1.066.213

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Krétai Étkezés

A hosszú élet titka/Egészséges Krétai Táplálkozás-Igazságok és Misztikumok

Szerző
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 240 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 22 cm
ISBN: 960-8386-19-5
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ez a könyv, „Egészséges Krétai Táplálkozás - Igazságok és Misztikumok", egy jó útmutató a minőségi élethez. Egy próbálkozás a krétai konyhaművészetbe, és annak titkaiba történő beavatásra. Az... Tovább

Előszó

Ez a könyv, „Egészséges Krétai Táplálkozás - Igazságok és Misztikumok", egy jó útmutató a minőségi élethez. Egy próbálkozás a krétai konyhaművészetbe, és annak titkaiba történő beavatásra. Az egészséges és hosszú élet titkai „rejtőznek", ezredévek óta már, az olívaolaj fénylő aranya, a bor rubinvöröse, a méz mélysárgája, a zöldségfélék csillámló zöldje, a gyümölcsök és az aromás gyógynövények tarka öltözete mögött. Ezek a titkok abban is rejlenek, hogyan aknázzuk ki a krétai föld javait, abban a módban, ahogy a már feldolgozott termékek az asztalunkra kerülnek. Az őstermelés a helyi társadalmon alapul, a termőföldi és éghajlati viszonyokon, és a gondos művelésen. Összefügg a hagyománnyal és az agrártermékek előállításának természetes módjával, amely tiszteli az embert, mint fogyasztót. A krétai termékek tiszták, minőségiek és finomak. A krétai táplálkozási szokások, melyek a kultúrában gyökereznek, az egészséges táplálkozás bizonyított modelljei. Az ember - táplálék - föld harmonikus egyensúlyának kulturális örökségünkön kell alapulnia. Ennek a gondolatnak a felkarolása hozzájárul ahhoz, hogy újraszerveződjön az élelmiszer-gazdálkodás rendszere. A krétaiak kiváló egészsége és hosszú élete kétségtelenül a krétai táplálkozásnak köszönhető. Ez a táplálkozás puritán, és mindennapi energiáit főleg a különleges extraszűz olívaolajból meríti. A krétai egyszerű, hagyományos táplálkozás megváltozott az utóbbi évtizedekben, főleg az újabb nemzedékek által. Megváltoztatta azt a modern, rohanó, gyorsan étkező életmód és a bejövő szubkultúra, amely megpróbál szétbomlasztani és letarolni mindent. Nem minden ugyanaz. Léteznek különbségek. Összehasonlítható érdemek törnek fel a mélyből. Ez a könyv megpróbálja lejegyezni ezeket az érdemeket, mintha tartályból venné elő, amelyben emlékek raktározódnak el, hogy a fiatalabb nemzedékek is előkotorhassák a múltból ezt az egészséges, hagyományos táplálkozásmódot, és hozzáilleszthessék a modern életkörülményekhez. Arra törekszünk, hogy leírjuk ezt a testet nem öltő kincset, amelyből az ember legértékesebb javát nyerjük, amely nem más, mint az egészsége. Vissza

Tartalom

Köszönetnyilvánítás
Előszó helyett
Európé mítosza
A táplálkozás kultúránk egyik alappillére
Az utazók
Úton az ideális diéta felé
4. The Cretan Diet
Mediterrán táplálkozási piramis
Krétai étrend és mediterrán étrendek
A krétai étrend és az ortodox keresztény hagyomány
A krétai étrend és az évszakok
Élelmiszercsoportok
1. Gabonafélék - hüvelyesek
2. Gyümölcsök - Zöldségek - Vadfüvek
3. Olívaolaj - Olajbogyó
4. Bor
5. Méz
6. Fűszer- és gyógynövények
Utószó helyett:
A vouveszi olajfa: hosszú élet és bő termés
Melléklet: Hagyományos krétai receptek
1. Ételek
2. Édességek
Szójegyzék

Stelios Riglis

Stelios Riglis műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Stelios Riglis könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem