kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Dante Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 138 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 25 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | 46 fekete-fehér ábrával illusztrálva. Második kiadás. "Jövő" Nyomdaszövetkezet nyomása, Budapest. |
Általános rész | |
Egyszerű kémiai eszközök | |
Közönséges eszközök | 3 |
Kémiai mérőeszközök | 7 |
Az üvegfúvás ábécéje | |
Üvegcsövek levágása | 10 |
Üvegek elrepesztése | 10 |
Üvegcsövek hegyesre kihúzása | 11 |
Üvegcsövek hajlítása | 11 |
Lyukak fúrása üvegcsövekbe | 12 |
Üvegcsövek forrasztása | 12 |
Üveggömbfúvás | 13 |
Bedagadt üvegdugók | 14 |
Dugófúrás | 14 |
A legfontosabb kémiai munkák | |
Porrátörés | 15 |
Feloldás | 15 |
Bepárolás, begőzölés, kikristályosítás | 16 |
Hevítés | 16 |
Szublimálás | 18 |
Kirázás | 20 |
Szűrés | 21 |
Folyadékok fajsúlya | 23 |
Tisztogatási munkák | 24 |
Kontrollreakciók | 26 |
A vegyszerek jegyzéke | 27 |
Speciális rész | |
A molekulamérés játszva | 39 |
Az elemek keresése | 3 |
Kémiai gyorsírás | 41 |
Keverék és vegyület | 42 |
Néhány vegytani szenzáció | 44 |
Üdvös elmélet | 45 |
Vegytani egyenletek | 46 |
Lavoisier nyomdokain | 48 |
Proteusnak versenytársa támad | 50 |
Ami nincs még a tankönyvben | 50 |
Oxigénfejlesztés | 53 |
Éges oxigénban | 54 |
Mérjünk pontosan oxigént | 55 |
Miért jobb a hasongatott fa? | 56 |
Veszélytelen tüzijákék | 57 |
Tűz gyufa nélkül | 58 |
A törpe rakétaautó | 59 |
A démonok megfékezése | 59 |
A lángok elemeket jeleznek | 61 |
Bengáli tűz | 63 |
Egy ártalmatlan villanófény-por | 65 |
A cukoremésztő lombik | 66 |
Rozsdásodáskor meleg keletkezik | 66 |
Villámok a víz alatt | 67 |
Kísérlet anyagparányokkal | 68 |
Fáraó kígyói | 69 |
Új felfedezések hidrogénperoxiddal | 70 |
A talámányok műhelyében | 72 |
Tanulságos kísérletek rézoxiddal | 74 |
Vasat olvasztunk | 77 |
Vegyükn egy öreg órarúgót | 78 |
Gáz, amely felfelé törekszik | 80 |
Mennyi hidrogén keletkezett? | 82 |
Egyszerűbben is lehet | 84 |
Savanyú körülmény | 85 |
Savak és lángok házassága | 86 |
Előírásos-e az ecetünk? | 87 |
Az ördög boszorkánykonyhájában | 88 |
Zseblámpaelem és sósvíz | 89 |
Logika a próbacsőben | 90 |
Kimutatható vasmennyiség | 92 |
Kolorimetria | 94 |
Expresszionizmus az itatóspapiron | 95 |
Kémiai reakciók lassítása | 95 |
Az ásványvíz lelke | 97 |
Márványból korom | 100 |
A lebegő üveghenger | 100 |
Vízben pezsgő porok | 101 |
Tűzoltóeszköz működése | 102 |
Hogyan készíthetünk tükröt? | 103 |
Fémmaratás | 104 |
Kiskirályok gyors növekedése | 105 |
Növények vízüvegből és kristályból | 106 |
Egy ártalmatlan tengeri kígyó | 107 |
Kirándulás a kolloidkémiába | 108 |
Érdekes szántóföld | 108 |
Kolloidoldat előállítása | 108 |
Egy kevés "elmélet" | 110 |
Dializis | 110 |
A "Sol" és a "Gel" | 111 |
Védőkolloid | 112 |
Tydnall-effektus | 112 |
Duzzadás | 112 |
Még néhány furcsaság | 113 |
Miért nem fullad meg a vizipoloska? | 113 |
Óriások és törpék | 113 |
"Nedves" és "száraz" folyadékok | 114 |
Lebegő cseppek | 115 |
Mi az emulzió | 115 |
Néhány emulzió előállítása | 115 |
Életelixirek emulziók részére | 116 |
Tej, vaj és kolloidkémia | 117 |
Víz a borszeszben | 117 |
Modern varázsköpenyek | 118 |
A szén mint életmentő | 120 |
Hogy működik a gázálarc | 121 |
Miért nem trágyázhatunk konyhasóval | 122 |
A kaméleon-szén | 124 |
Szerves vegyületek vizsgálata | 125 |
Szén és oxigén kimutatása | 125 |
A nitrogén kimutatása | 126 |
Kén kimutatása | 126 |
Klór kimutatása | 126 |
Fémek kimutatása | 127 |
Víz nélküli folyadékok | 127 |
Forrpont | 127 |
Illékonyság | 128 |
Lobbanáspont | 129 |
A gyulladási hőmérséklet | 129 |
Égési termékek | 130 |
Víztartalom | 130 |
A fajsúly | 130 |
Keverhetőség és oldhatóság | 130 |
Gépkocsizás és hármasszabály | 130 |
Fa és szén mint nyersanyag | 132 |
A műméz | 133 |
Cukor fából | 135 |
A selyemfonál | 136 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.