1.067.053

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A legujabb és legteljesebb gyakorlati nagy budapesti szakácskönyv és házi czukrászat

Híres magyar és franczia szakács-művészek nyomán/A polgári és finom konyha legkipróbáltabb vényeivel/A főzés művészetének mester nélküli elsajátítására/A levesek, előételek, mártások, mindenféle húsnemek, zöldségek, saláták, főtt és sült tészták, torták, czukorsütemények, czukorkák, italok stb. ízletes és pontos készítési módjával/A tálalás, terítés és fölszeldelés magyarázatával/Étlapok, a konyha s a főzési anyagok teljes ismertetése

Szerző
Budapest
Kiadó: Rozsnyai Károly
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 509 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kiadói, színes, illusztrált félvászon kötésben. 2000 recepttel, 200 fekete-fehér képpel. Neuwald Illés utódai könyvnyomda nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Általános tudnivalók.
A főzés és a hozzávalók.

A tűz. Tüzelő anyag rendszerint a fa (kemény és puha), a szén legújabban pedig a gáz. A puha fa gyorsabban ég, mint a kemény s a szerint... Tovább

Előszó

Általános tudnivalók.
A főzés és a hozzávalók.

A tűz. Tüzelő anyag rendszerint a fa (kemény és puha), a szén legújabban pedig a gáz. A puha fa gyorsabban ég, mint a kemény s a szerint használjuk. Ep ugy a kőszénnek is nagyobb hőereje van, mint a barna szénnek. A gáz pedig kevesebb bajlódással jár, és vele bármily fokú meleget egyenletesen lehet fejleszteni, ami a főzés művészetébe igen fontos.
Enyhe tűz alatt mérsékelt hőhatásu tüzet értünk s erre a lángoló barna szén a legalkalmasabb, mig az élénk tűzhöz, amely erős meleget ád, legjobb a puha fa.
2. A tűzhely. Rendesen öntött vas, vagy pedig kőből (téglából) épitett. Ez utóbbinak előnye az, hogy a hőt. nem sugározza ki ugy s tovább magában tartja, mint a vas, ami által a mellette való tartózkodás is kellemesebb. Nagyszabású tűzhely megépitésére inkább alkalmas, jóllehet napjainkban az úgynevezett zománcos tűzhelyek hóditanak, mint amely konyhát is disziti s a burkoló lemezek folytán nem ád ki olyan nagy hőt.
Egy jól berendezett s mégis kisebb fajtájú tűzhelyet a mellékelt .ábra mutat. Ez szén tüzelésre van berendezve s a teteje öntött vas, mig az oldala tégla. Tetején vannak a lábasok számára való kerek lyukak, oldalán pedig a tűzhely ajtaja, és a sütő csövek. A tetején balkézre látjuk a faszénégetéssel berendezett „rostélyon sütést," mellette a melegítő s szárító szekrénykét, ahol a tányérokat megmelegitjük s az ételeket tartjuk a föladásig. Vissza

Tartalom

Általános tudnivalók
A főzés és a hozzávalók1
Készítési és kezelési módok7
A főzési anyagok ismertetése12
Asztal és étlap15
A felszeldelésről16
A leves
Hús- és zöldséglevesek29
Bőjti levesek64
Levesbe valók77
Mártások85
Előétkek102
Húsok
Marhahús183
Szárnyasok263
Vadak
Szárnyas vadak316
Szőrmés vadak342
Halak355
Főzelékek385
Saláták408
Tészták428
A gyümölcsökről
A befőzésről általában455
Étlapok az év minden napjára502
Régi és új mértékek összehasonlító táblája507

Kugler Géza

Kugler Géza műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kugler Géza könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem