1.067.053

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A kóstolás

Szerző

Kiadó: Freixenet
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 45 oldal
Sorozatcím: Borútmutatók
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 21 cm
ISBN: 84-497-0060-4
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

1. A kóstolás fogalmának meghatározása 7
2. A kóstolás célja 8
3. A kóstolás típusai 8
4. A kóstolás határai 8
5. Kondicionálás és önszuggesszió 10
5.1. Kondicionálás a megjelenéssel 10
5.2. Szellemi kondicionálás 11
5.3. Kondicionálás a szokásokkal 11
6. Fedezzük fel az érzékelés világát! 12
7. hogyan működnek az érzékszerveink? 12
7.1. Általános működés 12
7.2. Egyéni működés: Ingerküszöbök 13
7.3. A kóstolás során használt érzékek 14
8. Vizuális vizsgálat 14
8.1. A szín 14
8.2. Az átlátszóság 16
8.3. A viszkozitás 16
8.4. A szén-dioxid jelenléte 17
9. Szaglószervi vizsgálat 17
9.1. A szagérzékelés élettana 17
9.2. Aroma és buké 19
10. Vizsgálat ízlelés útján 23
10.1. Az ízérzékelés élettana 23
10.2. Érzékelés a szájban 25
10.3. A bor ízanyagai 26
11. A bor alkotórészei 27
12. Egyensúly a borokban 30
12.1. Az ízek egyensúlya és egymásra hatásuk 30
12.2. Egyensúly a fehérborokban 31
12.3. Egyensúly a vörösborokban 32
12.4. Aromaegyensúly 37
13. A borkóstolás szókincse 38
13.1. Nem könnyű a borról pontosan beszélni 38
13.2. A szóhasználat különbözősége 38
13.3. A szóhasználat költőisége 38
13.4. A szaglás szókincse 39
13.5. Az ízlelés szókincse 41
14. A bírálati lap 42






Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A kóstolás A kóstolás A kóstolás
Állapot:
2.580 ,-Ft
13 pont kapható
Kosárba