A legujabb és legteljesebb nagy házi cukrászat
Cukrászok, vendéglősök és háziasszonyok legpraktikusabb kézikönyve különös tekintettel a magántanulásra
Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: | Laude Kiadó |
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: |
Ragasztott papírkötés
|
Oldalszám: | 444
oldal
|
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar
|
Méret: |
20 cm x 14 cm
|
ISBN: | 963-7830-47-2 |
Megjegyzés:
|
Reprint kiadás Rozsnyai Károly kiadása alapján.
200 fekete-fehér illusztrációval.
|
Értesítőt kérek a kiadóról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
Tartalom
Általános tudnivalók 1
Befőzések könyve 361
Bélesek, rétesek, 35-féle 289
Bisquit (kétszersültek), piskóta, 53-féle 318
Cukorról 3
Cukorfőzésről 5
Cukorkák (bonbons), 70-féle 247
Cukor olvasztása, cukor tisztítása 4
Cukrászat 1
Cukrászat előismeretei 1
Cukor vagy szirup-mérő 6
Cukrászatban előforduló idegen szavak (műkifejezések) 421
Csemege és cukorsütemények, 395-f. 141
Díszsütemények, 15-féle 201
Égetett cukor 6
Élesztőkről, 3-féle 307
Élesztős tészták (kelt), 49-féle 309
Fagylaltok, 78-féle 237
Fánkok, 28-féle 272
Felfújtak (kóchok), 66-féle 278
Főtt tészták, 28-féle 298
Gelée (gyümölcskocsonyák), 55-féle 408
Gombócok, 15-féle 354
Gyümölcskocsonyák, 55-féle 408
Gyümölcslevek, 25-féle 403
Gyümölcsök befőzve és cukorban, 216-féle 364
Gyümölcs sajtok, 11-féle 406
Habcukor tisztítása 5
Habok, 24-féle 222
Habverés módja 2
Illatos cukor 7
Italok, 30-féle 416
Kelt tészták (élesztős), 49-féle 389
Kenyér- és kalácstészták, 15-féle 358
Kétszersültek (piskóta, bisquit), 53-féle 318
Kóchok (felfújtak), 66-féle 278
Krémek, 46-féle 229
Kuglófok, 15-féle 137
Lekvárfőzés, 34-féle 398
Lepények (gateaux) 100
Levesbe való tészta, 21-féle 351
Mázak (Glasuren) 9
Mézeskalácsok (Lebkuchen), 21-féle 207
Műkifejezések (cukrászatban előforduló idegen szavak) 421
Ostyákról, 25-féle 211
Palacsinta, 10-féle 348
Piskóta (kétszersültek), bisquit, 53-féle 318
Pogácsák, 5-féle 350
Porcukor 6
Puddingok, 33-féle 216
Rétesek, bélesek, 35-féle 289
Sütés 3
Színek és festékek 7
Színes porcukor 7
Teasütemények, 120-féle 326
Tészták könyve 265
Tésztatömegek, 27-féle 265
Torták, 406-féle 13
Tragantról, 7-féle 262
Tűz és tűzhely 2
Vajas tészta, 23-féle 301
Zsírban sült tészta, 30-féle 305