Előszó
Családi asztaloknál kipróbált, gyakran generációról generációra átadott, féltve őrzött recepteket, ételleírásokat adunk közre ebben a mindennap használható, praktikus, szép és különleges...
Tovább
Előszó
Családi asztaloknál kipróbált, gyakran generációról generációra átadott, féltve őrzött recepteket, ételleírásokat adunk közre ebben a mindennap használható, praktikus, szép és különleges szakácskönyvben. Mindezt tehetjük azért, mert a Kisalföld olvasói több mint ezerkétszáz receptet küldtek szerkesztőségünkbe a „Kisalföld receptjei - az olvasók szájíze szerint" receptversenyre. Megnyugtathatunk mindenkit, a hozzávalókért nem kell a világ végére utazni és aranyáron megvásárolni őket.
Annál finomabbak viszont, saját, hazai ízek. Mindannyian büszkék lehetnek rájuk a lébényi Kelemen Józsefnétől a soproni Pereszteginé Szabó Gyöngyiig, akik csak bekerültek ebbe a válogatásba. Köszönjük nekik! Olyan sok kiváló receptet kaptunk, hogy az első kötetbe a töredékük férhetett csak. Már most biztos, hogy újabb könyve(ke)t készítünk a főzelékeknek, vegetáriánus ételeknek, vadételeknek, köreteknek, bográcsos és grillételeknek, a reformkonyhának, süteményeknek, befőtteknek, lekvároknak. Köszönjük a mesterszakácsoknak, hogy mellénk álltak, elláttak jó tanácsokkal, hogy biztatták, elismerték olvasóinkat, kifőzték a recepteket és segítettek a könyv összeállításában.
A Kisalföld napilap munkatársai lelkiismeretesen, tudásuk legjavát nyújtva szerkesztették, állították össze a könyvet. Köszönjük Önnek, kedves olvasó, hogy megvásárolta a Kisalföld ízeit, jó szívvel ajánljuk a könyvben szereplő ételeket, készítse el, kóstolja meg őket, őrizzük együtt a kisalföldi konyhaművészet nemes hagyományait.
Vissza