A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A jó házi konyha II-X. (nem teljes)

Igy kell főzni!

Szerző
Budapest
Kiadó: Singer és Wolfner Kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 288 oldal
Sorozatcím: A jó házi konyha
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nem teljes sorozat. A füzetek részletes felsorolása a tartalomjegyzékben. Korabeli hirdetésekkel. A II. és III. füzet harmadik, a IV., V. és VI. füzet második kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:

Szép egyenlő, gyenge zöld diót válasszunk (körülbelül junius hónapban alkalmas erre a dió), amennyit akarunk befőzni, aztán tegyük bele egy szélesszáju üvegbe és öntsünk rá annyi hideg... Tovább

Előszó

Részlet:

Szép egyenlő, gyenge zöld diót válasszunk (körülbelül junius hónapban alkalmas erre a dió), amennyit akarunk befőzni, aztán tegyük bele egy szélesszáju üvegbe és öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy jól ellepje. Igy tegyük félre a kamrába és 14 napon keresztül minden nap szürjük le róla a vizet és öntsünk rá frisset. Ekkora, ha a vizet leöntöttük róla, tegyük tálba és egyenként szurkáljuk át egy vastag kötőtűvel keresztbe ugy, hogy négy lyuk legyen rajta. Vissza

Tartalom

Második rész. 1-32
Nyomtatta a Globus R.-T. Hungaria.
Télire való befőzések.
Sürü cukorban főzött gyümölcsök
Befőttek (Kompót)
Jam-ek (Dzsem-ek)
Sürü cukros gyümölcslevek (Gelée-k)
Gyümölcsök cukorban ecettel
Lekvárok
Gyümölcskocsonyák és sajtok
Kandirozott gyümölcsök és aszalt gyümölcsök
Gyümölcs-szörpök cukor nélkül
Főzelékeknek, mártásnak és levesnek valók eltevése télire
Saláták eltevése télire
Aszalt zöldségfélék télire
Házi tudnivalók.

Harmadik rész. 1-32
Nyomtatta Globus R.-T. Hungaria.
Marhahúsok
Borjuhúsok
Sertéspecsenyék
Malacpecsenyék
Juh- és báránypecsenyék
Köritések.
Burgonya különféle módon.
Zöldségfélék. Vegyes köritések.

Negyedik rész. 1-32
Nyomtatta Hungária Hirlapnyomda R.-T., Budapest.
Előételek, gombák és mártások.
Főzelékek.
Diétikus konyha.

Ötödik rész. 1-32
Nyomtatta Hungária Hirlapnyomda R.-T., Budapest.
Zsirban sült tészták.
Hajtogatott tészták.
Pogácsák.
Gyúrt és főzött tészták.

Hatodik rész. 1-32
Nyomtatta Hungaria nyomda Budapest.
I. Szárnyasok.
II. Vadak.
III. Halak.
IV. Mártások halakhoz vagy más hideg ételekhez.
V. Tejben főzött tészták és ételek.
VI. Kelt tészták.

Hetedik rész. 1-24
Nyomtatta Hungaria nyomda, Budapest.
I. Hideg ételek, pástétomok, szendvicsek.
II. Saláták.
III. Disznóölés.

Nyolcadik rész. 1-27
Nyomtatta Hungaria nyomda, Budapest.
I. Levesek.
II. Becsinált levesek.
III. Vegyes és pörkölt levesek.
IV. Levesbevalók.

Kilencedik rész. 1-24
Nyomtatta Hungaria nyomda, Budapest.
I. Felfujtak.
II. Puddingok.
III. Előételeknek való felfujtak és puddingok.
IV. Mártások az előételeknek való sós felfujtak és puddingokhoz.
V. Cukorkák készitése.
VI. Italok.

Tizedik rész. 1-24
Nyomtatta Globus r.-t. Hungaria.
I. Torták.
II. Torták bevonására való jegecek.
III. Tortaszerü lepények és cvibakok.
IV. Gyurt cvibakok.

Témakörök

Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet

Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem