1.063.104

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A jó házi konyha

Így kell főzni!/A sütés-főzés tudományának új kódexe

Szerző
Budapest
Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 468 oldal
Sorozatcím: A jó házi konyha
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Hatodik átdolgozott és bővített kiadás. Nyomatta a Madách nyomda, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Igaz, hogy a közmondás szerint "Az ember nem azért él, hogy egyék, hanem azért eszik, hogy éljen". De éppen, mert azért eszünk, hogy éljünk, nagyon fontos, hogy mit és milyen ételeket együnk?!
El... Tovább

Előszó

Igaz, hogy a közmondás szerint "Az ember nem azért él, hogy egyék, hanem azért eszik, hogy éljen". De éppen, mert azért eszünk, hogy éljünk, nagyon fontos, hogy mit és milyen ételeket együnk?!
El sem képzelhető, milyen nagy és fontos szerepe van az emberek életében a sütés-főzés tudományának, illetve a helyes és jól elkészített ételekkel való táplálkozásnak. Ennek köszönhető jórészben az egészség, erő, munkakedv, vígkedély, elégedettség, amelyek nagyban hozzájárulnak az emberi boldogsághoz. Mindezt azért bocsájtottam előre, hogy megmagyarázzam, milyen nagy jelentőségű a nő hivatása ezen a téren. Vissza

Tartalom

A háztartás vezetésének tudománya
Háztartási munkabeosztás
Vendéglátás
Terítés
Tálalás
Étrendek
Téli idényre
Tavaszi idényre
Nyári idényre
Őszi idényre
Betűrendes tárgymutató
Levesek1
Húslevesek1
Hallevesek7
Becsinált levesek9
Vegyes és pörkölt levesek11
Krémlevesek17
Levesbevalók19
Pecsenyék27
Marhahúsok27
Borjúhúsok43
Sertéshúsok51
Malachúsok53
Vadhúsok55
Bárányhúsok56
Rostonsültek58
Nyársonsültek59
Töltelékek pecsenyékebe61
Szárnyasok63
Vadak71
Halak74
Mártások meleg halakhoz78
Tojásételek80
Előételek93
Előételeknek való felfujtak és puddingok114
Felfújtak114
Puddingok116
Mártások az előételeknek való sós felfujtak és puddingokhoz122
Meleg mártások123
Hideg ételek128
Hideg húsok és sültek128
Hideg halak138
Pástétomok143
Szendvicsek153
Hideg mártások157
Körítések
Burgonya különféle módon162
Rizs különféle módon165
Makaróni különféle módon166
Vegyes körítések166
Zöldségkörítések171
Saláták173
Főzelékek183
Főzelékek183
Zöldfőzelékek könnyű módon200
Feltétek201
Tészták203
Gyúrt és főzött tészták203
Hajtogatott tészták213
Rétestöltelékek218
Porhanyós tészták221
Zsírban sült tészták226
Kelt tészták237
Tejbenfőzött tészták és ételek250
Pogácsák251
Torták256
Torták276
Tortaszerű lepények276
Tortakrémek282
Torták bevonására való jegecek282
Vegyes sütemények285
Vegyes sütemények285
Sós sütemények307
Gyúrt cvibakok312
Cvibakok313
Puddingok316
Felfujtak322
Hab (Sadó) édes felfujtak és puddingokhoz328
Vegyes hideg édességek331
Vegyes, hideg édességek331
Kocsonyák (Zulcok)333
Krémek336
Parfék339
Fagylalt készítése340
Cukorkák készítése343
Italok347
Télire való befőzések353
Sűrű cukorban főzött gyümölcsök353
Befőttek (Kompót)358
Jam-ek (Dzsemek)362
Sűrű cukros gyümölcslevek (Geléek)363
Gyümölcsök cukorban ecettel363
Lekvárok364
Főzeléknek, mártásnak és levesnek valók eltevése télire366
Saláták eltevése télire372
Zöldség eltevése télire374
Disznóölés375
Francia konyha (Összeállította: Tutsek Anna)385
Levesek385
Előételek387
Halak391
Főzelékek, körítések394
Mártások396
Saláták399
Húsok401
Tésztafélék408
Gyermekek étrendje417
A csecsemőkortól, ameddig a felnőttek étrendjére áttérhetnek417
Folyékony ételek422
Levesek425
Levesbevalók427
Főzelékek428
Vegyes eledelek431
Tészták433
Gyümölcspürék és kompótok437
Gyenge és beteg gyermek ételei438
Házi tudnivalók440
Betűrendes tárgymutató442-466
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem