1.062.424

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A legjobb cukrászok desszertjei

Szerkesztő
Fordító
Fotózta

Kiadó: Elektra Kiadóház
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Spirál
Oldalszám: 120 oldal
Sorozatcím: Aranykukta
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 17 cm
ISBN: 963-7053-78-6
Megjegyzés: Színes fotókkal. Borítója lábnak kihajtható, így a kötet felállíthatóvá válik.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A desszert szó mint az étkezés befejezését jelentő fogásra vonatkoztatott konyhaművészeti kifejezés a XVI. században jelent meg az európai nyelvekben. A francia „desserrer" szóból ered, amelynek a... Tovább

Előszó

A desszert szó mint az étkezés befejezését jelentő fogásra vonatkoztatott konyhaművészeti kifejezés a XVI. században jelent meg az európai nyelvekben. A francia „desserrer" szóból ered, amelynek a jelentése 'oldani a feszültséget, megszabadítani'.
És valóban, amikor felszolgálják a desszertet, „hevesebben dobog a szív, felélénkül az elme... A valódi ínyencek mindig desszerttel fejezték be a vacsorát, amikor még nem csillapították tökéletesen az étvágyukat... Az ügyes mester nem sajnálja az eszközöket, hogy ismét felébressze ezt az érzést: éppen itt várja a dicsőség... A vacsorát lezáró desszert ugyanaz, mint a görögtűz a tűzijáték végén, vagyis a legtündöklőbb része. Fel kell kavarnia a lelket és főleg a tekintetet; meglepetést és elragadtatást kell kiváltania..." - írta a desszertekről a XIX. század elején Grimaux de la Renier.
A desszertek, amelyeket e könyvecskében az olvasó figyelmébe ajánlunk, egytől egyig különlegesek, de a háziasszonyok is elkészíthetik őket. A szerzőik gyakorlott mesterek, a II. és III. Oroszországi Szakácsművészeti és Felszolgálási Bajnokság résztvevői. Erre a nagyszabású fórumra Oroszország minden csücskéből érkeznek a legjobb szakácsok és cukrászok. A főváros központjában - a Gosztyinij dvorban - folynak az egyéni és csapatversenyek, mesteriskolák, gasztronómiai kongresszusok...
A legjobb cukrászok desszertjei című könyv természetesen nemcsak a hivatásosoknak szól. Gyakorlati kézikönyvként mindenki számára érdekes lehet, aki szeret sütni-főzni, hiszen ezután valódi remekművekkel kínálhatja meg a vendégeit. Könyvünk talán ösztönzést is ad új, ezúttal már saját desszertötletekhez. Ahol nem jelöltük külön, a hozzávalók két adagra vonatkoznak. Vissza

Tartalom

Desszertek
Kosárka (gyümölcsökkel) 7
Gyümölcsös desszert (banánnal, eperrel, szederrel) 8
Klasszikus desszert (tejszínhabbal, gyümölcsökkel) 9
Gyümölcsös desszert (banánnal, naranccsal, szőlővel) 10
Gyümölcsös desszert (befőttekkel) 11
Körte kandírozott gyümölccsel 12
Karácsonyi desszert (fehér csokoládéval, gyümölcsökkel) 13
Őszi desszert (gyümölcszselé csokoládédíszítéssel) 14
Gyümölcsös desszert (citromzselével, ananásszal és kivivel) 15
Kedves (eperhab csokoládéban) 16
Klasszikus desszert (eperrel, kiviszósszal) 17
Karamellhab öntettel 18
Áfonyahab karamellel 19
Habos csokoládécseppek 20
Eperhab csokoládéval 21
Karamellfantázia 22
Jéghegy (eperkrém gyümölcsökkel, tésztával) 23
Újévi desszert (mascarponés finomság) 24
Születésnapi desszert (tejszínes krém gyümölcsökkel) 25
Klasszikus desszert (tejszínes finomság) 26
Fenyőmag (tejszínes, fenyőmagos karamell) 27
Fehér desszert (csokoládés, gyümölcsös édesség) 28
Klasszikus desszert (krémsajtos hab) 29
Szasenyka (epres főzött krém) 30
Fantáziadesszert (eperfagylalttal, sárgabarackszósszal) 31
Eperfantázia 32
Északi desszert (áfonya- és vaníliafagylalttal) 33
Szilvaszuflé 34
Karamellvarázs 35
Ajándék (vaníliafagylalttal, csokoládéval) 36
Ihlet (vaníliafagylalt vajkrémmel, gyümölcsökkel) 37
Citromkrém 38
Gyümölcsfantázia 39
Női szeszély (piskóta eperkrémmel) 40
Rózsa (krémkülönlegesség bogyós gyümölcsökkel) 41
Berkenye (krémkülönlegesség berkenyebogyó-díszítéssel) 42
Karácsonyi desszert (tejszínes krém) 43
Csomó emlékeztetőül (tejszínkrém citromízesítéssel) 44
Klasszikus desszert (karamellel, marcipánnal) 45
Ihlet (csokoládékrém) 46
Baskíria virága (csokoládés, mandulás krém) 47
Éjszakai fantázia (csokoládékrém-különlegesség) 48
Születésnapi desszert (ananászos mandulakrém) 49
Klasszikus desszert (citromos, csokoládés) 50
Klasszikus desszert (csokoládés, diós) 51
Újévi desszert (csokoládés finomság) 52
Ropogós narancshéj 53
Tulipán (csokoládés, gyümölcsös ostyakosár) 54
Születésnapi desszert (csokoládés ostyatölcsér) 55
Klasszikus desszert (áfonyás, joghurtos) 56
Éjszaka (csokoládés piskóta zselével) 57
Eper szilvával 58
Lakodalomra 59
Klasszikus desszert (piskóta epersziruppal) 60
Gyümölcsös boldogság (piskóta gyümölcsökkel) 61
Klasszikus desszert (tejszínkrémmel töltött marcipán) 62
Málnablues 63
Eper tojásfehérjehabbal 64
Túrós-mézes édesség 65
Csokoládés eper mascarponekrémmel 66
Csokoládé canelloni krémmel 67
Esküvői desszert 68
Hárfa (ribizlis túrókrém csokoládédíszítéssel) 69
Stella Artois (tejszínes csokoládékrém málnával) 70
Visszatérek (tejszínhab málnával, csokoládéval) 71
Klasszikus desszert (eper, áfonya és málna csokoládéval) 72
Csokoládéetűd 73
Csokoládérapszódia 74
Esküvői desszert (őszibarackos, csokoládés finomság) 75
Születésnapi desszert (áfonyás, csokoládés kosárka kókuszreszelékkel) 76
Szőlős-banános boldogság 77
Neked (áfonyás, tejszínes finomság) 78
Édes kísértés (csokoládés, epres tejszínkrém) 79
Gyümölcsös szusi (gyümölcsös, kókuszos fantáziadesszert) 80
Sütemények és torták Cédrustoboz (fenyőmagos sütemény) 82
Sznyezsana gyengédsége (tejszínes joghurtos finomság) 83
Szívemből-lelkemből (csokoládés piskóta) 84
Bouchée (kivis, krémes tésztakosár-különlegesség) 85
Minden visszatér (csokoládés omlós tészta) 86
Ihlet torta (eperdzsemes, vajkrémes omlós tészta) 87
Szeretiek torta (túrókrémes, gyümölcsös különlegesség) 88
Ádám titka torta (tejszínes, kakaós omlós tészta) 89
Ezüsdakodalomra 90
Benissimo (epres, tejszínes piskótakülönlegesség) 91
Ezüstlakodalomra (citromos, tejszínes piskótatorta) 92
Születésnapi torta (diós torta) 93
XXI. század (túrós, csokoládémázas finomság) 94
Iskolaévek (fehércsokoládé-mázas piskótatorta) 95
Ezüstlakodalom (túrókrémes tortakülönlegesség) 96
Születésnapi torta (csokoládékrémes kakaós piskóta) 97
Ezüstlakodalom (tejszínkrémes piskótatorta) 98
Születésnapi torta (tejszínes, csokoládés piskótatorta) 99
Ezüstlakodalom (csokoládékrémes, kakaós piskóta) 100
Kedvesemnek (tejszínkrémes piskótakülönlegesség) 101
Ezüstlakodalom (aszalt gyümölcsös piskóta) 102
Atlasz kövei (tejszínkrémes piskóta csokoládémázzal) 103
Ezüstlakodalom (piskóta többféle kémmel) 104
Ünnepi torta (főzött krémes piskótakülönlegesség) 105
Ezüstlakodalom (narancsos, mandulás piskóta tej színkrémmel) 106
Tajga-torta (kakaós piskótakülönlegesség túróval, tejszínkrémmel) 107
Ezüstlakodalom (vajkrémes piskótakülönlegesség) 108
Születésnapi torta (vajas-csokoládés piskóta) 109
Ezüstlakodalom (tojásfehérje krémes gyümölcsös piskóta) 110
Pillantás a jövőbe (mandulás, marcipános finomság) 111
Ezüstlakodalom (diós krémtorta) 112
Tengeri fantázia (almakrémes piskóta) 113
Ezüsttől az aranyig (piskótatekercs és vajas piskóta) 114
Ezüstlakodalom (vajkrémes piskótakülönlegesség) 115
65. szélességi kör (áfonyás, túrókrémes piskóta) 116
Függelék 117
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem