1.062.052

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A legujabb és legteljesebb nagy házi cukrászat

Cukrászok, vendéglősök és háziasszonyok legpraktikusabb kézikönyve különös tekintettel a magántanulásra

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Állami Könyvterjesztő Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 424 oldal
Sorozatcím: Reprint
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 16 cm
ISBN: 963-02-2458-5
Megjegyzés: Reprint kiadás Rozsnyai Károly kiadása alapján. 200 fekete-fehér illusztrációt tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A házi cukrászat1
A cukrászat előismeretei (elmélete).1
Általános tudnivalók1
A habverés módja2
A tűz és tűzhely3
A sütés3
A cukrászat gyakorlata
A cukor olvasztása - A cukor tisztítása4
A habcukor tisztítása - A cukorfőzésről4
Cukor- vagy szirupmérő - Színes (égetett) cukor - Porcukor - Színes porcukor - Illatos cukor6
Színek és festékek7
Torták és sütemények bevonására szolgáló mázak 9
Anyag szerint csoportosított mázak; szín és íz szerint csoportosított mázak és azok készítési módja9
A mázakkal való bevonás módja12
Torták13
Lepények100
Kuglófok136
Csemege- és cukorsütemények140
Díszsütemények201
Mézes kalácsok206
Ostyákról211
Puddingok216
Habok222
Krémek. Kemény és híg krémek229
Fagylaltok237
Általános tudnivalók237
Cukorkák (Bonbons)247
A bonbonokról általában247
Tragantról (Tragacantus)262
Tészták könyve265
Tésztákról általában265
Fánkok272
Felfújtak (Kóchok)278
Rétesek, bélesek289
Főtt tészta296
A gyúrott tésztáról általában296
Vajas tészták301
Zsírban sült tészták305
Élesztős tészták (Kelt tészták)309
Kétszersültek (Piskóta, bisquit)318
Teasütemények326
Palacsinták348
Pogácsok350
Levesbe való tészták351
Gombócok354
Az élesztőkről357
Kenyér- és kalácstészták358
Befőzések könyve361
A gyümölcsök befőzéséről általában361
Gyümölcsök befőzve és cukorban364
Lekvárfőzés (Marmelade)396
Gyümölcs levek402
Gyümölcs sajtok406
Gyömölcs kocsonyák408
Italok415
A cukrászatban előforduló idegen szavak és kifejezések névsora
Rendszeres tartalommutató

Kugler Géza

Kugler Géza műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kugler Géza könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A legujabb és legteljesebb nagy házi cukrászat A legujabb és legteljesebb nagy házi cukrászat A legujabb és legteljesebb nagy házi cukrászat A legujabb és legteljesebb nagy házi cukrászat A legujabb és legteljesebb nagy házi cukrászat A legujabb és legteljesebb nagy házi cukrászat

A borító, a lapélek és néhány oldal foltosak.

Állapot:
5.480 ,-Ft
44 pont kapható
Kosárba