kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Singer és Wolfner Irodalmi Intézet |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői papírkötés |
Oldalszám: | 32 oldal |
Sorozatcím: | A jó házi konyha |
Kötetszám: | 15 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 25 cm x 17 cm |
ISBN: | |
A gyermek táplálása elsőéves korában | 3 |
Az elválasztás | 3 |
A gyermek táplálása a második évben | 5 |
A gyermek táplálása a harmadik évben | 6 |
A gyermek táplálása a negyedik évben | 6 |
A gyermek mesterséges táplálása | 6 |
A gyenge és beteg gyermek táplálása | 7 |
A GYERMEKEK ÉTRENDJE - Csecsemőkortól négyéves korig | |
Folyékony ételek és levesek | |
Folyékony ételek | |
Tea - sacharinnal | 8 |
Teás tej | 8 |
Vizzel higitott tej | 8 |
Nyálkaleves tejhigitáshoz | 8 |
Lisztleves tejhigitáshoz | 8 |
Lisztleves piritva tejhigitáshoz | 9 |
Malátaleves | 9 |
Malátaleves | 9 |
Kufeke-főzet | 9 |
Vajlisztleves | 9 |
Kakaó | 9 |
Kávé | 10 |
Szitmaltin | 10 |
Levesek | |
Husleves | 10 |
Köménymagos leves | 10 |
Piritott daraleves | 11 |
Burgonyaleves | 11 |
Piritott gerstli-(árpakása-)leves | 11 |
Paradicsomleves | 11 |
Zöldborsóleves | 11 |
Szárazborsóleves | 11 |
Sóskaleves | 12 |
Becsinált levesek | 12 |
Becsinált zöldséggel | 12 |
Paradicsomos becsinált | 12 |
Kalarábébecsinált | 12 |
Levesbevalók | |
Dara | 13 |
Tápióka | 13 |
Szágó | 13 |
Árpakása (gerstli) | 13 |
Rizs | 13 |
Tojás | 13 |
Habgaluska | 13 |
Zsemlyekocka tojással, darával | 13 |
Főzelékek | |
Pürék vagy folyékony főzelékek tejjel | |
Borsópüré | 14 |
Sárgarépapüré | 14 |
Paraj-(spenót-)püré | 14 |
Karfiolpüré | 14 |
Burgonyapüré | 14 |
Főzelékek rántással | |
Borsófőzelék | 15 |
Sárgarépafőzelék | 15 |
Paraj-(spenót-)főzelék | 15 |
Sóskafőzelék | 15 |
Kelkáposztafőzelék | 15 |
Vegyes eledelek | |
Burgonyapüré vajjal és tejjel | 16 |
Burgonyapüré tejjel | 16 |
Dara tejben | 16 |
Tápióka tejben | 16 |
Szágó tejben | 16 |
Rizs tejben | 16 |
Piritott dara | 16 |
Párolt rizs | 17 |
Hig tojás | 17 |
Tükörtojás | 17 |
Rántotta | 17 |
Pecsenyék | |
Csirkesült | 17 |
Borjuszelet | 17 |
Borju fasirozva | 17 |
Báránysült vagy szelet | 18 |
Marhafelsár kaparva | 18 |
Vadhusokból szeletek | 18 |
Mártások - Körzetek | |
Tészták | |
Piskótatorta | 18 |
Piskótatekercs | 19 |
Cseresznyéslepény | 19 |
Csokoládés lepény | 19 |
Daralepény | 19 |
Rizslepény | 19 |
Szágólepény | 19 |
Tejföl-lepény | 19 |
Vajas meggylepény | 19 |
Kétszersült | 19 |
Karlsbadi kelt cvibak | 20 |
Mézes cvibak | 20 |
Vajas cvibak | 20 |
Omlett | 20 |
Alma-habkoch | 20 |
Citrom-habkoch | 20 |
Gyümölcs-habkoch | 21 |
Kifli-habkoch | 21 |
Piskóta sodóval | 21 |
Gyurt piskóta | 21 |
Kavart piskóta | 21 |
Kavart tojáscsók | 21 |
Birsalma-csók | 22 |
Habcsók (Spanyolszél) | 22 |
Keksz | 22 |
Gyümölcspürék és kompótok | |
Almapüré | 22 |
Cseresznyepüré | 22 |
Szilvapüré | 22 |
Kompótok | |
A gyenge és beteg gyermekek ételei (Csak orvosi rendeletre) | |
Fehérjetej | 23 |
Savanyu iró | 23 |
Soványtej | 23 |
Larosan | 23 |
Nutrose | 23 |
Plasmon | 23 |
Moró | 23 |
Édes moró | 23 |
Befejezés | 24 |