1.062.389

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A korszerű táplálkozás alapjai

Kisérleti tananyag a szakács, felszolgáló szakmunkás továbbképző tanfolyamok számára

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Kereskedelmi Továbbképző és Módszertani Központ
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 101 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelent 1000 példányszámban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A vendéglátóipar ételkészitő tevékenységének - ha együtt akar haladni a mindig gyorsuló ütemben fejlődő igényekkel - nemcsak gazdaságosabbnak, hanem élettani szempontból is korszerübbnek kell... Tovább

Előszó

A vendéglátóipar ételkészitő tevékenységének - ha együtt akar haladni a mindig gyorsuló ütemben fejlődő igényekkel - nemcsak gazdaságosabbnak, hanem élettani szempontból is korszerübbnek kell lennie. Nem elégedhet meg az előző századok során kialakult technológiai eljárások egyoldalu folytatásával, hanem alkalmazkodnia kell az uj életritmus által megkövetelt tudományos fejlődéshez. A vendéglétóipar nem folytathat struccpolitikát. Tudomásul kell vennünk, hogy a városiasodás folyamata gyors ütemben halad. Mindenki életében csökken a fizikai terhelés. Ugyanakkor fokozódik az idegrendszer igénybevétele, a környezet ártalmai növekednek, keringési szerveinket, májunkat mindig több kárositás fenyegeti. Vissza

Tartalom

Bevezetés 1
I. Népélelmezésünk mai helyzete 2
II. Élelmezésünk táplálkozásélettani feladatai 5
A/ A testépitő anyagok biztositása 7
B/ Élettani szempontból fontos anyagok biztositása 21
C/ A szervezet energiaigényének biztositása 26
D/ Ételeink tápanyagainak emészthetősége, értékesülése 39
E/ Ételeink élvezeti értéke 48
III. Konyhatechnika 63
A/ A magyar konyha kialakulása 64
B/ A magyar konyhatechnika jellemzői 66
C/ Az egyes ételcsoportok korszerüsitése 67
D/ A konyhai gépesités előnyei és veszélyei 81
E/ Az iparilag előkészitett élelmiszerek feldolgozása 83
F/ A konyhai munka higiénéje 87
G/ A különleges igényü vendégek ellátása 90
H/ A vendéglátóipar étlapjain beállitható diéta tipusok 93
I/ Külföldi vendégeink étkezési szokásai 96
J/ A helyesebb étkezési ritmus kialakitása 98
K/ Ételeink bemutatása 100
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A korszerű táplálkozás alapjai

Szép állapotú példány.

Állapot:
1.440 ,-Ft
7 pont kapható
Kosárba