kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Golden Book Kiadó Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 101 oldal |
Sorozatcím: | Diétás szakácskönyvek |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 18 cm x 19 cm |
ISBN: | 963-9275-12-3 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Bevezetés | 7 |
Történeti áttekintés | 7 |
A köszvény klinikai lefolyása | 8 |
Tünetek | 8 |
Elkülönítő diagnózis | 9 |
A köszvény kialakulása | 10 |
Kiváltó okok, kóreredet | 10 |
A betegség felismerése | 11 |
Laboratóriumi leletek | 11 |
Képalkotó eljárások | 11 |
A köszvény kezelése | 12 |
Gyógyszeres kezelés | 12 |
Életmód, táplálkozás | 13 |
Összefoglalás | 13 |
Dietetikai szempontok | 14 |
Hogyan alakul ki a köszvény? | 15 |
A köszvény klinikai stádiumai | 17 |
A köszvénydiéta lényege | 18 |
Javasolt étrend köszvényben | 18 |
Alapelvek | 18 |
Gyógynövények | 19 |
Az ételek purintartalmát befolyásoló tényezők, konyhatechnikai eljárások | 20 |
A gyakrabban fogyasztott élelmiszerek pruintartalma | 21 |
Energiaszegény táplálkozás | 22 |
A növényi rost (élelmi rost) fogyasztásának szerepe | 27 |
A sószegény étrend jelentősége | 28 |
Mintaétrend 1 hétre | 30 |
Receptek | 39 |
Levesek | 39 |
Reggeli és uzsonna ételek | 46 |
Zöldfőzelékek, köretek, egytálételek | 49 |
Húsételek, egyéb feltétek | 62 |
Saláták | 67 |
Gyümölcskészítmények | 79 |
Ivólevek zöldségből, gyümölcsből | 88 |
Függelék | 93 |
Fontosabb élelmiszerek, élelmianyagok jellemző tápanyagtartalma | 93 |
Fontosabb élelmiszerek, élelmianyagok jellemző vitamintartalma | 95 |
Fontosabb élelmiszerek, élelmianyagok jellemző ásványianyag-tartalma | 97 |
Irodalom | 99 |
Receptmutató | 101 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.