kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kossuth Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 227 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 13 cm |
ISBN: | |
Bevezetés | 5 |
A mindennapi kenyér | 13 |
A kenyér kialakulása | 14 |
Kenyérpótlékok különleges körülmények között és ínséges időkben | 21 |
Főbb kenyérgabona-növények | 29 |
A búza | 29 |
A rozs | 33 |
Az árpa | 35 |
A zab | 36 |
A rizs | 38 |
A világ kenyérgabona-termesztése | 41 |
A kenyérgabonák termesztésének területi megoszlása | 41 |
A kenyérgabona-termesztés színvonala | 46 |
A kenyérgabona termesztése a szocialista országokban | 55 |
A világ lakosságának kenyérgabona-igénye és ellátása | 64 |
A világ kenyérgabona-forgalma | 64 |
A kenyérgabona-kérdés az Európai Gazdasági Közösség országaiban | 70 |
Kenyérgabona-ellátás szocialista viszonyok között, és a nemzetközi kooperáció | 74 |
A kenyérgabona-ellátás kérdései Magyarországon | 94 |
A búza termesztésének biológiai és ökológiai feltételei | 108 |
A búza biológiája | 111 |
A gyökérzet | 111 |
A szár | 112 |
A levél | 113 |
A kalász | 114 |
A szemtermés | 116 |
A búza fejlődése | 118 |
A csírázás | 118 |
A bokrosodás | 118 |
A szárfejlődés | 119 |
A virágzás | 120 |
A szemfejlődés | 121 |
A búza táplálása | 122 |
A nitrogén | 123 |
A foszfor | 125 |
A kálium | 125 |
A környezeti tényezők szerepe és jelentősége a kenyérgabona-termesztésben | 127 |
A talaj | 127 |
A talajnedvesség | 127 |
Az időjárás | 128 |
A búza kártevői, betegségei, gyomfertőzése | 131 |
A kenyérgabona termesztése Magyarországon | 135 |
A kenyérgabona-termesztés kialakulása és színvonala Magyarországon | 135 |
A hazánkban termesztett búzafajok és búzafajták | 141 |
A hazai búzanemesítés eredményei | 144 |
A külföldi fajták szerepe köztermesztésünkben | 156 |
A búzanemesítés időszerű feladatai | 162 |
A kenyérgabona minősége | 166 |
Minőségi követelmények a kenyérgabona iránt | 166 |
Beltartalmi követelmények | 167 |
A kenyérgabona fizikai tulajdonságára vonatkozó követelmények | 171 |
A kenyérgabona minőségét befolyásoló tényezők | 174 |
A fajtatulajdonság | 175 |
Az éghajlat | 176 |
A talaj | 177 |
Az agrotechnika | 180 |
A betegségek és kártevők | 181 |
A kenyérgabona minőségének megállapítása | 183 |
A kenyérgabona újta a termeléstől a fogyasztásig | 185 |
A malomipar | 185 |
A liszt | 191 |
A kenyér és készítése. Péksütemények | 194 |
Mire jó még a kenyérgabonák termése? | 199 |
A kenyérgabona-termesztés gazdaságossága | 204 |
Összefoglaló | 213 |
Irodalomjegyzék | 223 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.