1.064.038

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A jó házi konyha XIV.

Így kell főzni! - Izes falatok

Szerző
Budapest
Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 32 oldal
Sorozatcím: A jó házi konyha
Kötetszám: 14
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Minden háziasszony előszeretettel kultiválja a hideg ételeket. Nemcsak takarékossági szempontból, mert hiszen a maradékokat jól föl lehet használni erre a célra, hanem főként azért, mert... Tovább

Előszó

Minden háziasszony előszeretettel kultiválja a hideg ételeket. Nemcsak takarékossági szempontból, mert hiszen a maradékokat jól föl lehet használni erre a célra, hanem főként azért, mert vendéglátás alkalmával mindent előre el lehet késziteni s ezt csak azt tudja, hogy mit jelent, akinek egyedül, minden segitség nélkül kell mindent elvégeznie.
Hideg ételek gazdag választékával és változatosságával nagyszámu társaság részére is kevés fáradsággal és kevés költséggel állithatunk össze igen változatos és izletes vacsorát, uzsonnát, villásreggelit s egy csésze tea kiséretében sokkal kedveltebb is a hideg büffé, mint a meleg, szertartásos vacsora.
Családi ünnepek, névnap, születésnap alkalmával hideg előételek, saláták hozzáadásával a legegyszerübb menü is ünnepélyesebb és gazdagabb szinezetet nyer. Polgári háztartásokban - főleg a fővárosban - már régen megszüntek a meleg, friss vacsorák s a rendes «déli maradék» helyett ha néha-néha egy-egy hideg étellel, salátával, olcsó, egyszerü pástétommal kedveskedik a háziasszony, milyen örömet szerez és mennyi dicséretet arat vele! Vissza

Tartalom

Hideg mártások
Majonéz2
Majonéz más módon2
Főttelen majonéz2
Főtt majonéz2
Majonéz diszitéshez2
Könnyü majonéz3
Tejfölös majonéz3
Tárkonyos majonéz3
Majonéz olaj nélkül3
Tartásmártás3
Cumberland-mártás hideg sülthöz3
Cumberland-mártás más módon3
Zöld mártás4
Metélő-hagyma-mártás4
Hollandi mártás4
Ravigot-mártás4
Mustármártás vadhus mellé4
Remoulade-mártás4
Remoulade-mártás más módon5
Madeira-mártás5
Reformmártás5
Tartásmártás más módon5
Aszpik5
Aszpik üvegben eltéve5
Szép, tiszta aszpik6
Saláták
Straszburgi saláta6
Egyszerü vegyessaláta6
Amerikai tyuksaláta6
Tavaszi saláta7
Tojás és paradicsomsaláta aszpikban7
Paradicsomsaláta7
Kiboritott burgonyasaláta7
Olasz saláta7
Tarka saláta7
Töltött uborkasaláta8
Angol saláta8
Halsaláta zöld-mártással8
Orosz saláta8
Széllabda hussalátával8
Töltött tojássaláta9
Gombával töltött tojássaláta9
Finom saláta aszpikban9
Paradicsomsaláta tojással9
Egyszerü paradicsomsaláta9
Angela-saláta9
Boros-saláta10
Zöldbab-saláta10
Velő-saláta10
Hering-saláta10
Francia saláta10
Csibe-saláta11
Egyszerü vegyessaláta11
Párisi saláta11
Csuka-saláta11
Narancs-saláta12
Szilva-saláta12
Tojásételek
Panirozott tojás12
Töltött tojás olaszosan12
Tojás á la Metternich12
Medici tojás13
Besamel-tojás13
Tojás kertészmódra13
Tojás gombával töltve13
Tojás rákkal töltve14
Tojás szardellával töltve14
Egyszerü majonézes tojás14
Lengyel tojás14
Kaszinó-tojás14
Heringes tojás
Keménytojás paradicsommal és majonézzal15
Tojás á la Suwaloff15
Hideg husleves15
Halak
Fogasszeletek aszpikban16
Fogas Valentino módra16
Fogas hollandi mártással16
Ponty, kocsonyázva16
Pácolt ponty17
Hideg csuka, tormával17
Hal, majonézzal17
Paradicsomos hering17
Hering-krém17
Hering majonézzal17
Svéd hering17
Süllő á la Georgette18
Kecsege tartármártással18
Fekete ponty18
Pástétomok
Majonézes pástétom18
Orosz huspástétom19
Huspástétom maradékokból19
Hideg pástétom19
Nyulpástétom19
Libamáj-pástétom20
Velő-pástétom20
Borjupástétom20
Valódi libamáj-pástétom21
Őzpástétom21
Töltött sonka21
Vaddisznó-pástétom22
Libamáj aszpikkal22
Libamáj-pástétom22
Libamáj-galantin22
Borju-pástétom22
Borjumáj-pástétom23
Hideg sültek, pecsenyék
Vesepecsenye, töltve23
Francia bélszin23
Hideg roastbeef23
Vesepecsenye libamájjal23
Tüzdelt bélszin24
Sertéskaraj aszpikban24
Sertéscomb majonézzal24
Finom hideg májas24
Májhasé vadból24
Máj-kocsonya25
Libamáj-krém25
Borjuszelet töltve25
Fasirozott borjuhus25
Hamis hal26
Hideg borjuhasé26
Tojással töltött borjuszelet26
Borjucomb hidegen26
Csirke frikasszéban26
Kappan-galantin27
Kacsa-galantin27
Csirke-hal28
Nyul majonézzal28
Őzcomb narancsmártással28
Őzgerinc szarvasgombával28
Vaddisznó csipkeiz-mártással29
Szarvashus mustármártással29
Szendvicsek
Hal-szendvics29
Heringes szendvics29
Libamájas szendvics29
Libamájas szendvics más módon29
Réteges szendvics29
Szardiniás szendvics29
Sajtos szendvics30
Sajtos szendvics más módon30
Husos-szendvics30
Szardellás szendvics30
Mikádó-szeletek30
Turós szendvics30
Mustáros szendvics30
Sütemények, édességek30
Orosz krém mogyoróval30
Orosz szeletek31
Ördög-pirulák31
Hideg citrompudding31
Blamange31
Csokoládé-roulad31
Diókrém31
Piros mandulazselé31
Gyümölcs-kocsonya32
Gesztenye-krém32
Orosz krém32
Csokoládé-parfé töltve32
Puncs-romaine32

Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet

Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem