1.062.132

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A kínai szerzetesek ételei

A régi Kína öröksége

Szerző
Fordító

Kiadó: T-M Worldtrade Könyvkiadó
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 141 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-06-0329-2
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Ugye ön is szeretne egészséges boldog, és hosszú életű lenni?
Ehhez szükséges, hogy megfelelően éljünk, és táplálkozzunk. Ezt ismerték fel a régi kínai taoista, buddhista, és más mesterek, akik az évszázadok alatt a szerzetesi konyha igazi remekműveit alkották meg, amelyek nem csak egészségesek, hanem kimondottan finomak is.
A különböző irányzatok,- figyelembe véve a kínai konyha sajátosságait, nagyon sokrétűek és sok fajta ételt dolgoztak ki. Wang Lung barátom, aki maga is szakavatott mestere ennek a konyhának olyan ételek receptjeit gyűjtötte csokorba, amelyek biztosítják a test megfelelő táplálását. Ezt már jó ideje bizonyították is.
A kínai taoista, és buddhista szerzetesek között teljesen természetes dolog a hosszú, akár 90-100 éves kor is, és ezek a mesterek idős korukban sem veszítik el fiatalos képességeiket - mozgásukat; vidámságukat; optimizmusukat. Természetesen. ez nem csak az étkezésnek köszönhető, hanem az egyéb; testmozgásoknak, fizikai és szellemi... Tovább

Fülszöveg

Ugye ön is szeretne egészséges boldog, és hosszú életű lenni?
Ehhez szükséges, hogy megfelelően éljünk, és táplálkozzunk. Ezt ismerték fel a régi kínai taoista, buddhista, és más mesterek, akik az évszázadok alatt a szerzetesi konyha igazi remekműveit alkották meg, amelyek nem csak egészségesek, hanem kimondottan finomak is.
A különböző irányzatok,- figyelembe véve a kínai konyha sajátosságait, nagyon sokrétűek és sok fajta ételt dolgoztak ki. Wang Lung barátom, aki maga is szakavatott mestere ennek a konyhának olyan ételek receptjeit gyűjtötte csokorba, amelyek biztosítják a test megfelelő táplálását. Ezt már jó ideje bizonyították is.
A kínai taoista, és buddhista szerzetesek között teljesen természetes dolog a hosszú, akár 90-100 éves kor is, és ezek a mesterek idős korukban sem veszítik el fiatalos képességeiket - mozgásukat; vidámságukat; optimizmusukat. Természetesen. ez nem csak az étkezésnek köszönhető, hanem az egyéb; testmozgásoknak, fizikai és szellemi gyakorlatoknak is, de igen nagymértékben járul hozzá a megfelelő étkezés is. És ha valaki nem szeretne teljesen áttérni erre a konyhára az sem baj. Ha csak heti egy-két alkalommal is fogyasztja ezeket az ételeket, már akkor is sokat tett egészségéért, boldogságáért. Vissza

Tartalom

Fűszerek 6
Gabonafélék és tészták 7
Zöldségfélék 9
Szárított élelmiszerek 11
Babfélék és babkészítmények 13
Tofu (szójababsajt, szójatúró) 14
Mártások, szószok 15
Olajok 16
Borok és ecetek 17
Konyhai eszközök 18
Ételek előkészítése 19
Főzési és sütési eljárások 20
Rizsek
Főtt rizs 23
Egyszerű sült rizs 24
Hőkezelés nélküli ételek, tojásételek
1. Uborkacsíkok egyszerű mártásban 25
2. Uborka zamatos szószban érlelve 25
3. Kantoni savanyított zöldség 27
4. Mustárzöldje egyszerű mártásban 27
5. Rizsborban érlelt zeller 28
6. Tojásrántotta kínai metélőhagymával 29
7. Márványtojás 29
8. Szójában főtt tojás 30
Levesek
9. Tojáscseppleves 31
10. Tofuleves 32
11. Szalmagomba leves 32
12. Szalmagomba és „csirke" leves 33
Tészták
13. Sült haj alga tekercsek 34
14. Búzasikér 35
15. Vörösre párolt sikér 36
16. Mély sütött wonton (derelye)
édes-savanyú mártással 37
17. Három zöldség tavaszi tekercs 39
18. Ropogósra sütött fenyődió rudacskák 40
19. Mély sütött öt darabka tekercsek 41
20. Gyömbérrel és újhagymával kevert tészta 43
21. Szecsuáni tészta 43
22. Szezámos tészta 45
1. Zöldségfogások
23. Keverve sütött kínai fehérkáposzta 46
24. Kínai fehérkáposzta gombával 47
25. Vörösre párolt káposzta 48
26. Édes-savanyú kelkáposzta 48
27. Szecsuáni pirított zöldbab feketebabbal 49
28. Spenót erjesztett tofuval 50
29. Arany és ezüst szálak 51
30. Keverve sütött zöldpaprika 51
31. Kevergetve sütött brokkoli illatos gombával 52
32. Egyszerű főtt zöldség 53
33. Forró aromás káposzta 53
34. Keverve sütött szójacsíra 55
35. Vörösre párolt tiencsini káposzta 55
36. Párolt padlizsán 57
37. Gőzölt padlizsán szezámpasztával 58
38. Halaromájú padlizsán 58
39. Szecsuáni padlizsános tészta 59
40. Spárgababok szezámpasztával 61
41. Illatos és ropogós levelek 62
42. Édes-savanyú káposzta 62
43. Forró és savanyú káposzta 63
44. Keverve sütött fiatal kukorica 64
45. Lótuszgyökér csípős és savanyú szószban érlelve 65
46. Édes-savanyú lótuszgyökér 66
47. Keverve sütött krémes karfiol 66
48. Párolt gesztenyék kínai zellerkáposztával 67
49. Vörösre párolt téli dinnye 68
50. Töltött téli dinnye 69
51. Forró, szárazra párolt keserűtök 71
52. Mélysütött kínai yamgyökér sütemények 72
53. Szezámos spenót 74
54. Forró és fűszeres vadrizs szárak 74
55. Borban illatosított vadrizs szárak 75
56. Spárgabab gyömbérrel 76
57. Mélysütött öt-rész labdák 76
58. „Sárkánybajszok" illatos gombával 78
59. Tésztában sült zöldség 79
60. Szárazra párolt bambuszrügy 80
61. Szárazra párolt bambuszrügy
savanyitott mustárzöldjével 81
62. Részeges bambuszrügy 82
63. Szárazra párolt bambuszrügy és kínai gomba 82
64. Szárazra párolt bambuszrügy és illatos gomba II. 83
65. Három kincs szeletek 84
66. Lágyra sütött gombák 85
67. Kuomo gomba káposztaszívekkel 86
68. Gomba paradicsomszósszal 87
69. Töltött illatos gomba 88
70. Illatos gomba fenyődióval 89
71. A Luohan lakomája 90
72. Majomfej gombáik és párolt káposzta 91
73. Bambuszrügy csipős, fűszeres mártásban érlelve 93
2. Tofu és babételek
74. Szójababsajt puffancsok 94
75. Tofu erjesztett fekete babban 94
76. Érdem és Erény tofu 95
77. "Különleges zamatú" pikáns babsajt 96
Wang Lung - A kínai szerzetesek ételei
78. Borsos-csípős tofu 97
79. Füstölt babsajt 98
80. Sült tofu labdák 99
81. Négy öröm labdák 100
82. Szárazra párolt babsajt-bambusz 102
83. Párolt babsajt darabkák paradicsomszószban 103
84. Babsajt darabkák mandarinhéjjal 104
85. Zamatkonzervált öt illatú babsajt 105
86. Tofu chiliolajjal 106
88. Ötszínű darabkák 107
89. Töltött babsajt 108
90. Kucsmagomba babsajt lap csomókkal 110
3. Húsutánzó ételek
91. „Csirke és tojások" 111
92. Vegetáriánus sonka 112
93. Keverve sütött „garnélarák" 113
94. „Csirke sárga fülekkel" 114
95. Vegetáriánus csirke 115
96. Vegetáriánus kacsa 116
97. Vegetáriánus szárazra sütött vagdalt hús 117
98. Vegetáriánus kolbász 118
99. Sült aranyérmek „vesepecsenye" 119
100. Ropogós és illatos „kacsa" 121
101. Kockázott „csirke" zöldpaprikával 122
102. Párolt vegetáriánus csirke 123
103. Vegetáriánus „nyolc kincs csirkedobverők" 124
104. Vegetáriánus fűszeres csirke 126
105. Sült „garnélák" longannal 127
106. Vegetáriánus vörösre párolt csirke 128
107. Sült „kacsagombócok" levesben 129
108. Mélysütött „kacsa" 130

Wang Lung

Wang Lung műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Wang Lung könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem