1.061.465

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A kínai konyha

Az erotika és a jin-jang filozófia titokzatos világa

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Paginarum Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 95 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 21 cm
ISBN: 963-9392-03-0
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A több ezer éves kínai kultúrában a jin-jang értékrendre alapozott boldogságmodell alapvető életideált jelképez. Az egyéni boldogság legfontosabb célkitűzése: a hosszú életet, egészséget, erotikus örömöket és magas teljesítőképességet biztosító étkezés mindennapi megvalósítása.
A kínai gondolkodásban az élelmiszerekhez és az ételekhez mély tartalmú, egészséghez és erotikai értékekhez kötődő tartalom tartozik.
A taoista jin-jang rend szerint az ételek és az alapanyagok két nagy csoportra oszthatók: "meleg", stimuláló, ajzó jang ételekre és "hideg", nyugtató jin ételekre. A "meleg" és a "hideg" nem a hőmérsékletet jelzi, hanem az ételek belső tartalmát a jin-jang értékrend szerint.
Az alap anyagok kiválasztásában és az ételek elkészítésében rendkívül fontos megvalósítani a jin-jang értékrend törvényeit.

Tartalom

Ajánlás5
Előszó7
A harmónia nyelvezete9
A jin-jang szimbolikai rendszere10
A "Konyha Istene" szerepe a kínai istenek világában13
Jin-jang értékek és az étkezés15
Az alapanyagok felosztása, összeállítása és elkészítése20
Ízek, ízesítés, állagminőség22
Hun és közép-ázsiai hatások24
Áldozati ételek: kommunikációs kapcsolat a túlvilággal26
Hagyományos kínai ünnepek27
"Az élelem gyógyszer", amely a hosszú élet titka28
"_Az étkezés az erotikus örömök kapuja"30
Rizsbor, az örömök világa35
A tea szellemisége37
Főzési és sütési eljárások41
Kínai konyhák, kínai tájjellegű konyhák43
A világtörténelem legnagyobb gasztronómiai enciklopédiája46
Császári gálák, császári étkezések47
Közmondások és ajánlások49
Kínai történelmi korok időrendi felosztása50
Válogatás a kínai konyha híres receptjeiből51
Levesek52
Rizs-, tészta-, zöldség- és tojásételek59
Hal-, rák-, polip-, béka-, teknősbékaételek65
Szárnyasok73
Bárányhús-, sertéshús-, marhahús-ételek83
Bibliográfia91
Ételmutató93

Cey-Bert Róbert Gyula

Cey-Bert Róbert Gyula műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Cey-Bert Róbert Gyula könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A kínai konyha A kínai konyha
Állapot:
2.480 ,-Ft
22 pont kapható
Kosárba