kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Uj Idők Irodalmi Intézet RT. (Singer és Wolfner) |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 468 oldal |
Sorozatcím: | A jó házi konyha |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 18 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Tizenegyedik kiadás. Fővárosi Nyomda Rt. nyomása. |
A háztartás vezetésének tudománya | |
Háztartási munkabeosztás | |
Vendéglátás | |
Terítés | |
Tálalás | |
Étrendek | |
Téli idényre | |
Tavaszi idényre | |
Nyári idényre | |
Őszi idényre | |
Betűrendes tárgymutató | |
Levesek | 1 |
Húslevesek | 1 |
Hallevesek | 7 |
Becsinált levesek | 9 |
Vegyes és pörkölt levesek | 11 |
Krémlevesek | 17 |
Levesbevalók | 19 |
Pecsenyék | 27 |
Marhahúsok | 27 |
Borjúhúsok | 43 |
Sertéshúsok | 51 |
Malachúsok | 53 |
Vadhúsok | 55 |
Bárányhúsok | 56 |
Rostonsültek | 58 |
Nyársonsültek | 59 |
Töltelékek pecsenyékbe | 61 |
Szárnyasok | 63 |
Vadak | 71 |
Halak | 74 |
Mártások meleg halakhoz | 78 |
Tojásételek | 80 |
Előételek | 93 |
Előételeknek való felfújtak és puddingok | 114 |
Felfújtak | 114 |
Puddingok | 116 |
Mártások az előételeknek való sós felfújtak és puddingokhoz | 122 |
Meleg mártások | 123 |
Hideg ételek | 128 |
Hideg húsok és sültek | 128 |
Hideg halak | 138 |
Pástétomok | 143 |
Szendvicsek | 153 |
Hideg mártások | 157 |
Körítések | |
Burgonya különféle módon | 162 |
Rizs különféle módon | 165 |
Makaróni különféle módon | 166 |
Vegyes körítések | 166 |
Zöldségkörítések | 171 |
Saláták | 173 |
Főzelékek | 183 |
Főzelékek | 183 |
Zöldfőzelékek könnyű módon | 200 |
Feltétek | 201 |
Tészták | 203 |
Gyúrt és főzött tészták | 203 |
Hajtogatott tészták | 213 |
Rétestöltelékek | 218 |
Porhanyós tészták | 221 |
Zsírbansült tészták | 226 |
Kelt tészták | 237 |
Tejbenfőzött tészták és ételek | 250 |
Pogácsák | 251 |
Torták | 256 |
Torták | 276 |
Tortaszerű lepények | 276 |
Tortakrémek | 282 |
Torták bevonására való jegecek | 282 |
Vegyes sütemények | 285 |
Vegyes sütemények | 285 |
Sós teasütemények | 307 |
Gyúrt cvibakok | 312 |
Cvibakok | 313 |
Puddingok | 316 |
Felfújtak | 322 |
Hab (Sodó) édes felfújtak és puddingokhoz | 328 |
Vegyes hideg édességek | 331 |
Vegyes, hideg édességek | 331 |
Kocsonyák (Zulcok) | 333 |
Krémek | 336 |
Parfék | 339 |
Fagylalt készítése | 340 |
Cukorkák készítése | 343 |
Italok | 347 |
Télire való befőzések | 353 |
Sűrű cukorban főzött gyümölcsök | 353 |
Befőttek (Kompót) | 358 |
Jam-ek (Dzsemek) | 362 |
Sűrű cukros gyümölcslevek (Geléek) | 363 |
Gyümölcsök cukorban ecettel | 363 |
Lekvárok | 364 |
Főzelékek, mártásnak és levesnek valók eltevése télire | 366 |
Saláták eltevése télire | 372 |
Zöldség eltevése télire | 374 |
Disznóölés | 375 |
Francia konyha. Összeállította: Tutsek Anna | 385 |
Levesek | 385 |
Előételek | 387 |
Halak | 391 |
Főzelékek, körítések | 394 |
Mártások | 396 |
Saláták | 399 |
Húsok | 401 |
Tésztafélék | 408 |
Gyermekek étrendje | 417 |
A csecsemőkortól, ameddig a felnőttek étrendjére áttérhetnek | 417 |
Folyékony ételek | 422 |
Levesek | 425 |
Levesbevalók | 427 |
Főzelékek | 428 |
Vegyes eledelek | 431 |
Tészták | 433 |
Gyümölcspürék és kompótok | 437 |
Gyenge és beteg gyermek ételei | 438 |
Házi tudnivalók | 440 |
Betűrendes tárgymutató | 442 |