kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | "Pátria" Irodalmi Vállalat és Nyomdai R.T. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 254 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | |
Előszó | 5 |
Bevezetés az I. kiadáshoz | 7 |
Bevezetés a II. kiadáshoz | 9 |
Zöldségfélék és főzelékek tápértéke és étrendi jelentősége | 11 |
Főzelékek és zöldségfélék tápanyagtartalma és kalórikus értéke | 18 |
Főzelékek és zöldségfélék vitamintartalma | 19 |
Tápanyagok visszapótlása a zöldségtermesztésben | 20 |
A vetésről | 26 |
A zöldségfélék vetésforgója | 26 |
A vetés módjai | 27 |
Júliusban vethető zöldségfélékről | 30 |
A zöldségmagvak csíraképességének százalékos megállapításáról | 31 |
A zöldségfélék átteleltetéséről | 34 |
Az öntözés | 36 |
Melegágyakról. Palántanevelésről | 45 |
Konyhakerti talajmunkák | 56 |
Zöldségfélék termesztése | 60 |
Káposztafélék | |
Fejeskáposzta | 61 |
Vöröskáposzta | 70 |
Kelkáposzta | 71 |
Leveles kel | 76 |
Takarmány- vagy marhakáposzta | 77 |
Kalaráb | 77 |
Bimbós kel | 80 |
Broccoli vagy spárga kel | 82 |
Karfiol | 82 |
Káposzta termesztése Hollandiában | 87 |
Kobakosok | |
Sárgadinnye | 95 |
Görögdinnye | 102 |
Ugorka | 104 |
Tök | 110 |
Paprika | 113 |
Paradicsom | 121 |
A paradicsom kémiai összetétele, tápértéke és étrendi jelentősége | 133 |
Tojásgyümölcs | 137 |
Hagymafélék | |
Vöröshagyma | 140 |
Fokhagyma | 146 |
Rokambólhagyma | 146 |
Csomós- vagy salottahagyma | 147 |
Metélő- vagy gyephagyma | 148 |
Póré- vagy párhagyma | 148 |
Gyökérfélék | |
Sárgarépa vagy murok | 149 |
Karotta | 152 |
Petrezselyem | 154 |
A gyökérzöldségek téli vetéséről | 157 |
Zeller | 157 |
Halványító zeller | 161 |
Paszternák vagy pasztinák | 162 |
Fekete gyökér | 163 |
Sallangos pozdor | 164 |
Cékla | 165 |
Retekfélék | |
Hónapos-, nyári-, őszi- és téli retek | 167 |
Salátafélék | |
Fejessaláta | 172 |
Római vagy kötözősaláta | 178 |
Tépősaláta | 179 |
Metélősaláta | 179 |
Mezei saláta | 180 |
Endivia-saláta | 180 |
Cikória-saláta | 180 |
Kerti zsázsa | 181 |
Hüvelyesek | |
Bab | 182 |
Borsó | 187 |
Spenótfélék | |
Kerti spenót | 192 |
Ujzélandi spenót. Libatop | 194 |
Csemege tengeri | 195 |
Burgonya korai és kései termesztése | 196 |
Különlegesebb, díszítésre alkalmas és fűszer-zöldségfélék | 199 |
Fehér és fekete mustár | 205 |
Kerti majoranna | 205 |
Koriandrum | 206 |
Kapor | 207 |
Mák | 207 |
Sáfrányos szeklice | 208 |
Konyhakömény | 208 |
Édes kömény | 210 |
Izsóp | 210 |
Levendula | 211 |
Kerti ruta | 212 |
Kerti kakukfű | 212 |
Tárkonyüröm | 212 |
Évelő zöldségfélék | |
Spárga | 213 |
Torma | 221 |
Sóska | 224 |
Fontos nyári munkák az egyes zöldségfélék termesztésénél | 226 |
Zöldségfélék felszedéséről, piaci előkészítéséről és eltartásáról | 228 |
Gombatermesztés | 230 |
A zöldség- és főzelékfélék termesztésének jövedelmezősége | 238 |
Korai káposzta | 240 |
Korai kelkáposzta | 240 |
Korai kalaráb | 241 |
Korai karfiol | 241 |
Sárga dinnye | 242 |
Görög dinnye | 242 |
Ugorka | 243 |
Tök | 243 |
Édes paprika | 244 |
Paradicsom | 244 |
Sárgarépa | 245 |
Karotta | 245 |
Petrezselyem | 246 |
Gumós zeller | 246 |
Pozdor | 247 |
Céklarépa | 247 |
Vöröshagyma | 248 |
Fokhagyma | 248 |
Fejessaláta | 249 |
Bokorbab | 249 |
Karósbab | 250 |
Törpeborsó | 250 |
Kúszóborsó | 251 |
Laboda (spenót) | 251 |
Csemege tengeri | 252 |
Korai burgonya | 252 |
Hónapos retek | 253 |
Nyári retek | 253 |
Téli retek | 254 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.