kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Szaktudás Kiadó Ház |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 68 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 13 cm |
ISBN: | 963-9422-38-x |
Bevezetés | 7 |
A kukoricatermesztés és -feldolgozás hazai és nemzetközi jelentősége | 9 |
Kukoricaszem szerkezete | 17 |
Kémiai összetétel | 17 |
Víztartalom | 18 |
Szénhidrátok | 20 |
Nitrogéntartalmú vegyületek | 23 |
Lipidek | 24 |
Egyéb anyagok | 25 |
A kukoricaszem, mint magtömeg | 27 |
A kukorica minőségvizsgálata | 29 |
A kukorica minőségének jellemző vizsgálatai | 30 |
A kukorica minőségét meghatározó legfontosabb tényezők | 38 |
A minőségmegóvás legfontosabb teendői és módjai (gabonatárolás, a tárolás alatt végbemenő biokémiai folyamatok) | 46 |
A gabona légzése | 47 |
Bemelegedés | 49 |
A csírázás | 49 |
A gabonatárolás technológiái | 50 |
A kukorica tárolása | 50 |
Légmentes elzárás | 52 |
Tárolás fémsilókban | 52 |
A nedves kukorica tárolás falközi silókban | 53 |
A nedves kukorica tárolása gödrös-fóliás tárolókban | 54 |
Hűtés | 54 |
Vegyszerek alkalmazása | 54 |
A nedves kukorica tartósítása szerves savakkal | 54 |
Légzési termékek elvonása | 55 |
Gabonaraktárak | 55 |
Padozatos raktárak | 56 |
Silós tárolás | 56 |
A kukorica malmi feldolgozása | 60 |
A kukorica komplex felhasználása | 61 |
A kukoricatermesztés melléktermékeinek feldolgozása | 65 |
Irodalomjegyzék | 67 |
A kukoricára vonatkozó szabályok és élelmiszerkönyvi előírások | 68 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.