Kiadó: | Singer és Wolfner Irodalmi Intézet |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői papírkötés |
Oldalszám: | 32 oldal |
Sorozatcím: | A jó házi konyha |
Kötetszám: | 11 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 25 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Előszó | 1 |
Levesek | |
Erős husleves | 2 |
Erőleves | 3 |
Erős husleves á la Gentry Club | 3 |
Finom májleves á le Parisienne | 3 |
Piritott zsemlyeleves | 3 |
Bableves á la Condé | 4 |
Julien-leves | 4 |
Spárgaleves | 4 |
Előételek | |
Medaillon | 4 |
Töltött tojás | 4 |
Tojás á la Delcassé | 4 |
Majonézes tojás | 5 |
Piritott tojás | 5 |
Tojás á la ravigotte | 5 |
Töltött champignon | 5 |
Töltött champignon á la Cardinal | 6 |
Majonézes csirke | 6 |
Francia aszpikos galamb | 6 |
Kitünő libamájpástétom | 7 |
Libamáj-pástétom á la Belle-Vue | 7 |
Valódi strassburgi libamájpástétom | 7 |
Velő-croquette á la Jurassien | 8 |
Paradicsom vagdalt hussal | 8 |
Sonka á la Pilville | 8 |
Töltött szardella, göngyölve | 8 |
Halak | |
Fogas á la bonne femme | 9 |
Fogas á la Cancale | 9 |
Süllő szeletek szardellakrémmel | 9 |
Süllő Tracy szerint | 9 |
Fogas Valentino módra | 9 |
Töltött ponty | 10 |
Kecsege zöldséggel | 10 |
Halászlé francia módra | 10 |
Halászlé provencei módon | 10 |
Tok-szelet sülve, szardella-krémmel | 11 |
Hal-ragout | 11 |
Kelvirág au four | 11 |
Főzelékek és köritések | |
Zöldborsó Chantilly módra | 11 |
Zöldborsó vajjal | 12 |
Zöldbab vajjal | 12 |
Töltött paradicsom | 12 |
Kevert zöldség | 12 |
Töltött champignon | 12 |
Felfujt burgonya | 12 |
Szalmaburgonya | 13 |
Burgonya maitra d'hotel módra | 13 |
Burgonya á la Mac Mahon | 13 |
Burgonya á la Marguerite | 13 |
Makaroni milánói módra | 13 |
Vargánygomba portugál módra | 13 |
Mártások | |
Spanyol mártás | 13 |
Aranymártás | 14 |
Colbert-mártás | 14 |
Demi-glace-mártás | 14 |
Parmezán-mártás | 14 |
Madeira-mártás | 14 |
Remoulard-mártás | 14 |
Ravigote-mártás | 14 |
Hollandi mártás | 14 |
Bechamel-mártás | 15 |
Béarni-mártás | 15 |
Bordelaise-mártás | 15 |
Biboros-mártás | 15 |
Mornay-mártás | 15 |
Saláták | |
Bellevue saláta | 15 |
Nizzai saláta | 16 |
Gentry-Club saláta | 16 |
Paradicsom-saláta | 16 |
Habos-saláta | 16 |
Mimóza-saláta | 16 |
Nimon-saláta | 17 |
Olasz saláta | 17 |
Strassburgi saláta | 17 |
Francia saláta | 17 |
Párolt fejessaláta | 17 |
Husok | |
Marhahus á la Flamande | 17 |
Divatos marhasült | 18 |
Roastbeef főtt tojással | 18 |
Vajas beefsteak | 18 |
Vesepecsenye libamájjal | 18 |
Béarnaise-szelet | 19 |
Nelson beefsteak | 19 |
Wellington-vesepecsenye | 19 |
Borju-grenadins | 20 |
Borjuszelet á la Bourguignonne | 20 |
Borjucomb spárgával | 20 |
Hercegnőpecsenye | 20 |
Báránybordás á la Pompadour | 21 |
Bárány-kotlett gesztenyével | 21 |
Töltött csirke | 21 |
Csirke á la Marengo | 21 |
Csirke á la Diodore | 22 |
Csirke madriléne | 22 |
Csirke libamájjal | 22 |
Francia velős-csirke | 22 |
Csirke á la Romanoff | 23 |
Csirke anjoui mártással | 23 |
Poulard champignonnal | 23 |
Gesztenyés kappan | 23 |
Kappan szardellával | 24 |
Kappan főhercegi módra | 24 |
Pulykamell á la périgourdine | 24 |
Pulyka á la broche | 24 |
Tésztafélék | |
Leveles vajas-tészta | 25 |
Pástétom | 25 |
Trieszti krusztád | 25 |
Apostol-kalács | 26 |
Bordeauxi pité | 26 |
Clafouti | 26 |
Vajastészta cukrozott gyümölccsel | 26 |
Diós-szeletek | 27 |
Orleans-szeletek | 27 |
Piskóta-csók | 27 |
Piskóta-tekercs | 27 |
Csokoládé-szeletek | 28 |
Párizsi gyümölcs-szeletek | 28 |
Princessz-fánk | 28 |
Dióskrém-szeletek | 28 |
Apró sütemények | 29 |
Diókrémes szeletek | 30 |
Nesselrode-pudding | 30 |
Mandulás pudding | 30 |
Gyümölcs-felfujt | 30 |
Pehely-fölfujt | 31 |
Kávétorta | 31 |
Puncskrém-torta | 31 |
Dame-blanche-torta | 32 |
Tutti-frutti torta | 32 |
Provencei-torta | 32 |
Narancs-torta | 32 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.