kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Akadémiai Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
Oldalszám: | 193 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 18 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. A könyv 1000 példányban jelent meg. |
Előszó | 7 |
Genetikai, takarmányozási és más környezeti tényezők szerepe az állati szervezet termelésében | 9 |
A szervezet egységes működése | 21 |
Az idegrendszer tevékenysége | 21 |
A vegetatív idegrendszer működése | 24 |
A hipotalamusz felépítése és működése | 28 |
A belsőelválasztású mirigyek rendszere | 32 |
Az agyalapi mirigy | 33 |
A pajzsmirigy | 38 |
A mellékvese | 44 |
Az idegrendszer és a belsőelválasztású mirigyrendszer közötti kapcsolat | 49 |
A szervezet alkalmazkodása különleges ingerekhez | 55 |
A vészreakció | 55 |
Általános adaptációs szindróma. Stresshatások | 56 |
A stressállapot kimutatása | 62 |
A stresshatások növelése és csökkentése | 65 |
Különféle környezeti tényezők hatása az állati szervezetre | 72 |
A sugárzás mint környezeti tényező hatása az állati szervezetre | 72 |
Általános ismeretek a sugárzásról | 72 |
A sugarak vitaminaktiváló hatása. Az angolkór | 78 |
A sugárzás baktériumölő hatása | 80 |
A sugárzás hatása az anyagcserére | 80 |
Kóros fényérzékenység | 82 |
A sugarak hatása a belsőelválasztású mirigyek működésére | 82 |
A hőmérséklet mint környezeti tényező hatása az állati szervezetre | 92 |
A hőtermelés | 93 |
A hőleadás | 94 |
Az állatok testének hőfoka | 100 |
Közömbös hőzóna. Kritikus hőmérséklet | 100 |
A hőszabályozó központ működése | 107 |
Egyes háziállatfajok viselkedése a különböző környezeti hőhatásokra | 108 |
A környezeti hőmérséklet hatása a szarvasmarhára | 109 |
A környezeti hőmérséklet hatása a sertésre | 117 |
A környezeti hőmérséklet hatása a baromfira | 123 |
A levegő összetételének hatása az állati szervezetre | 126 |
Oxigén | 127 |
Széndioxid | 129 |
Szénmonoxid | 131 |
Ammónia | 131 |
Kénhidrogén | 132 |
A levegő összetételének együttes hatása az állati szervezetre | 132 |
A levegő nedvességtartalmának hatása az állati szervezetre | 134 |
A táplálékfelvétel | 136 |
Az éhség, az étvágy és a jóllakottság érzése | 136 |
A táplálékfelvétel idegrendszeri irányítása | 142 |
A táplálékfelvétel befolyásolhatósága | 144 |
A pontosság | 145 |
A tisztaság | 146 |
Az ízletesség | 146 |
Ízletességi próbák | 148 |
A változatosság | 152 |
A takarmány hőmérséklete | 153 |
Az ivóvíz hőmérséklete | 153 |
Különféle hatóanyagok befolyása az étvágyra | 155 |
Az éhség és az étvágy megállapítására vonatkozó vizsgálatok különféle háziállatokkal | 155 |
Baromfival végzett kísérletek | 155 |
Sertésekkel végzett kísérletek | 160 |
Fontosabb szakairodalom | 171 |
Tárgymutató | 179 |
Névmutató | 191 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.