulasztását pótolja, megfogalmazva a magyar konyha harmónia-filozófiáját a XXI. század embere számára. A kínai gasztonómiai filozófiát, Konfucius több mint 2500 éve megfogalmazta, Brillat - Savarin pedig a francia gasztronómiai... Tovább

Fülszöveg


Cey-Bert Róbert Gyula Cey-Bert Tünde
A magyar konyha eredetiségét, egyediségét az európai konyhák között az ősi keleti gasztronómiai civilizációkig visszanyúló gyökerei határozzák meg. A keleti gasztronómiai civilizációk az ókor legmagasabb gasztronómiai szintjét képviselték, az étkezés harmóniarendjére épültek.
A modern világ globalizációs légkörében csak az a nemzeti konyha marad-hat fenn, amelynek mélyrenyúló gyökerei képesek összekötni a múlt meg-különböztető hagyományait a kor emberének elvárásaival és szükségleteivel.
A jövő magyar konyhájának erőteljesen képvilselnie kell az ősi hagyományok harmóniarendjét, megfelelően ötvözve az egészséges étkezés szabályaival.
Ez az alapgondolata Cey-Bert Róbert és Cey-Bert Tünde könyvének, amely évszázadok mulasztását pótolja, megfogalmazva a magyar konyha harmónia-filozófiáját a XXI. század embere számára. A kínai gasztonómiai filozófiát, Konfucius több mint 2500 éve megfogalmazta, Brillat - Savarin pedig a francia gasztronómiai filozófia alapjait 200 éve fektette le a „La physiologie du goűt" című művében. Eljött az ideje, hogy mi, magyarok is rendszerezzük és meg-határozzuk hosszú hagyományokkal rendelkező gasztronómiai filozófiánkat.
A kötet a régi hagyományos receptek mellett, több mint száz új ételleírást tartalmaz, amelyek kifejezik a megújuló magyar konyha sajátos ízirányzatait, tálalási esztétikáját, deatetikai értékrendjét és változatos konyhatechnikai el-járásait.
A könyv a magyar konyha filozófiai megközelítésének első episztemológiai megfogalmazása, amely a magyar konyhaművészet kultúrtörténeti kutatásainak megkerülhetelen alapművét képezi.
Kötelező olvasmány a magyar gasztronómia minden kedvelője számára! Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem