A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A jó házi konyha XI.

Így kell főzni! - Tizenegyedik rész - Francia-konyha: Levesek/Előételek/Halak/Főzelékek és köritések/Mártások/Saláták/Husok/Tésztafélék

Szerző
Budapest
Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 32 oldal
Sorozatcím: A jó házi konyha
Kötetszám: 11
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Egy olyan könyvet adunk itt át a közönségnek, amelyre, tudjuk régóta, hogy szükség van. A francia szakácsművészetnek néhány kipróbált jó receptjét, még pedig kiválogatva azokat, amelyeket az... Tovább

Előszó

Egy olyan könyvet adunk itt át a közönségnek, amelyre, tudjuk régóta, hogy szükség van. A francia szakácsművészetnek néhány kipróbált jó receptjét, még pedig kiválogatva azokat, amelyeket az egyszerűbb, középosztálybeli háztartásokban is el lehet késziteni, olyankor, mikor a mindennapi, manapság szinte a koplalásig leegyszerüsitett étkezésen tul valami jobbat, finomabbat akarunk kedves vendégeknek, vagy ünnepi alkalomra föltálalni.
A francia konyha abban külömbözik a magyar konyhától, hogy nem olyan zsiros, nem olyan nehéz, nem olyan vaskos; több a változatosság benne s a könnyü kis finom előételekkel, salátákkal, mártásokkal jóllakik az ember, anélkül, hogy a gyomrát megterhelné.
Azonkivül a francia nagy levesevő, amit a magyarról nem lehet elmondani. Vissza

Tartalom

Előszó1
Levesek
Erős husleves2
Erőleves3
Erős husleves á la Gentry Club3
Finom májleves á le Parisienne3
Piritott zsemlyeleves3
Bableves á la Condé4
Julien-leves4
Spárgaleves4
Előételek
Medaillon4
Töltött tojás4
Tojás á la Delcassé4
Majonézes tojás5
Piritott tojás5
Tojás á la ravigotte5
Töltött champignon5
Töltött champignon á la Cardinal6
Majonézes csirke6
Francia aszpikos galamb6
Kitünő libamájpástétom7
Libamáj-pástétom á la Belle-Vue7
Valódi strassburgi libamájpástétom7
Velő-croquette á la Jurassien8
Paradicsom vagdalt hussal8
Sonka á la Pilville8
Töltött szardella, göngyölve8
Halak
Fogas á la bonne femme9
Fogas á la Cancale9
Süllő szeletek szardellakrémmel9
Süllő Tracy szerint9
Fogas Valentino módra9
Töltött ponty10
Kecsege zöldséggel10
Halászlé francia módra10
Halászlé provencei módon10
Tok-szelet sülve, szardella-krémmel11
Hal-ragout11
Kelvirág au four11
Főzelékek és köritések
Zöldborsó Chantilly módra11
Zöldborsó vajjal12
Zöldbab vajjal12
Töltött paradicsom12
Kevert zöldség12
Töltött champignon12
Felfujt burgonya12
Szalmaburgonya13
Burgonya maitra d'hotel módra13
Burgonya á la Mac Mahon13
Burgonya á la Marguerite13
Makaroni milánói módra13
Vargánygomba portugál módra13
Mártások
Spanyol mártás13
Aranymártás14
Colbert-mártás14
Demi-glace-mártás14
Parmezán-mártás14
Madeira-mártás14
Remoulard-mártás14
Ravigote-mártás14
Hollandi mártás14
Bechamel-mártás15
Béarni-mártás15
Bordelaise-mártás15
Biboros-mártás15
Mornay-mártás15
Saláták
Bellevue saláta15
Nizzai saláta16
Gentry-Club saláta16
Paradicsom-saláta16
Habos-saláta16
Mimóza-saláta16
Nimon-saláta17
Olasz saláta17
Strassburgi saláta17
Francia saláta17
Párolt fejessaláta17
Husok
Marhahus á la Flamande17
Divatos marhasült18
Roastbeef főtt tojással18
Vajas beefsteak18
Vesepecsenye libamájjal18
Béarnaise-szelet19
Nelson beefsteak19
Wellington-vesepecsenye19
Borju-grenadins20
Borjuszelet á la Bourguignonne20
Borjucomb spárgával20
Hercegnőpecsenye20
Báránybordás á la Pompadour21
Bárány-kotlett gesztenyével21
Töltött csirke21
Csirke á la Marengo21
Csirke á la Diodore22
Csirke madriléne22
Csirke libamájjal22
Francia velős-csirke22
Csirke á la Romanoff23
Csirke anjoui mártással23
Poulard champignonnal23
Gesztenyés kappan23
Kappan szardellával24
Kappan főhercegi módra24
Pulykamell á la périgourdine24
Pulyka á la broche24
Tésztafélék
Leveles vajas-tészta25
Pástétom25
Trieszti krusztád25
Apostol-kalács26
Bordeauxi pité26
Clafouti26
Vajastészta cukrozott gyümölccsel26
Diós-szeletek27
Orleans-szeletek27
Piskóta-csók27
Piskóta-tekercs27
Csokoládé-szeletek28
Párizsi gyümölcs-szeletek28
Princessz-fánk28
Dióskrém-szeletek28
Apró sütemények29
Diókrémes szeletek30
Nesselrode-pudding30
Mandulás pudding30
Gyümölcs-felfujt30
Pehely-fölfujt31
Kávétorta31
Puncskrém-torta31
Dame-blanche-torta32
Tutti-frutti torta32
Provencei-torta32
Narancs-torta32

Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet

Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem