1.063.133

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A magyar élelmiszeripar

Statisztikai adatgyűjtemény

Budapest
Kiadó: Központi Statisztikai Hivatal
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 357 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"A MAGYAR ÉLELMISZERIPAR STATISZTIKAI ADATGYŰJTEMÉNY a Központi Statisztikai Hivatal kiadásában 1961. évben megjelent a MAGYAR IPAR STATISZTIKAI ADATGYŰJTEMÉNY-ben közreadott... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"A MAGYAR ÉLELMISZERIPAR STATISZTIKAI ADATGYŰJTEMÉNY a Központi Statisztikai Hivatal kiadásában 1961. évben megjelent a MAGYAR IPAR STATISZTIKAI ADATGYŰJTEMÉNY-ben közreadott élelmiszeriparra vonatkozó adatközleménynél jóval részletesebben (iparágas részletezésben) tartalmazza az élelmiszeripar adatait.
Az ÉLELMISZERIPARI ADATGYŰJTEMÉNY-ben együtt kerülnek közlésre az élelmiszeriparra és a népgazdaság egyéb - az élelmiszeriparral szoros kapcsolatban álló - ágaira (mezőgazdaság, felvásárlás, kereskedelem) vonatkozó fontosabb adatok.
Az ADATGYŰJTEMÉNY elsődleges céljának azt tekintettük, hogy a magyar élelmiszeriparra és annak fejlődésére vonatkozóan a rendelkezésre álló adatok túlnyomó többségét a lehető legrészletesebb formában közrebocsássuk." Vissza

Tartalom

ÁLTALÁNOS RÉSZ
Összefoglaló adatok
1. A termelés, a létszám és a munkatermelékenység indexe az egész élelmiszeriparban,
1938-1961 17
2. A termelés megoszlása, a foglalkoztatottak száma és megoszlása az egész élelmiszeriparban, 1949-1961 18
3. Az állami élelmiszeripar fontosabb adatai, 1921-1938, 1949-1961 19
4. Egy telepre jutó fontosabb adatok az állami élelmiszeriparban, 1921-1938,
1957-1961 19
5. Az állami ipar fontosabb adatai ipari főcsoportok szerint, 1949-1961 21
8. Az állami élelmiszeripar fontosabb adatai az állami ipar százalékában, 1949-1961- 21
Beruházások
1. A teljesített beruházások megoszlása összetétel szerint, 1958-1961 25
2. Az üzembe helyezett beruházások megoszlása összetétel szerint, 1958-1961 26
3. A teljesített összes és építési felújítások alakulása, 1958-1961 27
Állóeszközök
1. Állóeszközállomány, 1961 31
2. Az állóeszközök nettó értéke állóeszközcsoportonként december 31-én, 1953,
1961 32
Gépi berendezések
1. A gőzkazánok száma, fűtőfelülete és teljesítőképessége, 1949-1961 39
2. Tápvizelőmelegítők, gőztúlhevítők száma és fűtőfelülete, 1949-1961 40
3. A gőzkazánok megoszlása tüzelési típusok szerint, 1959-1961 41
4. A gőzkazánok teljesítőképessége típusok szerint, 1959-1961 41
5. Az összes felszerelt erőgépek száma és teljesítőképessége, 1949-1961 42
6. Az összes fel nem szerelt erőgépek száma és teljesítőképessége, 1951-1961 43
7. A felszerelt erőgépek száma és teljesítőképessége típusok szerint, 1949-1961 44
8. A felszerelt villamosenergia fejlesztőgépek (generátorok) száma és teljesítőképessége,
1949-1961 46
9. Az egy teljesített munkaórára jutó villamosenergia felhasználás, 1949-1961 46
10. Egy munkásra és egy foglalkoztatottra jutó villamosenergia felhasználás,
1949-1961 47
11. A felszerelt váltakozóáramú villamosmotorok száma és teljesítőképessége,
1952-1961 48
12. A felszerelt egyenáramú villamosmotorok száma ás teljesítőképessége,
1952-1961 49
13. A felszerelt összes villamosmotorok száma és teljesítőképessége, 1949-1961 50
14. A villamosmotorok megoszlása nagyságcsoportok szerint, 1959-1960 51
Anyagfelhasználás
1. A tüzelőanyag felhasználás, 1955-1961 57
2. A felhasznált szén mennyisége tüzelési célok szerint, 1955-1961 58
3. A felhasznált tüzifa mennyisége tüzelési célok szerint, 1955-1961 61
4. A felhasznált benzin és városi gáz mennyisége, 1955-1961 64
5. A felhasznált villamosenergia mennyisége, 1949-1961 67
6. Fontosabb anyagok és félkésztermékek felhasználása, 1957-1961 68
7. Az anyagfelhasználás megoszlása termelő ágazatok szerint, 1959-1960 74
Munkaügy
1. A foglalkoztatottak száma, 1949-1961 80
2. A munkások és az alkalmazottak száma, 1949-1961 82
3. A műszaki és az adminisztratív alkalmazottak száma és aránya, 1954-1961 84
4. Az ipari tanulók száma, 1949-1961 85
5. A foglalkoztatott nők száma és aránya október 1-én, 1958-1961 85
6. A munkások száma a heti munkaidő hossza szerint október 1-én, 1957-1961 86
7. A munkások száma a szombati munkaidő hossza szerint október 1-én, 1957-1960 87
8. A munkások átlagos dolgozó létszáma, az állományba felvett és az állományból törölt
munkások száma, 1954-1961 88
9. A munkások száma szakképzettség szerint október 1-én, 1958, 1961 89
10. A munkásnők száma szakképzettség szerint október 1-én, 1958, 1961 90
11. Az egyes szakmákban dolgozók száma képzettség és nem szerint,
1961.október 1-én 91
12. Az élelmiszeripari szakmákban felszabadult ipari tanulók száma, 1958-1961 92
13. Az adminisztratív alkalmazottak száma iskolai végzettség szerint (Minisztériumi ipar),
1960. október 1 -én 92
14. A műszaki alkalmazottak száma iskolai végzettség szerint (Minisztériumi ipar), 1955.
március 31-én és 1961. október 1-én 93
15. A vállalati igazgatók száma iskolai végzettség szerint (Minisztériumi ipar), 1955. március 31 -én 94
16. A vállalati igazgatók száma iskolai végzettség szerint (Minisztériumi ipar), 1961.november hónapban 94
17. A főmérnökök száma iskolai végzettség szerint (Minisztériumi ipar),
1955. március 31-én 95
18. A főmérnökök száma iskolai végzettség szerint (Minisztériumi ipar), 1961. november
hónapban 95
19. A munkások teljesített munkanapjai, műszakegyüttható, munkarendszer kihasználás,
1958-1961 96
20. A munkások teljesített munkanapjainak átlagos hossza, 1957-1961 98
21. A munkások fizetett szabadságnapjai, 1957-1961 98
22. A munkások teljesített munkaóráinak száma, 1949-1961 100
23. Az egy munkásra jutó évi teljesített munkaórák száma, 1949-1961 100
24. A munkások munkarenden belül ás túlórában teljesített munkaóráinak száma, 1957-1961 102
25. A munkások teljesítménybérben teljesített munkaórái, 1958-1961 103
26. Az egy munkásra jutó túlórák száma, 1957-1961 103
27. A foglalkoztatottak és a munkások munkabére, 1949-1961 104
28. A műszaki, az adminisztratív és az egyéb alkalmazottak munkabére, 1957-1961 106
29. Az összes alkalmazottak, az ipari tanulók és az állományon kívüliek munkabére,
1957-1961 106
30. A munkások átlagos havi keresete és aránya, 1949-1961 108
31. A műszaki, az adminisztratív és az egyéb alkalmazottak átlagos havi keresete és
aránya, 1957-1961 109
32. A foglalkoztatottak számának megoszlása szeptember havi keresetük szerint, 1959-1961 110
33. A munkások számának megoszlása szeptember havi keresetük szerint, 1959-1961 111
34. A műszaki alkalmazottak számának megoszlása szeptember havi keresetük szerint,
1959-1961 112
35. Az adminisztratív alkalmazottak számának megoszlása szeptember havi keresetük
szerint, 1959-1961 113
36. A foglalkoztatott nők számának megoszlása szeptember havi keresetük szerint, 1960-
1961 114
37. A munkásnők számának megoszlása szeptember havi keresetük szerint,
1960-1961 115
38. A természetbeni juttatások összege, 1957-1961 116
39. A kifizetett nyereségrészesedés Összege, 1959-1960 116
40. A nyereségrészesedést fizető vállalatok számának megoszlása, 1959-1960 117
41. Egyes vezető munkakörökben dolgozók átlagos havi keresete, 1959-1961 118
42. Néhány fontosabb szakmában dolgozók átlagos órabére, 1958-1961 120
43. A férfiak és a nők átlagos órabére (Ft) és aránya néhány fontosabb szakmában november hónapban, 1958-1961 120
Termékek
1. A fontosabb termékek termelése (Szocialista ipar), 1938, 1949-1961 122
Malomipari termékek, 1938, 1949-1961 122
Sütő-és tésztaipari termékek, 1938, 1949-1961 122
Vágóhídi-és húsfeldolgozóipari termékek, 1938, 1949-1961 122
Baromfi-és tojásfeldolgozóipari termékek, 1938, 1949-1961 124
Tejipari termékek, 1938, 1949-1961 124
Cukoripari termékek, 1938, 1949-1961 124
Édes-és kávészeripari termékek, 1938, 1949-1961 124
Növényolaj- és zsiradékfeldolgozóipari termékek, 1938, 1949-1961 124
Konzerv-és paprikaipari termékek, 1938, 1949-1961 124
Szeszipari termékek, 1938, 1949-1961 126
Söripari termékek, 1938, 1949-1981 126
Gyógy-, ásványvíz- és szikvízipari termékek, 1938, 1949-1961 126
Dohányipari termékek, 1938, 1949-1961 126
Termelés
1. A termelés indexei (a vállalati teljes termelés és a nettó termelés alapján), index:
1949=100, 1949-1961 131
2. A termelés indexei (a vállalati teljes termelés és a nettó termelés alapján), index:
előző év = 100, 1949-1961 132
3. A termelés fejlődésének átlagos évi növekedési üteme (a vállalati teljes termelés és a
nettó termelés alapján), 1949-1961 133
4. A vállalati teljes termelés megoszlása iparágak szerint, 1949-1961 134
5. A nettó termelés megoszlása iparágak szerint, 1949-1961 134
6. A vállalati teljes termelés szerkezete, 1961 135
7. Az egyes iparágak profilidegen kész termelésének értéke és aránya, 1957-1961 136
8. Az idényszerűségre jellemző adatok néhány fontosabb iparágban, 1958-1961 140
Munkatermelékenység
1. Az egy foglalkoztatottra jutó termelés indexei (a vállalati teljes és a nettó termelés
alapján), index: 1949 = 100, 1949-1961 147
2. Az egy munkásra jutó termelés indexei (a vállalati teljes és a nettó termelés alapján),
index: 1949 = 100, 1949-1961 148
3. Az egy teljesített munkaórára jutó termelés indexei (a vállalati teljes és a nettó termelés alapján), index: 1949 = 100, 1949-1961 149
4. Az egy foglalkoztatottra jutó termelés indexei (a vállalati teljes és a nettó termelés
alapján), index: előző év = 100, 1949-1961 150
5. Az egy munkásra jutó termelés indexei (a vállalati teljes és a nettó termelés alapján),
index: előző év = 100, 1949-1961 151
6. Az egy teljesített munkaórára jutó termelés indexei (a vállalati teljes és a nettó termelés alapján), index: előző év = 100, 1949-1961 152
7. A nettó termelés növekedéséből a létszám és a termelékenységnövekedésével elért
hányad, 1949-1961 153
Termelési költség, eredmény, készlet
1. Termelési költségek és üzemi eredmény a termelési érték százalékában, 1957-1961 157
2. Termelési költségek és üzemi eredmény, 1961 159
3. Bruttó árbevétel, forgalmi adó, állami támogatás és vállalati eredmény, 1959-1961 160
4. A készletek (normalizált fogyóeszközök) értéke folyóáron, 1961 161
5. A készletek (normalizált fogyóeszközök) év végi értéke összetétel szerint,
1957-1961 162
Árak, árindexek
1. A fontosabb alapanyagok átlagára, 1938, 1949-1960 167
2. Az anyagárak alakulása, 1957-1960 171
3. A fontosabb termékek termelői ára, 1954-1960 172
4. A fontosabb termékcsoportok termelői árindexei, 1959.1. 1/1958 178
5. A termelői árak alakulása, 1955-1960 181
6. A fontosabb élelmiszerek fogyasztói ára, 1938, 1949-1960 182
Szövetkezeti és magánkisipar
1. A szövetkezeti ipar fontosabb adatai, 1958-1961 185
2. A magánkisiparosok és alkalmazottaik száma, 1938, 1949-1961 185
Nagyságcsoportonkénti megoszlás
1. Az ipartelepek számának megoszlása a munkáslétszám nagyságcsoportjai szerint,
1960 189
2. A munkás létszám megoszlása a munkás létszám nagyságcsoportjai szerint, 1960 190
3. A hajtóerő megoszlása a munkáslétszám nagyságcsoportjai szerint, 1960 191
Földrajzi elhelyezkedés
1. Az élelmiszeripar aránya az állami iparban, 1960 195
2. Az állami élelmiszeripar néhány fontosabb adata területi részletezésben, 1960 196
3. Az egyes élelmiszeripari ágazatok néhány fontosabb adata területi részletezésben,
1960 198
4. Az egyes élelmiszeripari ágazatok néhány fontosabb adata államigazgatási egységek
szerinti csoportosításban, 1960 202
5. Fontosabb adatok a munkáslétszám nagyságcsoportjai szerint, 1960 204
6. Foglalkoztatottak száma az egész élelmiszeriparban, területi részletezésben, 1960 206
Szervezet szerinti adatok
1. Az Élelmezésügyi Minisztérium fontosabb adatai igazgatóságok szerint, 1960-1961 208
II.
AZ EGYES ÉLELMISZERIPARI ÁGAZATOK SZAKMAI ADATAI
Malomipar
1. Fontosabb adatok, 1921-1938, 1949-1961 215
2. Egy telepre jutó fontosabb adatok, 1921-1938, 1957-1961 215
3. A malmok száma és őrlési kapacitása, 1935, 1948, 1954, 1958, 1961 216
4. A malmok számának és kapacitásának hajtóerő szerinti megoszlása, 1961 216
5. A megőrölt, hántolt, darált termények és az előállított termékek mennyisége, 1921-
1938, 1949-1961 216
6. A malmok számának kapacitásnagyság szerinti megoszlása területi részletezésben,
1961. december 31-én 217
7. A malmok kapacitáskihasználása, 1961 218
8. A malmok számának megoszlása az őrlési kapacitás nagysága szerint, 1961, december 31-én 218
9. A malmok fontosabb adatai megyénként (Minisztériumi ipar), 1957.július 1-én 219
10. A fontosabb gépek (berendezések) számának és típusainak megoszlása gyártási év szerint (Minisztériumi ipar), 1959. december 31-én 221
11. A kiszerelt (előrecsomagolt) liszt és rizs mennyisége és aránya (Minisztériumi ipar),
1957-1961 221
Sütő- és tésztaipar
1. Fontosabb adatok, 1921-1938, 1949-1961 222
2. Egy telepre jutó fontosabb adatok, 1921-1938, 1957-1961 222
3. A sütőüzemek száminak megoszlási- a munkáslétszám nagyságcsoportjai szerint,
1955- 1960 223
4. A sütőüzemek számának megoszlása a rendelkezésre álló sütőtér nagysága szerint,
1956- 1959 223
5. A sütőkemencék számának megoszlása a sütőterek száma szerint területi részletezésben, 1959.december 31 -én 223
6. A sütőkemencék számának megoszlása kemencefajták szerint területi részletezésben, 1959.december 31 -én 224
7. A sütőkemencék számának megoszlása tüzelési módok szerint,
1959. december 31-én 224
8. Olajfűtőberendezések számának megoszlása típusok szerint területi részletezésben,
1959.december 31-én 224
9. A kenyérdagasztás és a zsemlyeformázás gépesítési adatai területi részletezésben,
1959.december 31-én 225
10. A fontosabb tésztamegmunkálógépek és szitálóberendezések száma, 1959.december
31-én 225
11. Kenyér és péksütemény termelés, 1949-1961 226
12. A termelés napi átlagos mennyisége területi részletezésben, 1959 226
13. A száraztészta termelés megoszlása minőség szerint, 1955-1961 227
14. A száraztészta termelés mennyisége és aránya tésztafajtánként (Tésztagyár adata),
1950-1961 227
15. A száraztészta termelés megoszlássá csomagolás módja szerint (Minisztériumi ipar),
1950-1961 227
Húsipar
1. Fontosabb adatok, 1921-1938, 1949-1961 228
2. Egy telepre jutó fontosabb adatok, 1921-1938, 1957-1961 228
3. A húsdarálók számának és teljesítőképességének megoszlása gyártási év szerint,
1959.december 31-én 229
4. A húsvágógépek (kutterek) számának és teljesítőképességének megoszlása gyártási
év szerint, 1959.december 31-én 229
5. A keverőgépek számának és teljesítőképességének megoszlása gyártási év szerint,
1959.december 31-én 230
8. A töltőgépek számának és teljesítőképességének megoszlása gyártási év szerint,
1959. december 31-én 230
7. A főzőberendezések számának és teljesítőképességének megoszlása gyártási év szerint, 1959.december 31-én 231
8. A füstölő berendezések számának és teljesítőképességének megoszlása gyártási év
szerint, 1959.december 31-én 231
9. A zsírolvasztó berendezések számának és teljesítőképességének megoszlása olvasztási módok szerint, 1959-1980.december 31-én 232
10. A levágott sertések és marhák száma havonként, 1955, 1958-1961 232
11. A levágott sertések száma és átlagsúlya negyedévenként, 1952-1961 233
12. A levágott marhák száma és átlagsúlya negyedévenként, 1952-1961 234
13. A levágott borjak száma és átlagsúlya negyedévenként, 1952-1961 235
14. A levágott lovak száma és átlagsúlya negyedévenként, 1952-1961 236
15. A levágott juhok száma és átlagsúlya negyedévenként, 1953-1961 237
16. A levágott sertések minőségi megoszlása, 1955-1961 238
17. A levágott szarvasmarhák minőségi megoszlása, 1955-1961 238
18. A vágósertésekből kitermelt hús (főtermék) mennyisége és a vágási veszteség, 1953-
1961 239
19. A vágómarhákból kitermelt hús (főtermék) mennyisége és a vágási veszteség, 1953-
1961 239
20. A kiolvasztott sertészsír mennyisége olvasztási módok szerint, 1959-1960 240
21. A sertészsiradék-olvasztás alakulása, 1953-1961 240
22. A vágóállatok vágásának, fejtésének és hasításának műszaki színvonalát jellemző adatok, 1959-1961 240
Baromfi- és tojásfeldolgozó ipar
1. A baromfi-és tojásfeldolgozó vonalak (berendezések) száma és teljesítőképessége vállalatonként, 1959.december 31 -én 241
2. Az Összes vágott baromfihoz felhasznált élő baromfi mennyisége, 1955-1961 242
3. A vágott baromfi fajlagos anyagfelhasználása fajtánként, 1956-1961 242
4. A vágott baromfi termelés minőségi megoszlása, 1955-1960 243
5. A feldolgozott tojás minőségi megoszlása, 1958-1960 243
6. A termékegységre jutó munkaórák száma baromfifajtánként, 1959-1960 244
Tejipar
1. Fontosabb adatok, 1921-1938, 1949-1961 246
2. Egy telepre jutó fontosabb adatok, 1921-1938, 1957-1961 246
3. A telepek és tejgyűjtő csarnokok számának megoszlása terület szerint, 1957-1981 247
4. A feldolgozott tej mennyiségének és a munkáslétszámnak megoszlása terület szerint,
1957-1961 247
5. A telepek száma, munkáslétszáma és a feldolgozott tej mennyisége terület és üzemágak szerint, 1957-1961 248
6. A tejgyűjtő csarnokok száma a tejüzemtől való távolságuk és a felvásárolt tejmennyiség nagyságcsoportjai szerint, december havi adatok, 1953-1955, 1961 249
7. A szállított tej mennyiségének megoszlása a szállítás módja szerint, 1959-1961 249
8. A gépek (berendezések) számának és teljesítőképességének megoszlása gyártási év
szerint, 1959. december 31-én 250
9. A fontosabb gépek (berendezések) száma, teljesítőképessége és tényleges teljesítménye, 1959-1961 251
10. Egyes munkafolyamatok gépesítettsége, 1959-1961 december havi adatok 251
11. Alapanyagmérleg, 1959-1961 252
12. A felhasznált alapanyagok tejre átszámított mennyisége termékfajtánként,
1957-1961 252
13. A kiszerelt termékek mennyisége és aránya, 1959-1961 252
14. A termelt vaj minősége, 1954-1955, 1957-1961 253
15. A termelt sajt minősége, 1954-1955, 1957-1961 253
16. Az értékesített tej minősége, 1954-1955, 1957 253
Cukoripar
1. Fontosabb adatok, 1921-1938, 1949-1961 254
2. Egy telepre jutó fontosabb adatok, 1921-1938, 1957-1961 2555
3. A feldolgozási idényben foglalkoztatott munkások száma és teljesített munkaórái,
1958/59-1961/62 255
4. A fontosabb gépek (berendezések) száma, 1959.december 31-én 255
5. A cukorrépa kirakás gépesítésének aránya; a feldolgozott cukorrépa és a répalé megoszlása feldolgozási mód szerint, 1958/59-1961/62 255
6. A feldolgozási idény időtartama, a feldolgozott cukorrépa napi átlagos mennyisége és
cukortartalma, cukorkihozatal és cukorveszteség, 1949/50-1961/62 255
7. A feldolgozott cukorrépa és a termelt cukor mennyisége, egy cukorgyárra jutó munkások száma és a feldolgozott cukorrépa mennyisége, 1920/21 -1961 /62 256
8. A termelt és a feldolgozott cukorrépa megoszlása terület szerint,
1950/51-1961/62 257
9. Egy tonna cukor előállítására fordított munkaórák száma, 1958/59-1960/61 257
Édesipar
1. Fontosabb adatok, 1921-1938, 1949-1961 258
2. Egy telepre jutó fontosabb adatok, 1921-1938, 1957-1961 258
3. A fontosabb gépek (berendezések) számának és teljesítőképességének megoszlása gyártási év szerint, 1959.december 31 -én 259
4. A csokoládésáruk mennyisége és aránya, 1949-1961 259
Növényolaj- és margaringyártás
1. Fontosabb adatok, 1921 -1938, 1949-1961 260
2. Egy telepre jutó fontosabb adatok, 1921 -1938, 1957-1961 260
3. A fontosabb gépek (berendezések) száma és nyersanyagfelhasználás, 1959-1960 261
4. Olajos magvak vetésterülete, termésmennyisége és termésátlaga, 1921-1961 261
5. A napraforgóolaj termelés mennyisége és aránya előállítási módok szerint,
1950-1961 262
6. A margarin termelés minőség szerinti megoszlása, 1949-1961 262
Konzervipar
Paprikafeldolgozó ipar
1. A konzervipar fontosabb adatai, 1921-1938, 1949-1961 263
2. Egy telepre jutó fontosabb konzervipari adatok, 1921-1938, 1957-1961 263
3. A paprikafeldolgozó ipar fontosabb adatai, 1921-1938, 1949-1961 264
4. Egy telepre jutó fontosabb paprikafeldolgozó ipari adatok, 1921-1938, 1957-1961 264
5. Konzervipari gépek (berendezések) száma és egy gépre (berendezésre) jutó termelés ¦*
mennyisége, 1959-1960 265
6. Egyes munkafolyamatok gépesítettsége, 1959-1960 265
7. Raktárak száma és alapterülete elhelyezkedésük szerint, 1959-1960 265
8. A gyümölcs-, főzelék- és paradicsomkonzerv termelésének megoszlása, 1949-1961 265
9. A gyümölcskonzervek termelésének megoszlása fontosabb gyümölcsfajták szerint,
1955-1961 266
10. Fontosabb konzervipari alapanyagok beszerzési és piaci ára, 1957-1961 267
11. A konzervipari termékek megoszlása minőség szerint (értékesítési adatok alapján),
1958/59-1961/62 268
12. A konzervtermelés megoszlása kiszerelési módok szerint, 1954-1961 270
13. A kiszerelt termékek megoszlása kiszerelési egységek szerint, 1954-1961 270
Szeszipar
1. Fontosabb adatok, 1921 -1 93 8. 1949-1 961 271
2. Egy telepre jutó fontosabb adatok, 1921-1938, 1957-1961 271
3. A fontosabb gépek (berendezések) száma és teljesítőképessége,
1959.december 31-én 272
4. A fontosabb termékek megoszlása kiszerelési módok szerint, 1959, 1961 272
5. A szesz-, élesztő-, mezőgazdasági nyersszesz és ecet gyártás fajlagos anyagfelhasználása ,1958-1961 272
Söripar
1. Fontosabb adatok, 1921-1938, 1949-1961 273
2. Egy telepre jutó fontosabb adatok, 1921 -1938, 1957-1961 273
3. A fontosabb gépek (berendezések)száma, kora és teljesítőképessége, 1959. december
31 -én 274
4. A palackozógépeket kiszolgáló munkások száma, 1959.december 31-én 274
5. A fejtett palackok száma és a palacktörés aránya. 1958-1961 274
6. A fejtett sör átlagos ászokolási ideje, 1959-1961 274
7. A fontosabb söripari termékekre (munkafolyamatokra) fordított munkaórák száma,
1959-1961 274
8. A termelt sör megoszlása cukormérő- (Balling) fok szerint, 1880/81-1945/46, 1955,
1957-1961 275
9. A termelt hordós és palack-sör mennyisége és aránya, 1951-1961 275
Dohányipar
1. Fontosabb adatok, 1921-1938, 1949-1961 276
2. Egy telepre jutó fontosabb adatok, 1921-1938, 1957-1961 276
3. A dohányipari telepek száma és megoszlása üzemáganként, 1957-1961 277
4. A fontosabb gépek száma és teljesítőképessége, 1959-1961 277
5. A fontosabb gépek számának és teljesítőképességének megoszlása gyártási év szerint,
1959.december 31-én 277
6. A korszerű dohányfeldolgozási munkafolyamatok aránya, 1959-1961 ----------------- 278
7. Korszerű technológia alkalmazásával előállított cigaretta mennyisége és aránya,
1959-1961 278
8. A fontosabb cigarettafajtákhoz receptúra szerint felhasználható dohányfajta mennyisége és aránya, 1959-1960 278
9. A fermentált dohány termelés megoszlása kiképzési módok szerint, 1950-1961 279
10. A fermentált dohány termelés mennyisége és átlagára kiképzési módok és levélfajták
szerint, 1958/59-1959/60 279
11. A feldolgozott belföldi és külföldi dohányok mennyisége és aránya, 1957-1961 279
Hütő- és jégipar
1. Fontosabb adatok, 1921-1938, 1949-1961 280
2. Egy telepre jutó fontosabb adatok, 1921-1938, 1957-1961 280
3. A hütőházak forgalma és a tárolt áru mennyisége fajtánként, 1957-1961 281
4. A fontosabb termékek előállítására fordított munkaórák száma, 1958-1960 281
III.
AZ ÉLELMISZERIPARRAL ÖSSZEFÜGGŐ EGYES ÁGAZATOK ADATAI
Mezőgazdaság
1. A fontosabb növények vetésterülete, termésátlaga és termésmennyisége,
1921-1961 285
2. A fontosabb növények vetésterülete, termésátlaga és termésmennyisége területi részletezésben, 1961 286
3. A fontosabb növények vetésterülete, termésátlaga és termésmennyisége társadalmi
szektorok szerint, 1950-1961 291
4. Az állatállomány megoszlása állatfajtánként, 1938, 1950-1961 300
5. Állati termékek és átlagos hozamok, 1938, 1950-1961 300
6. Az állatállomány megoszlása területi részletezésben, 1961 301
7. Az állatállomány megoszlása társadalmi szektorok szerint, 1950-1961 302
Felvásárlás
1. A fontosabb termékek felvásárlása, 1950-1961 303
2. Vágóállatok és fontosabb állati termékek felvásárlása, 1950-1961 303
3. A fontosabb termények felvásárlása társadalmi szektorok szerint, 1950-1961 304
4. A fontosabb termények, vágóállatok és állati termékek felvásárlása negyedévenként,
1957-1961 306
5. A fontosabb termények felvásárlásának aránya, 1949/50-1960/61 307
Külkereskedelem
1. A fontosabb termékek behozatala, 1938, 1949-1961 308
2. A fontosabb termékek kivitele, 1938, 1949-1961 310
3. A fontosabb termékek kivitele országok szerint, 1938, 1949-1961 312
Belkereskedelem - Fogyasztás
1. A fontosabb élelmiszerek kiskereskedelmi forgalma, 1951 -1961 322
2. Egy lakosra jutó fogyasztás fontosabb élelmiszerekből, 1934-1938 évek átlaga, 1950-
1961 324
3. A kiskereskedelem élelmiszer eladási forgalma területi részletezésben, 1955, 1958-
1961 324
4. A fontosabb élelmiszeripari termékek összes belkereskedelmi forgalma és az egy lakosra jutó forgalom nagysága területi részletezésben, 1957-1961 325
5. Egy főre jutó élelmiszerkiadás (Ft), 1955-1961 338
FÜGGELÉK
1. Az élelmiszer -, ital- és dohánygyártás ágazati rendszere 341
2. Az élelmiszer-, ital- és dohánygyártás ágazati rendszere a KGST ágazati rendszerének megfelelően csoportosítva 343
3. Az élelmiszer-, ital- és dohánygyártás ágazati rendszere az ENSZ ágazati rendszerének megfelelően csoportosítva 343
4. Általános fogalmak magyarázata 344
5. Szakmai fogalmak magyarázata 355
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem