1.067.053

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A leves hazudik

Az ételek szép új világa

Szerző
Fordító
Piliscsaba
Kiadó: Kétezeregy Kiadó
Kiadás helye: Piliscsaba
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 175 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 13 cm
ISBN: 963-86744-0-7
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Egy diszkrét világhatalom: az ízipar9
Egy meglepően szerény konszern New Yorkban
Miért van szükségük a pékeknek titkosszolgálatra?
Érzékcsalódás reggeltől estig, a müzlitől a spenótig
Minden nap fél kiló lobik ételíz
Szervezett címkecsalás: a jelölési törvény22
A természet adománya: a mutatványról, amely az ausztrál fűrészporból kicsalogatja az eper "természetes" aromáját
12=600
Milyen akrobatikus mutatványokat szabad egy etikett-költőnek véghezvinnie?
Költői szabadság és a csúf igazság
A menük logikája: az ízek történetéről39
Végezetül a desszert, avagy a fogások kialakulásának bonyolult útja
Az ízek feltalálása
Miért van manapság mindenből nagyobb adagokra szükségünk?
Az idomított gyermek: harc az apróságokért52
A zöld csomók rejtélye
A kreuzbergi török gyerekek ismerik fűszereiket
Miért olyan fontos a Magginak a Mikiegér?
Több horrorhirdetést a gyerekeknek!
Kettős vakpróba: Az élelmiszer-ellenőrök tehetetlensége66
Miért kellett egy hivatalnoknak munkaideje alatt magas százalékú itókát égetnie?
A barátságos kanadai úriember nem ismeri az ausztrál fűrészpor titkát
Minél kevesebb méreg, annál rosszabb?
Íz-eltévelyedések: Tiltott húsipari módszerek fű alatti legalizálása80
Miért szabad a kolbásznak zuhanyoznia?
Miért folyékony manapság a füst, és miért számít a kormánynál a kivétel majdnem szabálynak?
A szalonna végre tekintettel van a természetre és a szomszédokra
A leves hazudik: A szervezet átverése91
A sült üzenete a fejnek és a hasnak
Az étel mint fétis
Téves riasztás az emésztőrendszerben: mért fontosak tulajdonképpen az ízek
Továbbá hogyan lehet becsapni a szervezet figyelmeztető rendszerét?
Kövér kutya: az ízek mint hizlalószerek100
Miért akarnak a macskák Whiskast?
Miért hasonlít kutya és gazdája egyre jobban egymásra, és miért van diétára szüksége egyre több négylábúnak?
Továbbá az allergiás macskák most újból reménykedhetnek
Titokban diétás: Az édesítőszerek észrevétlen győzelme111
Miért tanácsos savanyú uborka a hizlaláshoz?
Hogyan tud a műanyag gondoskodni az édes érzésekről?
A kémia áldásai: a Hoechst élelmiszeripari részlegének virágzó üzletei
Szemét álarcban: A hulladékból élelmiszer lesz - remek imitátumok122
A tenger gyümölcseinek metamorfózisa, avagy hogyan alakul át a világító rák virslivé
Hogyan lesz a szenyvíztisztító hulladékából gulyás?
És miért finom mégis mindez?
Sokk-ó-ládék: a rejtett rizikók134
Miért életveszélyes egy Lila Pause egyeseknek?
Mitől halt meg olyan hirtelen a 17 éves Sarah Redding?
Az orvos mint detektív: a betegségek kiváltóinak körülményes keresése a táplálékban
Az íz-kartell: A gigászok harca az élemiszerüzletben146
Az élelmiszerbiznisz a kriminalitás szélén
Miért kellett az amerikai FBI-nak ügynököt ültetnie az aromaiparba?
Hogyan keresett egy építőanyag-vegyi cég a tojáson?
Functional Food: a gyógyszeripar szakácsainak egészséges receptjei
Inkább finomat: Az ízek jövője162
Hogyan haragította magára egy őszinte cégvezető a háziasszonyokat?
Miért luxus a levespor?
És végezetül: az ízek visszatérése
Irodalom170
Név- és tárgymutató172

Hans-Ulrich Grimm

Hans-Ulrich Grimm műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Hans-Ulrich Grimm könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A leves hazudik
Állapot:
2.580 ,-Ft
13 pont kapható
Kosárba