1.062.052

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A jó házi konyha (rossz állapotú)

Igy kell főzni! A sütés-főzés tudományának uj kodexe

Szerző
Budapest
Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 468 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Igaz, hogy a közmondás szerint „Az ember nem azért él, hogy egyék, hanem azért eszik, hogy éljen". De éppen, mert azért eszünk, hogy éljünk, nagyon fontos, hogy mit és milyen ételeket együnk?!
El... Tovább

Előszó

Igaz, hogy a közmondás szerint „Az ember nem azért él, hogy egyék, hanem azért eszik, hogy éljen". De éppen, mert azért eszünk, hogy éljünk, nagyon fontos, hogy mit és milyen ételeket együnk?!
El sem képzelhető, milyen nagy és fontos szerepe van az emberek életében a sütés-főzés tudományának, illetve a helyes és jól elkészített ételekkel való táplálkozásnak.
Ennek köszönhető jórészben az egészség, erő, munkakedv, vigkedély, elégedettség, amelyek nagyban hozzájárulnak az emberi boldogsághoz. Mindezt azért bocsájtottam előre, hogy megmagyarázzam, milyen nagy jelentőségű a nő hivatása ezen a téren. Szeretném felhívni minderre leendő háziasszonyaink figyelmét, hogy buzdítsam e tudomány megtanulására és helyes gyakorlására, amely csak dicsőséget hozhat a nőre. Áldom az én jó édesanyámat, akitől minden jót és a főzési tudományt is megtanultam és most örökül hagyom egyetlen leányomnak is.'Ez ösztönzött engem arra, hogy e tudományt összegyűjtve megírjam és kiadjam, hogy hasznosat és jót tegyek ezzel nemcsak drága gyermekemnek, de sok-sok kedves nőtársamnak is.
bánffyhunyadi HUNYADY ERZSÉBET
férj. STIASNY NÁNDORNÉ. Vissza

Tartalom

A háztartás vezetésének tudománya
Háztartási munkabeosztás
Vendéglátás
Terítés
Tálalás
Étrendek
Téli idényre
Tavaszi idényre
Nyári idényre
Őszi idényre
Betűrendes tárgymutató
Levesek 1
Húslevesek 1
Hallevesek 7
Becsinált levesek 9
Vegyes és pörkölt levesek 11
Krémlevesek 17
Levesbevalók 19
Pecsenyék 27
Marhahúsok 27
Borjúhúsok 43
Sertéshúsok 51
Malachúsok 53
Vadhúsok 55
Bárányhúsok 56
Rostonsültek 58
Nyársonsültek 59
Töltelékek pecsenyékbe 61
Szárnyasok 63
Vadak 71
Halak 74
Mártások meleg halakhoz 78
Tojásételek 80
Előételek 93
Előételeknek való felfújtak és puddingok 114
Felfújtak 114
Puddingok 116
Mártások az előételeknek való sós felfújtak és puddingokhoz 122
Meleg mártások 123
Hideg ételek 128
Hideg húsok és sültek 128
Hideg halak 138
Pástétomok 143
Szendvicsek 153
Hideg mártások 157
Körítések
Burgonya különféle módon 162
Rizs különféle módon 165
Makaróni különféle módon 166
Vegyes körítések 166
Zöldségkörítések 171
Saláták 173
Főzelékek 183
Főzelékek 183
Zöldfőzelékek könnyű módon 200
Feltétek 201
Tészták 203
Gyúrt és főzött tészták 203
Hajtogatott tészták 213
Rétestöltelékek 218
Porhanyós tészták 221
Zsírbansült tészták 226
Kelt tészták 237
Tejbenfőzött tészták és ételek 250
Pogácsák 251
Torták 256
Torták 276
Tortaszerű lepények 276
Tortakrémek 282
Torták bevonására való jegecek 282
Vegyes sütemények 285
Vegyes sütemények 285
Sós teasütemények 307
Gyúrt cvibakok 312
Cvibakok 313
Puddingok 316
Felfújtak 322
Hab (Sodó) édes felfújtak és puddingokhoz 328
Vegyes hideg édességek 331
Vegyes, hideg édességek 331
Kocsonyák (Zulcok) 333
Krémek 336
Parfék 339
Fagylalt készítése 340
Cukorkák készítése 343
Italok 347
Télire való befőzések 353
Sűrű cukorban főzött gyümölcsök 353
Befőttek (Kompót) 358
Jam-ek (Dzsemek) 362
Sűrű cukros gyümölcslevek (Geléek) 363
Gyümölcsök cukorban ecettel 363
Lekvárok 364
Főzelékek, mártásnak és levesnek valók eltevése télire 366
Saláták eltevése télire 372
Zöldség eltevése télire 374
Disznóölés 375
Francia konyha. Összeállította: Tutsek Anna 385
Levesek 385
Előételek 387
Halak 391
Főzelékek, körítések 394
Mártások 396
Saláták 399
Húsok 401
Tésztafélék 408
Gyermekek étrendje 417
A csecsemőkortól, ameddig a felnőttek étrendjére áttérhetnek 417
Folyékony ételek 422
Levesek 425
Levesbevalók 427
Főzelékek 428
Vegyes eledelek 431
Tészták 433
Gyümölcspürék és kompótok 437
Gyenge és beteg gyermek ételei 438
Házi tudnivalók 440
Betűrendes tárgymutató 442-466

Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet

Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem