kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 191 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-231-082-9 |
Megjegyzés: | 1500 példányszám. |
Előszó a magyar nyelvű kiadáshoz | 5 |
A szerző előszava | 8 |
Bevezetés | 9 |
Irodalom | 20 |
Szabványok | 21 |
Szabványosítás Nagy-Britanniában | 21 |
Friss termékek | 21 |
Feldolgozott termékek | 25 |
Európai szabványok | 27 |
Az USA szabványai | 29 |
Világméretű szabványok | 30 |
Irodalom | 33 |
Minőségjelző tulajdonságok | 33 |
Tápérték | 34 |
Proteinek (fehérjék) | 38 |
Szénhidrátok | 41 |
Zsiradékok | 41 |
Vitaminok | 47 |
Ásványi anyagok | 47 |
Irodalom | 47 |
A szín | 48 |
Kolorimetriás mérés | 50 |
Színanyagok (pigmentek) a gyümölcsben, a virágban és a zöldségfélékben | 52 |
A kertészeti termékek színére ható tényezők | 55 |
A kertészeti termékek színének mérése | 61 |
Irodalom | 68 |
A textúra (szövetszerkezet) | 69 |
A textúra objektív mérése | 73 |
Néhány gyümölcs- és zöldségféle textúrajellemzői | 77 |
A textúrára ható tényezők | 81 |
A textúra osztályozása | 84 |
Irodalom | 86 |
Kondíció (minőségi állapot) | 87 |
Irodalom | 90 |
Méret | 90 |
A kertészeti termékek méretére ható tényezők | 91 |
A kertészeti termékek méret szerinti osztályozása | 95 |
Irodalom | 122 |
Terményforma és termékjelleg | 122 |
A termény alakjára ható tényezők | 123 |
Termékjelleg | 136 |
Irodalom | 137 |
Terméshozam | 138 |
A terméshozam mérése | 140 |
A terméshozamra ható tényezők | 142 |
Irodalom | 149 |
Íz és zamat | 150 |
A gyümölcs- és zöldségfélék íze | 152 |
Az ízre ható tényezők | 154 |
A termékek ízével kapcsolatos szabványok és előírások | 158 |
Irodalom | 159 |
Terményhibák | 161 |
A nyersanyag hibái | 162 |
A feldolgozott kertészeti termékek minőségi hibái | 171 |
A kertészeti termékek hibáinak mérése | 171 |
A hibák érvényesülése a szabványokban és a minőségi osztályokban | 173 |
Irodalom | 183 |
Dr. Tomcsányi Pál: A termények, a termékek egészségügyi állapota, biológiai értéke és romlandósága | 184 |
Növény-egészségügyi követelmények | 184 |
A vetőmag és a szaporítóanyag biológiai értéke | 184 |
A romlandó termények tartósítása | 188 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.