1.062.077

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A korszerű táplálkozás alapjai

Kísérleti tananyag vendéglátóipari szakmunkás továbbképző tanfolyamok számára

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Kereskedelmi Továbbképző és Módszertani Központ
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 92 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

BEVEZETÉS 1
I. NÉPÉLELMEZÉSÜNK MAI HELYZETE 2
II. ÉLELMEZÉSÜNK TÁPLÁLKOZÁSÉLETTANI FELADATAI 5
A/ A testépítő anyagok biztosítása 7
B/ Élettani szempontból fontos anyagok biztosítása 19
C/ A szervezet energiaigényének
biztosítása 24
D/ Ételeink tápanyagainak emészthetősége, értékesülése 35
E/ Ételeink élvezeti értéke 43
III. KONYHATECHNIKA 57
A/ A magyar konyha kialakulása 58
B/ A magyar konyhatechnika jellemzői 60
C/ Az egyes ételcsoportok korszerűsítése 61
D/ A konyhai gépesités előnyei és veszélyei 73
E/ Az iparilag előkészített élelmiszerek feldolgozása 75
F/ A konyhai munka higiénéje 79
G/ A különleges igényű vendégek ellátása 82
H/ A vendéglátóipar étlapjain beállítható diéta tipusok 85
I/ Külföldi vendégek étkezési szokásai 87
J/ A helyesebb étkezési ritmus kialakítása 89
K/ Ételeink bemutatása 90

Dr. Ketter László

Dr. Ketter László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Ketter László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem