A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A jó házi konyha II.

Így kell főzni. A sütés-főzés tudományának új kódexe/Második rész - Télire való befőzések/Főzelékek

Szerző
Budapest
Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 32 oldal
Sorozatcím: A jó házi konyha
Kötetszám: 2
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Sürü cukorban főzött gyümölcsök
Zöld-dió1
Piszke (Pöszméte)2
Eper (Szamóca)2
Málna2
Ribizli2
Cseresznye. Meggy3
Sárgabarack. Őszibarack3
Ringlót-szilva3
Aranyalma4
Körte4
Alma4
Paradicsom4
Görög-dinnye5
Sárga-dinnye. Tök5
Som5
Rózsa-gyümölcs5
Borbolya5
Narancs6
Friss dióbél6
Befőttek (Kompót)
Pöszméte (Piszke)6
Ribizli6
Eper (Szamóca)7
Málna7
Cseresznye7
Meggy7
Sárgabarack7
Vörös szilva. Ringlót-szilva7
Szeder8
Fai szeder8
Körte8
Citrom-körte8
Alma8
Som8
Őszibarack8
Birsalma9
Berkenye9
Jam-ek (Dzsem-ek)
Eper-jam9
Narancs-jam9
Sürü cukros gyümölcslevel (Gelée-k)
Sárgabarack9
Málna10
Gyümölcsök cukorban ecettel
Lekvárok
Pöszméte (piszke) lekvár10
Riblizli-lekvár10
Eperlekvár. Málna-lekvár11
Meggy-lekvár11
Sárgabarack-lekvár lecukrozva11
Sárgabarack-lekvár11
Som-lekvár11
Alma-lekvár12
Hecsempecs (rózsagyümölcs) lekvár12
Szilva-lekvár cukorral12
Szeder-lekvár12
Szilva-lekvár cukor nélkül12
Ringlót- és őszibarack-lekvár13
Gyümölcskocsonyák és sajtok
Birsalma-kocsonya (Zulc). Almakocsonya13
Pöszméte- és ribizli-kocsonya13
Birsalma-sajt. Alma-sajt13
Kandírozott gyümölcsök és asztalt gyümölcsök
Aszalt gyümölcsök14
Gyümölcs-kompótok15
Gyümölcs-szörpök cukor nélkül
Ribizli-szörp15
Málna-szörp más módon15
Főzelékeknek, mártásnak és levesnek valók eltéve télire
Pöszméte (piszke)15
Meggy16
Ribizli. Borbolya16
Birsalma. Alma16
Paradicsom16
Sóska17
Zöld kapor17
Sóska más módon17
Paradicsom-lekvár17
Tárkony ecetben17
Zöld kapor sóban. Tárkony17
Szemes zöld-borsó18
Szőlőlevél18
Zöld-bab18
Zöld-bab sóban18
Töltenivaló zöld-paprika18
Tölteni való zöld-paprika19
Töltenivaló paprika paradicsomlében19
Káposzta eltéve télire, hordóba19
Tökkáposzta20
Kész ételek eltevése20
Saláták eltevése télire
Vizes uborka20
Ecetes uborka20
Uborkasaláta20
Paprikasaláta21
Vegyes saláta21
Káposztával töltött paprika21
Ecetes gomba-saláta21
Aszalt zöldségfélék télire21
Házi tudnivalók
Mosószappan készitése22
Mosdószappan készitése22
Főzelékek
Töltött káposzta22
Székely-gulyás23
Székely-gulyás bus nélkül24
Rizskásás (kolozsvári) káposzta24
Rizskásás (kolozsvári) káposzta összerakva24
Rizskásás káposzta hus nélkül24
Káposzta marhaszeggyel összerakva25
Párolt (toros) káposzta sertéshussal25
Párolt káposzta füstölthussal25
Párolt káposzta ecettel savanyitva25
Lucskos káposzta25
Káposztasavanyitás nyáron26
Kel- vagy olaszkáposzta26
Tökkáposzta27
Kelkáposzta zsemlyegaluskával töltve. Bimbóskel27
Tökkáposzta paradicsommal27
Töltött karalábé28
Párolt karalábé28
Összerakott karalábé hussal28
Töltött paprika28
Töltött paradicsom29
Töltött jurgetatök29
Krumpli paradicsommal29
Zöld-bab30
Paprikás krumpli30
Zöld-bab paradicsomma30
Zöld-borsó30
Paraj édesen31
Paraj más módon31
Sóska31
Sóska más módon31
Saláta32

Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet

Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem