kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Rozsnyai Károly |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Aranyozott gerincű kiadói félvászon kötés |
Oldalszám: | 509 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 22 cm x 16 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Nyomtatta Neuwald Illés utódai, Budapest. Fekete-fehér szövegközti rajzokkal illusztrálva. |
Általános tudnivalók | |
A főzés és a hozzávalók | 1 |
Készítési és kezelési módok | 7 |
Főzési anyagok ismertetése | 12 |
Asztal és étlap | 15 |
A felszeldelésről | 16 |
Marhasült | 16 |
Marhanyelv | 17 |
Vesepecsenye | 17 |
Marhafark | 17 |
Ürücomb | 17 |
Ürü hát | 18 |
Borjuvesés | 18 |
Borjucomb | 18 |
Borjuszegy | 18 |
Fricandeau | 19 |
Sonka | 19 |
Báránynegyed | 19 |
Szarvas és őzhát | 19 |
Őznegyed | 20 |
Nyul | 20 |
Szárnyasok | 20 |
Liba | 20 |
Pulyka | 21 |
Galamb | 21 |
Fácán | 22 |
Fogoly | 22 |
Halak | 22 |
Többi állatok | 22 |
Az ételek kiválasztására legjobb időszak | 22 |
Étlapok: | 24 |
Reggeli. Villásreggeli | 24 |
Delebéd (Diner) 6, 12, 24 személyre | 25 |
Estebéd (souper) Lakodalmi villásreggeli, Tea-estély | 26 |
Hideg buffet kiránduláson. Báli buffet | 27 |
A leves | |
Hús és zöldséglevesek | 29 |
Böjti levesek | 64 |
Levesbe valók | 77 |
Mártások 100 féle | 102 |
Előétkek (Assiettek) 163 féle | 102 |
Húsok | |
Marhahus sült, főtt stb. 150 féle | 133 |
Borjuhusok 143 féle | 168 |
Bárányhúsok 39 féle | 206 |
Ürühúsok 94 féle | 216 |
Disznóhúsok 93 féle | 241 |
Szárnyasok | |
Galamb 25 féle | 263 |
Csirke, kappan, tyúk, 86 féle | 270 |
Liba, lúd 40 féle | 294 |
Kacsa 17 féle | 303 |
Pulyka 24 féle | 307 |
Páva 2 féle | 314 |
Gyöntyúk 2 féle | 314 |
Vadak | |
Szárnyas vadak 15 féle | 316 |
Fogoly 19 féle | 320 |
Fürj 12 féle | 325 |
Szalonka (snepf) 11 féle | 328 |
Fajd 9 féle | 330 |
Pacsirta 8 féle | 332 |
Vadkacsa 9 féle | 335 |
Szárcsa 3 féle | 336 |
Császármadár 4 féle | 337 |
Túzok 2 féle | 338 |
Fenyvesmadár 3 féle | 338 |
Hattyú 3 féle | 339 |
Vadgalamb 3 féle | 340 |
Veréb 8 féle | 340 |
Vadlúd 2 féle | 341 |
Búvár | 341 |
Szőrmés vadak | |
Őz 16 féle | 342 |
Szarvas 3 féle | 345 |
Dámvad 2 féle | 346 |
Zerge 2 féle | 346 |
Nyúl 14 féle | 347 |
Vaddisznó 8 féle | 351 |
Medve 2 féle | 353 |
Halak | 355 |
Rákok | 376 |
Teknős békák | 380 |
Csigák kagylók | 381 |
Főzelékek | 385 |
Saláták | 408 |
A házicukrászat alapvonalai | 415 |
Előismeretek és 25 recipe | 415 |
A cukorról | 422 |
A színek és festékek | 425 |
A mázakról | 425 |
Tészták | |
Torták | 428 |
Lepények | 438 |
Fánkok | 442 |
Fölfujtak | 444 |
Rétesek, bélesek | 445 |
Kuglófok | 448 |
Csemege és cukorsütemények | 449 |
Gyümölcsökről. A befőzésről általában | 455 |
Gyümölcsök | 457 |
Főtt tészták | 463 |
Diszsütemények | 465 |
Vajas tészták | 467 |
Zsirbansült tészták | 468 |
Élesztős tészták | 470 |
Kétszersültek | 471 |
Lekvárfőzés | 473 |
Gyümölcslevek | 475 |
Gyümölcssajtok | 476 |
Gyümölcskocsonyák | 477 |
Mézeskalácsok | 479 |
Tea-sütemények | 479 |
Ostyákról | 482 |
Puddignok | 484 |
Palacsinták | 485 |
Pogácsák | 486 |
Levesbe való tészták | 487 |
Gombócok | 488 |
Élesztőkről | 489 |
Kenyér és kalácstészták | 490 |
Habok | 491 |
Krémek | 493 |
Fagylaltok | 495 |
Cukorkák | 496 |
Tragantról | 499 |
Italok | 500 |
Étlapok az év minden napjára | 502 |
Régi és uj mértékek öszehasonlító táblája | 507 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.