1.054.268

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Kárpát-medence ízei

Olvasóinktól

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Fotózta

Kiadó: Mediaworks Hungary Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott kemény kötés
Oldalszám: 179 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 23 cm
ISBN: 978-615-80850-6-9
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér fotókkal. További szerzők a könyvben.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg


Gyermekkorom óta nagyon szeretek főzni. Főleg az érdekel, hogyan lehet a nagymama régi ízeit megőrizve újat alkotni. Mákos gubából és vargabélesbő! törteit készíteni, vagy a rácpontyot újragondolni A tradíciók csak akkor marad* nak életképesek ebben a rohamosan változó világban, ha időről időre meg tudnak újulni. Néhány éve igazi forradalom indult el a magyar gasztronómiában, amelynek icélja, hogy modern köntösbe öltöztesse a vidék ételeit. Mi, Takarékok is hasonló helyzetben vagyunk! Évtizedek óta a magyar vidék, a mezőgazdaság meghatározó finanszírozójaként erős hagyományaink vannak, amelyeket megőrizve modernizáljuk a működésünket. Ezért is támogatjuk ennek a szakácskönyvnek a megjelenését, remélve, hogy egyre többen térnek vissza a nagymama főztjéhez, a vidék ízeihez és a magyar ételek művészetéhez:
VIDA JÓZSEF, elnök-vezérigazgató, Takarékbank

Tartalom


Tartalom
ELŐÉTELEK 4 Bolgár raguleves 32 Petrezselymes zöldségleves csigatésztával 61
Sós vajban párolt kacsamell hidegen, friss Borscsleves Kárpátaljáról 33 Húsgombócleves tárkonyosán 62
salátával, bazsalikomos zsemlekockákkal - 4 i Borsóleves réti szegfűgombával 34 Répce-leves 64
Béles, káposztával töltve 6 Céklás bableves 35 Sültpaprika-krémleves 65
Blincsiki sonkával ,7 Cibereleves 36 Sváb krumplileves 66
Brindzás erdei gomba, tésztára pirítva 8 Cigány paradicsomleves 37 Tárkonyos, csirkemájas, sonkás, gombás
Csíki fokhagymás-paradicsomos roppancs 9 Csirkeaprólékos paradicsomleves raguleves 67
Domika 10 tojáskocsonyával 38 Tormás virslileves 68
Főzött pogácsa Zsófi módra 11 Egresieves 39 Vörösboros eperleves 69
Gibanica 12 Kárpát-medencei raguleves 40 Zöldalma-krémleves tormával 70
Giveci 13 Esztenáki csorba 42 Zúzaleves kaporral 71
Káposztás hajtóka 14 Fácánleves, füstölt szalonnába csomagolt Kapros zöldbabpüréleves,
Nagybányai leveles pogácsa 15 fácánnal 43 burgonyagombóccal 72
Füstölt sertéskaraj tojáskrémmel 16 Fahéjas szilvaleves túrógombóccal 44
Taboli 18 Gombás árpagyöngyleves 45 FŐÉTELEK 76
Tökmaglisztes-sajtos keksz 19 Gölödinleves 46 Csirkemellfilé tejszínes, fehérboros raguval 76
Töltött padlizsánszeletek baconbe tekerve 20 Gyömbéres-kókuszos csirkeleves 47 Babos káposzta csülökkel, göcseji módra 78
Töpörtyűs pástétom Háromszéki komaleves 48 Bános juhtúróval, ruszin módra ". 79
Vargányás-krémsajtos pogácsa 22 Jászsági halleves 49 Betyárfazék 80
Znaimi pástétom 23 Káinoki fokhagymás cibre 5.0 t Borsos tokány Erdélyből 81
Kásás libahús szőlőlevélben, kapros joghurttal 24 Karfiolkrémleves sült kolbászmorzsával 51 Brunyevác rakottas 82
Erdélyi gombócleves 52 Csanádi rostélyos 83
LEVESEK 28 Kaszásleves 54 Csákvári tejfölös, mustáros szelet 84
Tárkonyos raguleves vaddisznóból 28 Kismajori leves 55 Csilis cukkinifőzelék
Alföldi gulyásleves Kolozsvári gulyás 56 burgonyagombóccal 85
(ahogy édesanyám készíti) 30 Makói hagymaleves 57 Betyárcsalogató 86
Aszalt szilvás-lencsés savanyúkáposzta- Medvehagymás krémleves . 58; . Csevapcsicsa 88
leves il Napszámosleves & 59 4 ?Csirkej'ava sörfőző módra 89
a mindmegette.hu ajánlásával
Csopaki pecsenye 90
Csurgói gombás csirke 91
Erdélyi lángos 92 Filézett pontyszeletek barna sörös
bundában, kemencés burgonyával 93
Fügés-barackos sertéskaraj 94 Gombás kecsketokány hajdinás dödöllével 95
Alföldi birkaragu 96
Göcseji medvehagymás dödölle 98 Göngyölt csirkemell juhtúróval töltve,
kapormártással 99 Gyöngyhagymás, gombás ragu,
sajtos krumplikörettel 100 Hagymás pulykacomb aszalt szilvás
káposztával 1.01 Hallal töltött káposzta, kifejezetten
halimádóknak 102
Harcsafiié ropogós, diós bundában 103
Hargitai sertésborda 104
Jércemellcsíkok hagymakarikákkal 105
Cigány tyúkos káposzta bodaggal 106
Juhtúrós sztrapacska 108 Kakaspörkölt belefőzött zsemlegombóccal 109 Kapros túróval töltött csirketekercs
cukkinis-magos mártással, rizzsel 110 Konok kunok gulyás gj gj iggfj 111 | Krumpliprósza csirkemellel töltve, j .sajtmártással
Májjal, zúzával és zöldségekkel töltött
csirkecomb
Marosszéki tokány
Méteres rakott pecsenye
Darált hússal töltött cukkini Stefi mó
Mezőhegyes! mártogatós
Műszaka
Paradicsomos répa füstölt hússal Pezsgős ponty vajas burgonyával Pöstyéni szelet Rakott gomba
Rántott, töltött kelkáposzta kapros mártással
Rókagombás harcsapaprikás vajas galuskával Húsos rántott palacsinta gombamártással Snidlinges hústekercs lecsósan>; burgonyával Szlovák töltött szelet Tanyasi sistergős
Tárkonyos csirkemell sült batátával és kovászos uborkával Tildy-féle barna sörös marharagu • ^ Ukrán csavart pecsenye Wellington kacsamell Zölddió-befőttel töltött pulykamell Borsós csirkehús feta sajttal
/
DESSZERTEK 142
113 Lime-os, vaníliás henger (12 db) 142
114 Citromos karika 144
115 Dióhabos kosárka 145
ra 116 Eperrel töltött kekszgolyó 146
118 Erdélyi túrós derelye 147
119 Főispánné keletje 148
120 Főzött krémmel töltött mézeskalács 149
121 - Görhen 150
122 Görögdinnyés misu 151
123 Körtegombóc sütve 152
Gyümölcsös pite Erdélyből 154
124 Havasi gyopár 155
Heilig Strietzel 156
125 Hókifli 157
Kukoricagánica 158
126 Mákosguba-torta 159
Nap és est 160
128 Ostoros rétes 161
129 Torockói hamuszsák 162
l30". Repülő krémes 164
Sütőtökös muffin 165
131 1 Toblerone cupcake 166
132" Vasvári krémtekercs 167
133 • Vatruska 168
134 Vörös bársony torta 169
135 Vörös áfonyás desszert (16 db) 1 170
&136 r Gasztrotörténelem ||176-179
I
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem