kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Királyi Magyar Természettudományi Társulat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői vászonkötés |
Oldalszám: | 60 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 16 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | 10 fekete-fehér képpel illusztrálva. Magyar Egyetemi Nyomda, Budapest nyomása. |
Előszó | 5 |
A hevítéssel való tartósítás története és szakirodalma | 7 |
A kerti termékek összetétele és tápértéke | 9 |
A kerti terményekben előforduló vitaminok és elváltozásaik a tartósítási eljárások folyamán | 12 |
A kerti termények és egyéb élelmiszerek megromlásának okai | 15 |
A különböző tartósítási eljárások alapelvei | 24 |
A tartósításhoz használt edények és csíramentes lezárásuk | 26 |
A befőzéshez használt üvegek előkészítése | 31 |
A gyümölcs előkészítése a befőzéshez | 32 |
A zöldségfélék előkészítése a tartósításhoz | 35 |
A kerti termények tartósítási eljárásainak megkülönböztetése a hevítési hőfok szerint | 37 |
A tartósító hevítéshez használt berendezés | 40 |
A tartósító hevítés módja | 43 |
A befőttek megvizsgálása és eltartása | 48 |
Az egyes kerti termények befőzésének módjai | 49 |
Befőzés cukor nélkül | 52 |
Gyümölcslevek készítése és tartósítása | 53 |
Gyümölcsízek és hasonló készítmények tartósítása | 54 |
Végszó | 56 |
Tárgymutató | 57 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.