1.062.389

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A legfinomabb zöldséges ételek (nem vegásoknak)

100 recept/Frank Júlia receptjeiből

Szerző
Budapest
Kiadó: Corvina Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 79 oldal
Sorozatcím: A legfinomabb
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-13-6025-7
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg



GiMMtAs icfvY^oA^
Hozs^VAlók: 8 nagy, egyforma burgonya, 25 dkg gomba, 2 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 1 vékony szelet (5 dkg) kenyér, 1 tojás, fél dl tej, 1 csokor petrezselyem, 1-1 mokkáskanál só és törött fekete bors.
^IóMazM^M! a burgonyákat alaposan megmosom, majd sós vízben, héjában megfőzöm. Míg a burgonya fő, elkészítem a tölteléket: a gombát megmosom, és apróra vágom. Egy serpenyőben megpirítom az apróra vágott füstölt szalonnát, zsírját kiolvasztom, és a gombaszeleteket ráteszem. Megsózom, belekeverem a megmosott és apróra metélt petrezselyem felét, és fedő alatt saját levében puhára párolom. Ha zsírjára sült, kihütöm. A kenyeret felaprítom, és a tejjel lelocsolom, majd jól összeforgatom, hogy a tej mindenütt érje. Ezt a megáztatott, tejes kenyeret és az előzőleg habosra felvert tojást hozzáadom a párolt gombához, törött borssal ízesítem, és az egészet jól összekeverem. A közben megpuhult burgonyát meghámozom. Keresztben félbevágom, és a belsejéből annyi főtt... Tovább

Fülszöveg



GiMMtAs icfvY^oA^
Hozs^VAlók: 8 nagy, egyforma burgonya, 25 dkg gomba, 2 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 1 vékony szelet (5 dkg) kenyér, 1 tojás, fél dl tej, 1 csokor petrezselyem, 1-1 mokkáskanál só és törött fekete bors.
^IóMazM^M! a burgonyákat alaposan megmosom, majd sós vízben, héjában megfőzöm. Míg a burgonya fő, elkészítem a tölteléket: a gombát megmosom, és apróra vágom. Egy serpenyőben megpirítom az apróra vágott füstölt szalonnát, zsírját kiolvasztom, és a gombaszeleteket ráteszem. Megsózom, belekeverem a megmosott és apróra metélt petrezselyem felét, és fedő alatt saját levében puhára párolom. Ha zsírjára sült, kihütöm. A kenyeret felaprítom, és a tejjel lelocsolom, majd jól összeforgatom, hogy a tej mindenütt érje. Ezt a megáztatott, tejes kenyeret és az előzőleg habosra felvert tojást hozzáadom a párolt gombához, törött borssal ízesítem, és az egészet jól összekeverem. A közben megpuhult burgonyát meghámozom. Keresztben félbevágom, és a belsejéből annyi főtt burgonyát kaparok ki, hogy a fala legalább egy centi vastag maradjon. A kiszedett burgonyaforgácsot összevagdalom, kissé kihútöm, és hozzákeverem a gombás töltelékhez.
kivájt fél burgonyákat a kiolajozott tepsibe rakom sorban egymás mellé, és az üregüket jól megpúpozva megtöltöm a töltelékkel. (Ha a töltelékből Vissza
Fülszöveg Kép

Frank Júlia

Frank Júlia műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Frank Júlia könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem