1.067.081

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A legujabb házi-czukrászat kézikönyve

Szerző
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 131 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: A címlap előtt egy fekete-fehér képpel illusztrált. Weiszmann Testvérek nyomása, Budapest.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

E mű a czukrászatnál husz évi működésem ideje alatt szerzett tapasztalataimat foglalja magában. Főtörekvésem az volt, hogy az olvasó ezen mű által a czukrászat minden ágában kellő útmutatást... Tovább

Előszó

E mű a czukrászatnál husz évi működésem ideje alatt szerzett tapasztalataimat foglalja magában. Főtörekvésem az volt, hogy az olvasó ezen mű által a czukrászat minden ágában kellő útmutatást nyerjen.
Mind azon sütemények és czukrászati czikkek készítése, a melyek ezen műben foglaltatnak, - azon gyakorlat szerint van előadva, a melyet a czukrászat terén való működésem alatt szereztem, s a mely átalában kitűnőnek ismertetett el.
Számos uraságok és mások elismerésüknek bizonyitványokkal adtak kifejezést, hogy mindenütt a hol működtem ebédeken, estélyeken, ünnepélyeken - az általam készitett süteményekkel a legnagyobb mértékben meg voltak elégedve, és hogy én a czukrászatot a legnagyobb eredménynyel tanítottam, és hogy mind azon ismeretek, a melyeket tőlem nyertek, legkönnyebben voltak elsajátíthatók. Szives megkeresésekre hajlandó vagyok ezután is a cukrászatból tanórákat adni.
Ha ezen annyi évek tapasztalatait magába foglaló mű a kellő elismerésben részesülend, czélom el leend érve. Vissza

Tartalom

Conservák.
Habverés kezelésről . 1
Czukorpróbák kezelése. Fonalpróba 1
Golyó és caramelpróba kezelése . .2
Cochenillefesték készítése 2
Alkermesfesték készítése 3
Torták és sütemények bevonására szolgáló conservek
készítése 3
Czitrom-conserve . . 3
Csokoládé-máz . 4
Porczukor készítése .5
Kávé-conserve 5
Marasquin-conserve . .5
Szalontömeg-máz 5
Narancs conserve 6
Bor-chaudau . . . ... 6
Fleur d'Orange-conserve 6
Puncs-conserve . . . .7
Eljárás a sütemények bemázolásánál 7
II. Csemege sütemények
Alma pongyolában 7
Almaszeletek porhanyós tésztából 8
Ánizs kenyér I. 8
Ánizs kenyér II. 9
Almás-lepény vajas tésztából 9
Baisers créme-sütemények 10
Belga-sütemény 11
Berlini-fánk 11
Berlini szeletek 12
Bisquit-sütemény 12
Püspök-kenyér 13
Bisquit-fánk 13
Bisquit-Roulade 14
Biston-fánk 14
Bombe de Paris 15
Barna linczi szálak 15
Csokoládé-szeletek 16
Conserve-kenvér három színben 16
Créme sütemény gyors módon 16
Deák szeletek .17
Angol- sütemény 17
Burgonya .17
Farsangi fánk .18
Égetett mandola-szeletek 19
Fűszer sütemények 20
Mázitott mandolaivek 20
Grillage ivek 20
Grillage kis formákban .21
Hamburgi gyümölcsszeletek 21
Mogyoro - rouleaux .22
Mogyoró szálak 22
Málna créme-szeletek 23
Indiáni fánk 23
Olasz bastilienne-crémetorta á la Hegyesi 24
Kávé-fánk .25
Kapuczinus kenyér 26
Katalánia kenyér .26
Cseresznye vagy meggypitté 27
Koldusdiák-kenyér 27
Fánk-felfujt 28
Linczi perecz 29
Linczi-csigák 29
Luiza-szeletek .29
Diós maccaroni-fánk 30
Mandolas maccaroni fank . 30
Chinai mandola sütemény 30
Mandola-csokoládé csókocskák 31
Mandola-rouleaux 31
Marasquino-créme tészta . 32
Marasquino-eper-créme sütemény 32
Lepény vajas tésztából 33
Középfinom piskóta . . 33
Mocca-fánk . . . 34
Müncheni szeletek 34
Munkácsy kenyér 35
Porhanyós szeletek .35
Muskazonok . 36
Északisark-fánk 36
Diócréme-fánk 37
Dióhajócskák . 38
Diószeletek 38
Soproni mákos és diós patkó 39
Orleans szeletek . 40
Párisi konfekt . 40
Pesti töpörtyü-pogácsa .40
Párisi szálak . . . 41
Puncs fánk 41
Puncs tortelettes 42
Szoborfánk porhanyós tésztából . . ... 42
Ribiszke szeletek . . 43
Homok szeletek . . . 43
Habtekercs, vajas tésztából 43
Szép vajas tészta . . . . . . . . . 44
Fekete koldusdiák kenyér . . . . . 45
Spanyol szél-kifli . . . . . . . . .46
Deák créme szeletek . ... . . . 46
Túrós lepény vajas tésztából . . . . . . 47
Tressirozott szél fánk . 47
Tutti-frutti créme szeletek . . . . . . 47
Tiroli rétes vajas tésztából 48
Máztalan mandola ivek 48
Vanilla créme töltés és a hozzá tartozó pitté . . 49
Vanília koszorú 49
Puha mogyoró szeletek 50
Becsi porhanyós tészta 51
Szél kosárkák .51
Princess fánk 51
Fogpiszkáló 52
III. Torták
Eljárás a torták bemázolásánál 53
Barna linczi torta .53
Alma torta 53
Berlini torta 54
Legújabb indiai torta 55
Kenyér torta 55
Csokoládétorta 56
Croque en bouche torta 56
Deák torta 57
Dobos torta 58
Jég torta 59
Franczia bisquit torta 59
Kavart linczi torta .60
Kavart mandola torta 60
Vegyes torta 60
Grillage torta 61
Mogyoró torta .61
Gesztenye torta 62
Mocca torta 62
Mák torta 63
Napoleon torta 64
Dió créme torta 64
Diós torta 65
Habtejszin torta 65
Narancs torta .66
Párisi bomba-torta á la créme 66
Créme bouchée 67
Puncs-torta 68
Ribiszke-torta .68
Valódi Sacher-torta 69
Spanyol szél-torta .69
Turós-torta 70
Fehér cseresznye-sütemény 70
Barna cseresznye-torta . 71
Pischinger-torta. 71
Burgonya-torta 72
Csokoládé créme-torta á lá Hegyesi 72
Baraczk levél-torta 73
IV. Élesztő tészták
Darázs fészkek élesztő tésztából 74
Túrós pampuska élesztő tésztából 74
Pozsonyi vanilla kétszersült 75
Norinbergi élesztő kifli 76
Gyermek kétszersült 77
Gráczi vanilla kétszersült 77
Kavart bába kenyér 78
Töltött bába kenyér 78
Finom fonott tejeskenyér 79
Finom franczia bába kenyér 80
Csokoládé kifli élesztős tésztából 80
Csokoládé bába kenyér 80
V. Téa sütemények.
Mikadó szeletek 81
Domino szeletek 81
Burgonya pogácsa .82
Csokoládé szálak .82
Legfinomabb maccaroni 82
Pirított szálak .83
Mázos linczi szálak 83
Mogyoró lepénykék 84
Mandola csemege .84
Matons á lá Rouar 84
Orosz tea kifli 85
Vajas pogácsa .85
Sós szálak 85
Ánizs tokok 85
Csokoládé patience 86
Vanilla patience 86
Linczi perecz 87
Morzsa felfujt .87
Gyümölcs kenyér 87
Mogyoró ivek .87
Mogvoró szálak 88
Fürtők 88
Maccaroni szálak 89
Mandola felfujt 89
Mandola kenyér 89
Téa lepénykék 90
Vanilla szeletek 90
Welsi kétszersült 90
Ischli fánk 91
VI. Vegyes bonbonok és czukorkák.
Csokoládé á lá créme .91
Csokoládé maroni 92
Csokoládé czukorkák 92
Csokoládé praliné .92
Czitrom czukorlepénykék 93
Czitrom czukorkák 93
A caramel czukor kezelése . 94
Ziliz czukorkák 95
Angol czukorkák . .95
Angol fodormenta czukorka 95
Égetett mandola 96
Töltött baraczk czukorkák .96
Töltött diós czukorkák 97
Árpa czukor 97
Grillage créme praliné .98
Szalontömegbe mártott mandarinok 98
Kávé á lá créme 98
Gesztenye purée 99
Barack-csemege 99
Marczipán bonbon 100
Narancs szalonczukorkák 100
Fodormenta czukorkák . 100
Rózsa czukorkák .101
Rózsaczukor csipetke . . 101
Szalon ananászczukorkák . . . . .101
Szalon czitromczukorkák .102
Szalon créme bonbonok .. .102
Szalon eperczukorkák 103
Szalon málnaczukorkák 103
Szalon mogyoróczukorkák . . . 103
Szalon kávéczukorkák 104
Szalon marasquinczukorkák 104
Szalon mélangeczukorkák . . . . .104
Szalon csokoládéczukorkák 104
Szalon diósczukorkák . . 105
Szalon pisztáczczukorkák 105
Szalon narancsczukorkák 105
Szalon rózsaczukorkák . . 105
Szalon Tutti-frutti czukorkák 106
Szalon vanilla-czukorkák 106
Szalon borbolyaczukorkák 106
Stefánia tekercsek . . . . . . .106
Czukrozott mogyoró . . .107
Czukrozott mandola 107
Vanilla czukorkák 108
Borbolya czukorkák 108
VII A különböző crémek és fagylaltokról
Ananász créme . . ... . . . .109
Blamangers . 109
Caramel créme .110
Csokoládé créme . . . 110
Eper créme . . . . . . . . .111
Megkocsonyásodott gyümölcs 111
Mogyoró créme .111
Kávé créme . .112
Parfaits ananászszal . . . 112
Rózsa- créme . . . 113
Vanilla créme 113
Általános eljárás a fagylalt készítésénél . . . . 114
Ananász fagylalt 114
Bisquit glacé 115
Csokoládé fagylalt 115
Czitrom fagylalt . 116
Créme fagylalt gelatine nélkül 116
Jeges csokoládé . 116
Jeges kávé . 117
Jeges kávé franczia módon 117
Megsült fagylalt . . . . . . . , 117
Égetett mogyoró fagylalt . .. . . . . 117
Égetett mandola fagylalt . 118
Égetett czukor vagy caramel fagylalt . . . .118
Fagylalt formában . . . . . . . . 118
Kávé fagylalt . . . . 119
Macedoin . . . . . ... . . .119
Nyári baraczk fagylalt . . . . .120
Mandola fehér fagylalt . . . . . .120
Narancs fagylalt . .120
Őszi baraczk fagylalt .. . . . . . 121
Rizs créme á lá glacé .121
Rizs fagylalt . . .121
Ribiszke fagylalt . .121
Fagylalthoz használandó gyümölcsnedvek
czukor nélkül.
Eper nedv 122
Tutti frutti fagylalt . . .122
Vanilla fagylalt . . ... . . . . 123
Meggy fagylalt .123
VIII A különféle befőtt és czukorba becsinált gyümölcsről
Egres 123
Ananász a koronával czukorban . . . . .124
Ananász szeletek sürü czukorban 125
Eper dulcsász . . 125
Franczia gyümölcs 126
Zöld mandola 126
Málna nedv á lá minute 127
Málna nedv czukorban 127
Világos baraczk marmeládé 128
Baraczk marmeládé más módon 128
Csipke-málna és ribiszke marmeládé 128
Dinnyehéj czukorban 128
Birsalma gelée 129
Málna és ribiszke gelée 129
Birsalma sajt 129
Birsalma kolbász 130
Reine-claudes .130
Rózsa szörp . . .131
Rózsa levelek czukorban 131
Fekete dió czukorban . .131

Hegyesy József

Hegyesy József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Hegyesy József könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem