A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A jó házi konyha

Igy kell főzni!/A sütés-főzés tudományának új kodexe/Francia konyha/Vendéglátás cimü részekkel kiegészitette Tutsek Anna

Szerző
Budapest
Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 444 oldal
Sorozatcím: A jó házi konyha
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta a Hungária Hirlapnyomda R.-T., Budapest. Ötödik átdolgozott és bővített kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A háztartás vezetésének tudománya

A legfontosabb tudomány. Sohasem tudhatunk, tanulhatunk belőle eleget!
A magyar nő híres jó gazdasszony volt mindég. Ha kellett, egymaga egész gazdaságot... Tovább

Előszó

A háztartás vezetésének tudománya

A legfontosabb tudomány. Sohasem tudhatunk, tanulhatunk belőle eleget!
A magyar nő híres jó gazdasszony volt mindég. Ha kellett, egymaga egész gazdaságot vezetett és az idegen csodálkozva állott meg a rend, tisztaság, bőség láttán, aminek párját másutt nem igen találta... Vissza

Tartalom

ELSŐ RÉSZ.
A háztartás vezetésének tudománya V
Háztartási munkabeosztás XVIII
Vendéglátás XX
Terítés X
Tálalás XXVIII
Étrendek XXXVI
Téli idényre XXXVI
Tavaszi idényre XXXVIII
Nyári idényre XL
Őszi idényre XLII
Betűrendes tárgymutató XLIV
MÁSODIK RÉSZ.
Levesek 1
I. Húslevesek 1
II. Hallevesek 7
III. Becsinált levesek 9
IV. Vegyes és pörkölt levesek 11
V. Krémlevesek 17
Levesbevalók 19
Pecsenyék 27
I. Marhahúsok 27
II. Borjúhúsok 27
III. Sertéshúsok 43
IV. Malachúsok 51
V. Vadhúsok 55
VI. Bárányhúsok 56
Rostonsültek 58
Nyársonsültek 59
Töltelékek pecsenyékbe 61
Szárnyasok 63
Vadak 71
Halak 74
Mártások meleg halakhoz 78
Tojásételek 80
Előételek 93
Előételeknek valóó felfujtak és puddingok 114
I. Felfújtak 114
II. Puddingok 116
Mártások az előételeknek való sós felfujtak és puddingokhoz 122
Meleg mártások 123
Hideg ételek 128
I. Hideg húsok és sültek 128
II. Hideg halak 138
III. Pástétomok 143
IV. Szendvicsek 153
V. Hideg mártások 157
Körítések:
I. Burgonya különféle módon 162
II. Rizs különféle módon 165
III. Makaróni különféle módon 166
IV. Vegyes körítések 166
V. Zöldségkörítések 171
Saláták 173
Főzelékek 183
I. Főzelékek 183
II. Zöldfőzelékek könnyű módon 200
Feltétek 201
Tészták 203
I. Gyúrt és főzött tészták 203
II. Hajtogatott tészták 213
III. Rétestöltelékek 218
IV. Porhanyós tészták 221
V. Zsírbansült tészták 226
VI. Kelt tészták 237
VII. Tejbenfőzött tészták és ételek 250
VIII. Pogácsák 251
Torták 256
I. Torták 276
II. Tortaszerű lepények 276
III. Tortakrémek 282
IV. Torták bevonására való jegecek 282
Vegyes sütemények 285
I. Vegyes sütemények 285
II. Sós teasütemények 307
III. Gyúrt cvibakok 312
IV. Cvibakok 313
Puddingok 316
Felfujtak 322
Hab (Sadó) édes felfujtak és puddingokhoz 328
Vegyes hideg édességek 331
I. Vegyes, hideg édességek 331
II. Kocsonyák (Zulcok) 333
III. Krémek 336
IV. Parfék 339
V. Fagylalt készítése 340
Cukorkák készítése 343
Italok 347
Télire való befőzések 353
Disznóölés 375
Francia konyha 385
I. Levesek 385
II. Előételek 387
III. Halak 391
IV. Főzelékek, körítések 394
V. Mártások 396
VI. Saláták 399
VII. Húsok 401
VIII. Tésztafélék 408
Gyermekek étrendje 417
I. A csecsemőkortól, ameddig a felnőttek étrendjére áttérhetnek 417
II. Folyékony ételek 422
III. Levesek 427
IV. Levesbevalók 427
V. Főzelékek 431
VI. Vegyes eledelek 431
VII. Tészták 433
VIII. Gyümölcspürék és kompótok 437
IX. Gyenge és beteg gyermek ételei 438
Házi tudnivalók 440
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem