A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A jó házi konyha

Igy kell főzni!/A sütés-főzés tudományának új kodexe/Francia konyha/Vendéglátás cimü részekkel kiegészitette Tutsek Anna

Szerző
Budapest
Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 344 oldal
Sorozatcím: A jó házi konyha
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta a Hungária Hirlapnyomda R.-T., Budapest. Harmadik kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Igaz, hogy a közmondás szerint „Az ember nem azért él, hogy egyék, hanem azért eszik, hogy éljen". De éppen, mert azért eszünk, hogy éljünk, nagyon fontos, hogy mit és milyen ételeket együnk?!
El... Tovább

Előszó

Igaz, hogy a közmondás szerint „Az ember nem azért él, hogy egyék, hanem azért eszik, hogy éljen". De éppen, mert azért eszünk, hogy éljünk, nagyon fontos, hogy mit és milyen ételeket együnk?!
El sem képzelhető, milyen nagy és fontos szerepe van az emberek életében a sütés-főzés tudományának, illetve a helyes és jól elkészitett ételekkel való táplálkozásnak. Ennek köszönhető jórészben az egészség, erö, munkakedv, vigkedély, elégedettség, amelyek nagyban hozzájárulnak az emberi boldogsághoz.
Mindezt azért bocsájtottam előre, hogy megmagyarázzam, milyen nagyjelentőségü a nő hivatása ezen a téren. Szeretném felhívni minderre leendő háziasszonyaink figyelmét, hogy buzdítsam e tudomány megtanulására és helyes gyakorlására, amely csak dicsőséget hozhat a nőre. Áldom az én jó édesanyámat, akitől minden jót és a főzési tudományt is megtanultam és most örökül hagyom egyetlen leányomnak is. Ez ösztönzött engem arra, hogy e tudományt összegyűjtve megírjam és kiadjam, hogy hasznosat és jót tegyek ezzel nemcsak drága gyermekemnek, de sok-sok kedves nőtársamnak is. Vissza

Tartalom

TARTALOMJEGYZÉK.
Betűrendes tárgymutató VII.-XV. oldal.
Vendéglátás.
Terítés, tálalás, menük XVII-XLVIII
Első rész.
Levesek 1
Becsinált levesek 8
Vegyes és pörkölt levesek 11
Levesbevalók 17
Második rész.
Marhahusok 33
Borjuhúsok 44
Sertéspecsenyék 49
Malacpecsenyék 51
Juhpecsenyék 52
Báránypecsenyék 53
Köritések 55
Harmadik rész.
Szárnyasok 65
Vadak 73
Halak 75
Mártások halakhoz vagy más hideg
ételekhez 79
Tejben főzött tészták és ételek 80
Kelt tészták 82
Negyedik rész
Zsírban sült tészták 97
Hajtogatott tészták 106
Pogácsák 114
Gyurt és főzött tészták 117
Ötödik rész.
Torták 129
Torták bevonására való jegecek 144
Tortaszerü lepények és cvibakok 145
Gyurt cvibakok 149
Hatodik rész.
Felfujtak 161
Puddingok 168
Előételeknek való felfujtak és puddingok 173
Mártások az előételeknek való sósfelfujtak és puddingokhoz 178
Cukorkák készítése 179
Italok 182
Hetedik rész.
Vegyes sütemények 193
Sós teasütemények 209
Porhanyós tészták 211
Fagylalt készitése 216
Krémek 218
Parfék 219
Kocsonyák (Zulcok) 220
Habok 221
Vegyes hideg édességek 222
Nyolcadik rész.
Előételek 225
Gombák 231
Mártások 232
Főzelékek 236
Diétikus konyha 243
Kilencedik rész.
Hideg ételek, pástétomok, szendvicsek 257
Saláták 270
Disznóölés 273
Tizedik rész.
Télire való befőzések:
Sürü cukorban főzött gyümölcsök 281
Befőttek (Kompót) 286
Jamek (Dzsemek) 289
Sürü cukros gyümölcslevek (Gelée-k) 289
Gyümölcsök cukorban ecettel 290
Lekvárok 290
Gyümölcskocsonyák és sajtok 293
Kandirozott és aszalt gyümölcsök 294
Gyümölcsszörpök cukor nélkül 295
Főzelékeknek, mártásnak és levesnek valók eltevése télire 295
Saláták eltevése télire 300
Aszalt zöldségfélék télire 301
Házi tudnivalók 302
Főzelékek 302
Tizenegyedik rész.
Francia konyha 313
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem