kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Fantastico Moda Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 159 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 36 cm x 24 cm |
ISBN: | 963-8622-10-5 |
Megjegyzés: | Az egyik szerző, Csemer Géza által dedikált példány. Színes és fekete-fehér fotókkal gazdagon illusztrálva. A száznegyvenöt évvel ezelőtt született, és 100 éve elhunyt Dankó Pista emlékének. |
Ételes könyv | 9 |
Keletről jöttünk | |
Cigányzsúrok | |
Címerünk: sündisznó | |
Jani bácsi | |
Cigánybodag | |
Kölesropogós | |
Előételek és egyebek | 14 |
Krumplicska | |
Rántott hagyma | |
Sündisznó | |
Pekenyóca (ürge) | |
Zsidótojás | |
Bevert tojás hadik-módra | |
Mágnás omlett | |
Tojáslepény parasztosan | |
Pástétomok | 16 |
Kenceficék | |
Mit kenjünk a kenyerünkre? | |
Padlizsánkrém (vinete) | |
Parajpüré | |
Cukkini-fantázia | |
Vajalja | |
Gogosári | |
Svédgombás kencefice | |
Tojáskrém - Zsidótojás | |
Céklás-zöldségkrém | |
Törtbab, pirított hagymával | |
Körözött | |
Gezemicekrém | |
Kapros téföl-túró | |
Szardéniás kencék | |
Előételek | 19 |
Hideg libamáj zsírjában | |
Húsos palacsinta | |
Tarkedli - talkedli | |
Hússaláták - lecsósan | |
Cipóban sült csülök | |
Alkalmi étkek | 21 |
Mit szeretünk enni? | 22 |
Előételek | 24 |
Hússaláták majonézzel | |
Majonéz | |
Kaszinótojás | |
Besamel | |
Gulyások | 25 |
Babgulyás | |
Csirkegulyás | |
Birkagulyás | |
Palóc leves | |
Cigányok étele | |
Kosztolányi Dezső: A mi nótáink | |
Levesek | 29 |
Rántott leves | |
Sóba-vízbe leves | |
Gezemice leves | |
Suhintott vagy suhantékos leves, tésztaleves | |
Salátaleves | |
Sóskaleves főtt tojással | |
Spenótleves | |
Korhelyleves csalamádéból | |
Miért ételek könyv és nem szakácskönyv | |
Húslevesek | 33 |
Hurkatészta leves | |
Gulyásleves | |
Csángó gulyás | |
Pergelt levesek | 34 |
Lebbencsleves - tarhonyaleves | |
Levesek | 34 |
Lépes-mézes tejleves | |
Krumplileves | |
Kapros újkrumpli leves | |
Burizsleves | |
Nyári paradicsomleves | |
Burgonyakrémleves | |
Tejbe bableves | |
Bableves - paszujleves (fuszulykaleves) | |
Kenyérleves | |
Birsalmás bableves | |
Káposztás bableves | |
Hagymaleves | |
Zuzorkaleves | |
Az orosz-szláv konyha remekei | 40 |
Szoljanka | |
Borscs | |
Scsi... | |
Ököruszály leves | |
Kaszásleves (csorba) | |
Savanyú malacleves | |
Ragulevesek | 42 |
Nyúlragu leves | |
Pacalleves | |
Zóna ételek | |
Alkalmak | |
Borjúhús - marhahús - ürühús | 46 |
Borjúsült | |
Töltött borjúszelet | |
Borjúpörkölt | |
Mentaleveles borjúfrikandó | |
Töltött borjúszegy | |
Marhapörkölt | |
Pörkölt - paprikás | |
Tűzdelt marhasült (Cigánysült) | |
Znaimi (nemzeti) marhasült | |
Esterházy-rostélyos | |
Hagymás rostélyos (hízlalt) | |
Hagymás rostélyos | |
Bélszín Kedvessy-módra | |
Töltött rostélyos | |
Cigányreggeli mágnás módra | |
Cigánysors - cigánysor | |
Csáky rostélyos | |
Mittitei, csevap | |
A konyha | |
Keresztelő | |
Tokányok | 58 |
Cigányos ételek | 59 |
Raguk | 60 |
Cigányragu | |
Pecsenyék, sültek | 61 |
Duby (Luby) pecsenye | |
Cigány-szelet | |
Cigánypecsenye | |
Egyszerű pecsenye | |
Lecsós szüzérmék | |
Bácskai aprópecsenye | |
Sült húsok | 64 |
Brassói aprópecsenye | |
Neszményi aprópecsenye | |
Töltött oldalas | |
Töltött, füstölt csülök | |
Disznóságok | 66 |
Gombás füstölt csülök | |
Pörkölt oldalas, krumplival | |
Körömpörkölt | |
Fejlábpörkölt | |
Kocsonya | |
Rizseshúsok | 68 |
Főzelékek | 70 |
Karalábéfőzelék | |
Kelkáposzta-főzelék | |
Prokedli | |
Édeskáposzta-főzelék | |
Tejfölös babfőzelék | |
Spenótfőzelék | |
Sóskafőzelék | |
Savanyú krumplifőzelék | |
Sárközi ebédek | |
Hegyi Aranka | |
Feltétek | 75 |
Bundás zsömle (pofézni) | |
Sült hagyma | |
Krumplihurka | |
"Lepcsánka" | |
Húsos zöldfélék | 76 |
Töltött tök | |
Töltött kelkáposzta | |
Töltött karalábé sóskával | |
Töltött cukkini | |
Töltike | |
Prézlis karfiol | |
Lecsós tökkáposzta | |
Lecsós karfiol | |
Broccoli lecsóban | |
Paradicsomos babfőzelék | |
Lecsó | |
Lecsós nokedli | |
Paradicsomos húsgombóc | |
Gyuvecs (Dzsuvecs) | |
Paradicsomos káposzta gombóccal (Samu kedvence) | |
Paradicsomos krumplifőzelék | |
Paradicsomos zöldbab húsgombóccal | |
Töltöttpaprika | |
Töltött karalábé | |
Töltött krumpli | |
Lucskos káposzta | |
Töltött káposzta (szárma) | |
Nyári töltött káposzta | |
Rakott káposzta | |
Rakott káposzta fazékban | |
Lebbencses káposzta | |
Székelygulyás | |
Kolozsvári töltött káposzta | |
Sonkás káposzta | |
Hajdúkáposzta | |
Káposztás batyu | |
Pezsgős káposzta | |
Sólet - Ricset | |
Ricset | |
Egybefőtt ételek | 89 |
Kaszinó rostélyos, serpenyős rostélyos | |
Pörkölt krumplival (Pusztapörkölt) | |
Paprikás krumpli nokedlival | |
Krumplis tarhonya | |
Töltött krumpli (másképpen) | |
Tepsis krumpli | |
Darált húsos krumpli (muszaka) | |
A cigánybál | |
Mártások, szószok | 94 |
Savanyú tojás | |
Hagymamártás | |
Fokhagymamártás | |
Uborkamártás | |
Paradicsommártás | |
Kapormártás | |
Keszőce | |
Meggymártás zsidósan | |
Gombamártás | |
Tormamártás | |
Zsömlemártás | |
Büszkemártás (Egresmártás) | |
Bevert vagy buggyantott tojás | |
Sajtmártás | |
Pecsenyemártások | |
Vadmártások | |
Hollandi mártás | |
Sírunk, rívunk, picsogunk | |
Eperfán a cigány | |
Régi piacok, mesterségek, lovak | |
Belsőségek | 101 |
Pacalpörkölt | |
Sült pacal | |
A pacal abálása (abárolása) | |
Szalontüdő | |
Tőgyepörkölt | |
Velő bécsiesen | |
Velő hagymásan | |
Tőgy rántva | |
Vesevelő | |
Mustáros szív, mustáros vese | |
Marsall-máj | |
Resztelt máj | |
Szapáry-máj | |
Roston szív | |
Szalonpörkölt | |
Zsigerpörkölt | |
Són sült húsok | 108 |
Köretfélék | 110 |
Köret rizs | |
Párolt gersli zöldborsóval | |
Vajas nokedli | |
"Kati" nokedli | |
Túrósgaluska | |
Szalvétásgombóc - Knédli | |
Pirított tarhonya | |
Pirított spagetti | |
Krumpliropogós | |
Májropogós | |
Zöldségropogós | |
Éjszakai handabandák | |
Gombócok | 114 |
Szalonnás gombóc | |
Ganca vagy gánica | |
Krumpliételek, tészták | 116 |
Rakott krumpli zsidósan | |
Rakott krumpli másképpen | |
Darált húsos rakott krumpli | |
Juhtúrós krumpli | |
Túróscsusza, túrósmetélt | |
Túróscsusza pirított lebbencsből | |
Hagymás krumplisaláta | |
Krumplistészta | |
Káposztás tuskó hagymával | |
Sztrapacska | |
Káposztás cvekkedli | |
Babos tészta | |
Juhtúrós galuska | |
Főzőasszonyok | 124 |
Cigánylakodalom | |
Halak | 129 |
Becsinált halleves | |
Sült keszeg, kárász, potyka, törpeharcsa, kecsege | |
Amur-álom | |
Rák nép a cigány | |
Bihari zeneiskola | |
Köretek | 135 |
Sós krumpli | |
Petrezselymes újkrumpli | |
Pirított burgonya | |
Hajában sült krumpli | |
Sült krumpli | |
Köménymagos sült krumpli | |
Krumplipüré | |
Buregonyaropogós | |
Tojásos burgonyapép | |
Hagymás törtburgonya | |
Krumplisterc | |
Krumplikása (cinke) | |
Krumplistészta fehéren | |
Puliszka, görhöny, málé, görhe | |
Édességek | 141 |
Mákos tészta töpörtyűvel | |
Málé | |
Szőlős metélt | |
Sült gombóc | |
Tökös-mákos rétes | |
Almáspalacsinta | |
Tejfeles palacsinta | |
Császármozsa - daramorzsa | |
Grízkocka | |
Őszibarack pongyolában | |
Alma slafrokban | |
Bodza, akác pongyolában | |
Ifj. Rácz Pali kedvence | |
Töltött alma | |
Piszkos tészta | |
Dalauzi | |
Rigójancsi | |
Rigó Jancsi és Chimay hercegné | |
Saláták | 151 |
Csekonics-saláta | |
Waldorf-saláta | |
Paprikasaláta | |
Sopszka saláta, Szusza saláta | |
Öntött fejessaláta | |
Zsidókáposzta | |
Céklasaláta | |
Sárgarépa-saláta | |
Ecetes hagyma | |
Bohémek vagy cigányok | |
Virrasztó, halotti tor | |
Búcsú | |
Sűrítések | 156 |
Rántás | |
Rákóczi-induló |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.