kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 206 oldal |
Sorozatcím: | Mezőgazdasági szakmunkáskönyvtár |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 18 cm x 12 cm |
ISBN: | 963-232-606-7 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal. |
Bevezetés | 5 |
Gyapjúismeret | 7 |
A gyapjú tulajdonságai | 9 |
A bőr szerkezete, a szőrképletek kialakulása és felépítése | 9 |
A bunda szálképletei | 12 |
Szálképletek | 15 |
Abnormis szálképletek | 18 |
A gyapjúzsír | 19 |
A jóindulatú gyapjúzsír | 20 |
A rosszindulatú gyapjúzsír | 20 |
A gyapjúszál tulajdonságai | 21 |
A gyapjúszál színe | 21 |
A gyapjúszál fénye | 22 |
A gyapjúszál "finomsága" (vastagsága) | 23 |
A gyapjúszál hűsége | 28 |
A gyapjúszál erőssége (szilárdsága, tartóssága) | 32 |
A gyapjúszál simulékonysága és alakíthatósága | 33 |
A gyapjúszál nyújthatósága | 33 |
A gyapjúszál rugalmassága | 34 |
A gyapjúszál zsugorodó-(nemezedő) képessége | 34 |
Belszerkezet | 35 |
Kiegyenltettség | 37 |
A több és jobb minőségű gyapjú | 39 |
A gyapjúhozam és az azt befolyásoló tényezők | 41 |
A kereskedelmi gyapjúminőségek | 45 |
A lenyírt gyapjú termelői osztályozása, értékesítése | 47 |
A juhfajták | 53 |
A racka | 55 |
A cigája | 57 |
Az aszkániai merinó | 59 |
A német húsmerinó | 60 |
Az NDK-húsmerinó | 60 |
Az NSZK-húsmerinó | 61 |
A magyar fésűsmerinó | 63 |
Az ausztrál merinó | 64 |
A corriedale (korridél) | 67 |
A kent (romney marsh) | 68 |
A keletfríz | 70 |
A lacaune (lakon) | 72 |
Az awassi | 73 |
A pleveni fekete fejű juh | 75 |
Suffolk (Szaffolk) | 76 |
A juh szaporodásának sajátosságai | 79 |
Faji sajátosságok | 81 |
A fajták közti különbségek | 85 |
A kosok hatása a szexualitás tevékenységre | 86 |
Az ivarzás | 86 |
A szoptatás és a fejés hatása az ivarzásokra | 88 |
A nemi ciklus | 89 |
A nemi ciklus időtartama | 89 |
A ciklus szabályozása vázlatosan | 89 |
A vemhesség | 94 |
Az ellés | 97 |
Az involúciós időszak | 99 |
A szaporodási eredmények fokozása | 101 |
A szaporodásbiológiai gondozás | 103 |
A jerkék korai tenyésztésbe vétele | 104 |
A két ellés közti idő csökkentése | 107 |
A szoptatási idő lerövidítése | 108 |
A biotechnikai beavatkozások | 109 |
A biotechnikai beavatkozásainkhoz használt készítmények csoportosítása | 110 |
Ivarzáskiváltás (indukálás) | 113 |
Ivarzás- és ovulációszinkronálás | 113 |
Az ikresítés | 114 |
A juhok mesterséges termékenyítése | 116 |
A spermatermelésről | 118 |
A sperma kezelése | 121 |
Az inszeminálás | 123 |
Az embrióátültetés | 128 |
A juh emésztési sajátosságai | 133 |
A szopósbárány emésztése | 135 |
A kifejlett juh emésztésének néhány sajátossága | 136 |
A bendő szerepe a szénhidrát-anyagcserében | 136 |
A bendő szerepe a zsírok anyagcseréjében | 137 |
A bendő szerepe az N-anyagcserében | 138 |
A bendő szerepe az ásványianyag-és vitaminforgalomban | 140 |
Energiaforgalom és -értékelés | 141 |
Az energiaforgalom és -értékelés alapjai | 143 |
A takarmányok energiaértékelése | 145 |
A takarmányozás elméleti alapjai | 151 |
Az életfenntartás táplálóanyag-szükséglete | 153 |
A növekedés táplálóanyag-szükséglete | 154 |
A szaporodás táplálóanyag-szükséglete | 156 |
A tejtermelés táplálóanyag-szükséglete | 161 |
A gyapjútermelés táplálóanyag-szükséglete | 163 |
A juh takarmányai | 165 |
A juh takarmányai | 167 |
Legelőfű | 167 |
A legelő hasznosítása | 168 |
A szénafélék | 172 |
A szalmák | 172 |
A silózott takarmányok | 173 |
Az ivóvíz | 174 |
A só | 174 |
A takarmányozás gyakorlata | 177 |
Az anyajuhok takarmányozása | 179 |
Az üres anyajuhok takarmányozása | 179 |
Termékenyítésre való előkészítés | 180 |
Vemhes anyajuhok takarmányozása | 181 |
Az anyák takarmányozása a laktációkor | 182 |
A szopós bárány takarmányozása | 185 |
Mesterséges báránynevelés | 187 |
Hízó bárányok takarmányozása | 189 |
A tenyésznövendékek takarmányozása | 196 |
A kosok takarmányozása | 198 |
Irodalomjegyzék | 201 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.