kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Akadémiai Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Vászon |
Oldalszám: | 197 oldal |
Sorozatcím: | A kémia újabb eredményei |
Kötetszám: | 11 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 13 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
Holló János - László Elemér: A keményítő bioszintézisének és enzimes degradációjának kémiai folyamatai | 7 |
Bevezetés | 9 |
A keményítő bioszintézise | 13 |
A keményítőképző enzimek szubsztrátjairól | 31 |
A glükozidos kötés képződésének statisztikája | 39 |
A keményítőképző enzimek molekuláris mechanizmusa | 44 |
A keményítő enzimes degradációja | 48 |
Különböző típusú szubsztrátok enzimes bontása | 51 |
Kötéshasadási valószínűségek keményítőbontó enzimeknél | 57 |
Keményítőbontó enzimek hatásának molekuláris mechanizmusa | 67 |
Irodalom | 73 |
Lásztity Radomir: A sikér kémiai szerkezete és reológiai sajátságai közötti összefüggések | 81 |
Bevezetés | 83 |
A sikérképződés | 84 |
A búza- és sikérfehérje-kémia néhány újabb eredménye | 88 |
A sikérkomplex kémiai szerkezete és reológiai sajátságai | 91 |
Az aminosavösszetétel és a reológiai sajátságok közötti összefüggések | 93 |
A sikérkomplex fehérjefrakciói és a sikér reológiai sajátságai | 97 |
A sikérkomplex fehérjekomponensei közötti kölcsönhatások és szerepük a reológiai sajátságok kialakításában | 99 |
Irodalom | 129 |
Spanyár Pál: Az élelmiszerekben előforduló íz- és illatanyagok kémiája | 135 |
Az íz, illat, aroma és zamat fogalma | 137 |
Az élelmiszeraroma-kutatás módszerei és eredményei | 140 |
Az élelmiszeraromák kialakulása és változása | 155 |
Aromaanyagok kialakulása az élő szervezetekben | 157 |
Az aromaanyagok sorsa az élelmiszer-nyersanyagokban a feldolgozás előtt | 160 |
Aromaanyagok keletkezése és változása a technológiai műveletek alatt | 160 |
Az aromaanyagok változása a késztermékekben a tárolás során | 174 |
Az élelmiszeraromák összetétele különböző élelmiszerféleségekben | 175 |
Gyümölcsaromák | 177 |
Zöldségfélék aromatartalma | 178 |
Alkoholtartalmú italok aromaösszetétele | 180 |
A kenyérféleségek aromái | 181 |
Pörköléssel készült élelmiszerek aromái | 182 |
A hús és a húskészítmények aromái | 185 |
Tej és tejtermékek aromái | 188 |
Az élelmiszeraroma-kutatás további feladatai | 191 |
Irodalom | 194 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.