1.062.058

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A jó házi konyha

Igy kell főzni! A sütés-főzés tudományának uj kodexe/1200 recept

Szerző
Budapest
Kiadó: Singer és Wolfner Kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 312 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta a Globus R.-T. Hungaria Nyomda, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Igaz, hogy a közmondás szerint „Az ember nem azért él, hogy egyék, hanem azért eszik, hogy éljen". De éppen, mert azért eszünk, hogy éljünk, nagyon fontos, hogy mit és milyen ételeket együnk?!
El... Tovább

Előszó

Igaz, hogy a közmondás szerint „Az ember nem azért él, hogy egyék, hanem azért eszik, hogy éljen". De éppen, mert azért eszünk, hogy éljünk, nagyon fontos, hogy mit és milyen ételeket együnk?!
El sem képzelhető, milyen nagy és fontos szerepe van az emberek életében a sütés-főzés tudományának, illetve a helyes és jól elkészített ételekkel való táplálkozásnak.
Ennek köszönhető jórészben az egészség, erő, munkakedv, vigkedély, elégedettség, amelyek nagyban hozzájárulnak az emberi boldogsághoz. Mindezt azért bocsájtottam előre, hogy megmagyarázzam, milyen nagy jelentőségű a nő hivatása ezen a téren. Szeretném felhívni minderre leendő háziasszonyaink figyelmét, hogy buzdítsam e tudomány megtanulására és helyes gyakorlására, amely csak dicsőséget hozhat a nőre. Áldom az én jó édesanyámat, akitől minden jót és a főzési tudományt is megtanultam és most örökül hagyom egyetlen leányomnak is.'Ez ösztönzött engem arra, hogy e tudományt összegyűjtve megírjam és kiadjam, hogy hasznosat és jót tegyek ezzel nemcsak drága gyermekemnek, de sok-sok kedves nőtársamnak is.
bánffyhunyady HUNYADY ERZSÉBET
férj. STIASNY NÁNDORNÉ. Vissza

Tartalom

Első rész.
Levesek 1
Becsinált levesek 8
Vegyes és pörkölt levesek 11
Levesbevalók 17
Második rész.
Marhahúsok 33
Borjúhúsok 44
Sertéspecsenyék 49
Malacpecsenyék 51
Juhpecsenyék 52
Báránypecsenyék 53
Körítések 55
Harmadik rész.
Szárnyasok 65
Vadak . 73
Halak 75
Mártások halakhoz vagy más hideg ételekhez 79
Tejben főzött tészták és ételek 80
Kelt tészták 82
Negyedik rész.
Zsirban sült tészták 97
Hajtogatott tészták 106
Pogácsák 114
Gyúrt és főzött tészták 117
Ötödik rész.
Torták 129
Torták bevonására való jegecek 144
Tortaszerű lepények és cvibakok 145
Gyúrt cvibakok 149
Hatodik rész.
Felfújtak 161
Puddingok 168
Előételeknek való felfújtak és puddingok 173
Mártások az előételeknek való sósfelfujtak és puddingokhoz. 178
Cukorkák készítése 179
Italok 182
Hetedik rész.
Vegyes sütemények 193
Sós teasütemények 209
Porhanyós tészták 211
Fagylalt készítése 216
Krémek 218
Parfék 219
Kocsonyák (Zuicok) 220
Habok 221
Vegyes hideg édességek 222
Nyolcadik rész.
Előételek 225
Gombák 231
Mártások 232
Főzelékek 236
Diétikus konyha 243
Kilencedik rész.
Hideg ételek, pástétomok, szendvicsek 257
Saláták 270
Disznóölés 273
Tizedik rész.
Télire való befőzések:
Sűrű cukorban főzött gyümölcsök 281
Befőttek (Kompót) 286
Jamek (Dzsemek) 289
Sűrű cukros gyümölcslevek (Gelée-k) 289
Gyümölcsök cukorban ecettel 290
Lekvárok 290
Gyümölcskocsonyák és sajtok 293
Kandirozott és aszalt gyümölcsök 294
Gyümölcsszörpök cukor nélkül 295
Főzelékeknek, mártásnak és levesnek valók eltevése télire 295
Saláták eltevése télire 300
Aszalt zöldségfélék télire 301
Házi tudnivalók 302
Főzelékek 302
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem