kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kner Izidor |
---|---|
Kiadás helye: | Gyoma |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött keménykötés |
Oldalszám: | 193 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Töredék kötet. |
Étlapok | |
Lakodalmi ebéd | 5 |
Disznótori ebéd | 5 |
Vendég-ebédek | 6 |
Böjti vendégebéd | 7 |
Vendéges vacsorák | 8 |
Böjti vendég-vacsora | 9 |
Tea mellé | 9 |
Ozsonnák | 9 |
Családi ebédek | 10 |
Kenyérsütés élesztővel | 12 |
Tarhonya-készítés | 14 |
Levesek | |
Husleves | 15 |
Barnaleves | 16 |
Kenyérleves | 16 |
Velőleves | 16 |
Karfiolleves | 17 |
Zöldségleves | 17 |
Rizsleves | 18 |
Rizsleves egyszerűbben | 18 |
Törtmájleves | 18 |
Fehér törtleves | 18 |
Borsóleves csirkével | 19 |
Burgonyaleves huslével | 19 |
Burgonyaleves törve huslével | 19 |
Rákleves, huslével | 20 |
Csiperkegomba-leves huslével | 20 |
Körmös bableves | 20 |
Paradicsomleves huslével | 21 |
Korhelyleves | 21 |
Gulyásleves | 21 |
Gulyáshus egyszerőbben | 22 |
Ludaprólék-leves | 22 |
Daragaluska levesbe | 22 |
Vajasgaluska levesbe | 23 |
Rántott borsó barnalevesbe | 23 |
Burgonyagombócz levesbe | 23 |
Husgombócz levesbe | 24 |
Májgombócz levesbe | 24 |
Ludmájpite levesbe | 24 |
Tüdőtáska | 25 |
Tüdőtáska gyurott tésztával | 25 |
Szalonnásgombócz levesbe | 25 |
Velőgombócz levesbe | 26 |
Csontvelőgombócz levesbe | 26 |
Zsemlyegombócz levesbe | 27 |
Lisztpite levesbe | 27 |
Böjtös levesek | |
Borsóviz készitése | 27 |
Gyökérleves | 28 |
Zöldborsó-leves | 28 |
Zöldbab-leves | 28 |
Burgonyaleves | 29 |
Vereshagyma-leves | 29 |
Kucsmagomba- vagy csiperkegombaleves | 30 |
Előétkek | |
Spárga vajjal | 30 |
Karfiol vajban | 30 |
Sonka aszpikkal | 30 |
Sonkatekercs | 31 |
Fürj rizzsel | 31 |
Rizsabroncs készitése | 32 |
Fogoly lencsével | 32 |
Libamáj aszpikkal | 33 |
Töltött tojás | 33 |
Mártások marhahushoz | |
Almamártás | 34 |
Csiperkegomba-mártás | 34 |
Hideg mustármártás | 34 |
Kaprimártás | 34 |
Szardellamártás | 35 |
Kapormártás | 35 |
Sóskamártás | 35 |
Piszkemártás | 35 |
Ugorkamártás | 36 |
Olaszmártás hidegen | 36 |
Paradicsommártás | 36 |
Vereshagyma-mártás | 36 |
Fokhagyma-mártás | 37 |
Főzelékek | |
Zöldborsó-főzelék | 37 |
Borsópudding marhanyelvvel és kolbásszal | 37 |
Töltött burgonya | 38 |
Töltött paprika paradicsomlében | 38 |
Zöldbab | 38 |
Tökkáposzta | 39 |
Kelrózsa-főzelék | 39 |
Kalarábéfőzelék töltve | 39 |
Kelkáposzta-főzelék | 40 |
Sárgarépa-főzelék | 40 |
Kolozsvári káposzta | 40 |
Székelygulyás (főzelék) | 41 |
Töltött káposzta | 41 |
Hajdukáposzta friss disznóhussal | 42 |
Paraj- (spenót-) főzelék | 42 |
Hospot vagy vegyes főzelék | 42 |
Vegyes főzelék lerakva | 43 |
Salátafőzelék | 43 |
Spárga főzeléknek | 44 |
Spárgabab spárga módra | 44 |
Kucsmagomba | 44 |
Burgonya-pirée | 44 |
Babfőzelék árpakásával | 45 |
Babfőzelék savanyuan | 45 |
Párolt káposzta | 45 |
Lerakott burgonya | 46 |
Vadhusból készült becsináltak és pecsenyék | |
Pácz készitése vadakhoz | 46 |
Becsinált szarvashusból | 47 |
Szarvashus barna mártásban, vérrel | 47 |
Szarvasczimer (felső czomb) sülve | 48 |
Szarvasczimer édesen | 48 |
Őzbecsinált | 49 |
Őzczomb sülve | 49 |
Kaprimártás vadsültekhez | 49 |
Frissen sült őzczomb tejfölmártással | 49 |
Nyulpecsenye savanyumártással | 40 |
Sült nyulpecsenye czitromos mártással | 50 |
Nyulpecsenye káposztával | 51 |
Nyul eleje és aprólékja paprikásan | 51 |
Vágottas nyulból | 51 |
Vaddisznó ízzel vagy tormával | 52 |
Vaddisznó feje | 53 |
Szárnyas vadak | |
Tuzok párolva (lefojtva) | 53 |
Tuzok sülve | 54 |
Fáczán sülve | 21 |
Fáczán párolva | 55 |
Fiatal fogoly sülve | 55 |
Lencsepirée fogoly mellé | 55 |
Öreg fogoly párolva | 56 |
Fürj sülve | 56 |
Vadlud sülve | 56 |
Vadkacsa sülve | 57 |
Vadkacsa tejfölös czitromos lével | 57 |
Halételek | |
Halászlé (szegediesen) | 57 |
Rántott hal | 58 |
Vegyes hal mártással | 58 |
Vajban sült csuka vagy fogas | 59 |
Töltött csuka vagy fogas | 59 |
Kocsonyázott halak | 60 |
Majonnaise készitése | 61 |
Aszpik készitése | 61 |
Fogas, csuka és süllő paprikás mártásban | 62 |
Rostélyon sült ponty | 62 |
Csuka, süllő vagy fogas tormával | 62 |
Kecsege tartármártással | 63 |
Rák főve | 63 |
Töltött rák | 63 |
Rákvaj készitése | 64 |
Teknősbéka rántva | 64 |
Teknősbéka vérmártásban | 65 |
Közönséges zöld vizi béka rántva | 65 |
Csiga tormával | 65 |
Csiga tojással | 65 |
Tükörtojás vagy ökörszem | 66 |
Töltött csiga | 66 |
Sültek marhahusból | |
Beefsteak | 66 |
Vesepecsenye vadasan | 67 |
Vesepecsenye á la nyársonsült | 68 |
Hirtelen sütött rostélyos | 68 |
Eszterházy-rostélyos | 68 |
Paprikás rostélyos | 69 |
Paradicsomos rostélyos töltve | 69 |
Vén rostélyos vagy felsárszelet puhára sütése | 69 |
Fehérpecsenye párolva | 70 |
Felsárszelet tojással töltve | 70 |
Fasirozott pecsenye marhahusból | 70 |
Tehén tőgye sütve | 71 |
Marhanyelv tormával | 71 |
Borjuhusból készült ételek | |
Borjubecsinált | 72 |
Párolt borjuszegy | 72 |
Töltött borjuszegy | 73 |
Borjuvesés sütve | 73 |
Borjuczomb töltve | 73 |
Borjuszelet sütve | 74 |
Borjuszelet rántva | 74 |
Borjuvelő tojással | 74 |
Borjuvelő czitromlében | 75 |
Borjufej frikasszirozva | 75 |
Tormás borjufej | 75 |
Juh- és bárányhusból készült ételek | |
Ürümell párolva | 76 |
Ürüczomb fokhagymával tüzdelve | 76 |
Ürüczomb paradicsommártással | 77 |
Juhhusos kása | 77 |
Töltött bárányczomb | 77 |
Párolt bárányczomb | 78 |
Rántott bárány | 78 |
Szárnyasból készült ételek | |
Csirkebecsinált | 79 |
Paradicsomos csirke | 79 |
Magyar csirke | 79 |
Tejfölös paprikás csirke | 80 |
Pörkölt csirke | 80 |
Töltött csirke vagy kappan | 80 |
Csirke kaprimártással | 81 |
Fasirozott csirke és kappan | 81 |
Sült csirke és kappan | 82 |
Hideg csirke vagy kappan | 82 |
Rántott csirke | 82 |
Sült pulyka | 83 |
Töltött pulyka | 83 |
Sült lud vagy liba és kacsa | 84 |
Maradék liba vagy kacsa czitromlében | 84 |
Lud-, liba- vagy kacsaaprólék rizzsel | 85 |
Párolt libamáj | 85 |
Rántott libamáj (filé) | 85 |
Kacsa párolva | 86 |
Kacsa sülve | 86 |
Disznóölés | |
Fokhagymás kolbász | 87 |
Czitromos kolbász | 88 |
Véreshurka rizzsel | 88 |
Véreshurka zsemlyével | 89 |
Májashurka rizzsel | 89 |
Sárgakásás hurka | 89 |
Disznósajt | 90 |
Zsirsütés | 90 |
Zsirsütés tejaláöntéssel | 91 |
Husbesózás | 91 |
Kocsonya | 92 |
Orjaleves | 92 |
Sertésfilé | 92 |
Sertéskarmanádli egészben sütve | 93 |
Sült malacz | 93 |
Malaczpörkölt | 93 |
Füstölt malacz | 94 |
Különféle saláták és compótok | |
Ugorkasaláta tejföllel | 94 |
Ugorkasaláta olajjal, borssal | 94 |
Burgonyasaláta vereshagymával | 95 |
Zellersaláta karfiollal | 95 |
Paszulysaláta | 96 |
Olasz saláta | 96 |
Saláta tartármártással | 96 |
Tartármártás készitése | 97 |
Vajas és omlós tészták | |
Vajas tészta | 97 |
Vajas tészta élesztővel | 99 |
Omlós tészta | 99 |
Vesepecsenye-pástétom | 99 |
Libamáj-pástétom | 100 |
Kappan- vagy jércze-pástétom | 101 |
Sonka-pástétom | 101 |
Tésztás ételek | |
Spanyol laska vagy gőmetélt | 102 |
Mazsolyás laska | 102 |
Sonkás macaroni | 103 |
Rántott metélt | 103 |
Darás metélt | 104 |
Turos metélt | 104 |
Sonkás tészta | 104 |
Káposztás tészta | 105 |
Burgonyametélt | 105 |
Burgonyagombócz szilvával | 105 |
Burgonyagombócz sajttal | 106 |
Szilvásgombócz | 106 |
Turósgombócz | 106 |
Szalonnásgombócz | 107 |
Burgonyamorzsa | 107 |
Lisztmorzsa | 108 |
Daramorzsa | 108 |
Zsemlyemorzsa | 109 |
Palacsinta | 109 |
Csehpimasz | 109 |
Csőrege | 110 |
Barátfüle | 110 |
Fahajas fánk | 110 |
Fahajas fánk töltve | 111 |
Almafánk | 111 |
Tolófánk | 111 |
Farsangi fánk | 112 |
Rántott zsemlye | 112 |
Rántott zsemlye vörösborral | 112 |
Töltött kifli (szarvas) | 113 |
Rózsafánk | 113 |
Kávé- vagy csokoládéfánk | 114 |
Tejfölfánk | 114 |
Élesztős tészták | |
Élesztős gombócz | 115 |
Kelt rétes | 115 |
Kugluf | 116 |
Kugluf tej nélkül | 116 |
Töltött kugluf megygyel | 117 |
Kifli lekvárral | 117 |
Dorongfánk | 117 |
Táska mandulával töltve | 118 |
Pozsonyi kifli dióval vagy mákkal töltve | 119 |
Kalács | 120 |
Vizben kelt tészta | 120 |
Meggyes lepény | 121 |
Aranygaluska | 122 |
Csokoládés kugluf | 123 |
Turóslepény | 123 |
Tejfölös lepény | 124 |
Gesztenyelepény | 124 |
Csokoládélepény | 125 |
Almáslepény porhanyó tésztából | 125 |
Almáslepény rétestésztából | 126 |
Rétes turóval töltve | 127 |
Rétes dióval töltve | 127 |
Meggyes rétes | 128 |
Mákos rétes | 128 |
Rizskásás rétes | 128 |
Mandulás rétes | 129 |
Darás rétes | 129 |
Káposztás rétes | 129 |
Szőlős rétes | 129 |
Pépek és felfujtak | |
Liszt-felfujt (Besammell) | 130 |
Csokoládé-felfujt | 130 |
Hab-felfujt | 131 |
Dara-felfujt | 131 |
Rizs-felfujt | 131 |
Kávé-felfujt | 132 |
Mandula-felfujt friss megygyel | 132 |
Zsemlyepudding | 133 |
Sodók készitése | |
Borsodó | 133 |
Tejsodó | 134 |
Csokoládésodó | 134 |
Lekvársodó | 134 |
Öntelék és jég torták bevonására | |
Csokoládé-öntelék | 134 |
Narancsjég | 135 |
Torták | |
Birsalmatorta | 136 |
Csokoládétorta | 136 |
Kenyértorta | 137 |
Dobostorta | 137 |
Diótorta | 138 |
Mogyorótorta | 138 |
Mokkatorta | 139 |
Pörkölt-torta mandulából | 140 |
Linzi-torta | 140 |
Linzi-torta habarva | 141 |
Piskóta-torta | 141 |
Piskóta mandulával | 141 |
Piskóta-torta | 142 |
Pischinger-torta | 142 |
Stefánia-torta | 143 |
Sacher-torta | 143 |
Sütemények | |
Ánizs-kenyér | 144 |
Ánizs-karika | 144 |
Ánizs-pereczek | 144 |
Baraczk-pereczek | 144 |
Borzas Kata | 145 |
Csokoládé-csók | 145 |
Csokoládé-karikák | 146 |
Csokoládé-rudacskák | 146 |
Dupla csók | 146 |
Diós csók | 147 |
Diós szelet | 147 |
Fehér csók | 147 |
Fűszeres ivek | 148 |
Fahajas kártya | 148 |
Házibarát | 148 |
Habcsók | 149 |
Kálmán-csók | 149 |
Langues de chat (macskanyelv) | 149 |
Mogyoróivek | 150 |
Mogyorócsókok és egyéb apró formák | 150 |
Mandulacsók | 151 |
Mogyorócsók | 151 |
Mandulacsókok | 151 |
Mandulakoszoru | 151 |
Czitromkifli | 152 |
Párisi rudacskák | 152 |
Indiáner | 153 |
Sonkaszelet | 153 |
Kossuth-kenyér | 154 |
Orosz-kenyér (teához) | 154 |
Püspök-kenyér | 154 |
Mézeskalács | 155 |
Tea-halmocskák | 155 |
Hólabda (tea-sütemény) | 155 |
Vaniliás-perecz teához | 156 |
Tea-sütemény | 156 |
Ostyatekercs | 157 |
Crémek, parfaitek és fagylaltok | |
Vanilia-créme | 158 |
Csokoládé-créme | 158 |
Kávé-créme | 159 |
Habgaluska tej-crémmel | 159 |
Vanilia-parfait | 160 |
Mocca-parfait | 160 |
Eper-parfait | 161 |
Vanilia-fagylalt | 161 |
Czitrom-fagylalt | 162 |
Csokoládé-fagylalt | 162 |
Kávé-fagylalt és jegeskávé | 162 |
Eper-fagylalt | 162 |
Kocsonyák | |
Csokoládé-kocsonya | 163 |
Czitrom-kocsonya | 163 |
Eper-kocsonya | 163 |
Narancs-kocsonya | 164 |
Czukorkák | |
Gesztenye czukorral bevonva | 164 |
Czukorral bevont mandula | 164 |
Kávé á la créme | 165 |
Csokoládé á la créme | 165 |
Égetett czukorka | 165 |
Meleg és hideg italok | |
Angol grog | 166 |
Kávéfőzés | 166 |
Másodkávé főzés | 167 |
Bor forralva (vörös) | 167 |
Hollandi puncs | 167 |
Közönséges puncs | 168 |
Málna-puncs | 168 |
Tojásos-puncs | 168 |
Forralt sör | 169 |
Hüsitők | |
Pezsgőbor (champagner) | 169 |
Pezsgő-limonádé | 170 |
Cseresznye- és meggy-szörp | 170 |
Málna-szörp | 171 |
Mandulatej | 172 |
Liqueurök | |
Borovicska-liqueur | 173 |
Málna-liqueur | 13 |
Meggy-liqueur | 173 |
Kávé-liqueur | 174 |
Chartreuse-liqueur reczeptje | 174 |
Vanilia-liqueur | 174 |
Diópálinka | 175 |
Compotok | |
Alma-compot | 175 |
Sárga- és őszibaraczk-compot | 175 |
Cseresznye-compot | 176 |
Körte-compot | 176 |
Meggy-compot | 176 |
Vegyes-compot | 176 |
Gyümölcs gőzben | |
Baraczk (kajszin) párban főzve | 178 |
Baraczk (őszi) | 180 |
Cseresznye-befőtt | 180 |
Meggy-befőtt | 181 |
Körte párban | 181 |
Ringlot párban | 181 |
Ribizke-befőtt (mártásnak) | 182 |
Sárgadinnye párban | 182 |
Szőlő párban | 182 |
Som párban | 183 |
Czukorban főtt gyümölcsök | |
Birsalma czukorban főzve | 183 |
Baraczk (kajszin) czukorban főzve | 184 |
Berkenye (vagy aranyalma) | 184 |
Eper czukorban | 185 |
Dió czukorban | 185 |
Meggy czukorban | 186 |
Mandula czukorban | 186 |
Körte czukorban | 187 |
Szőlő czukorban | 187 |
Rumban eltett gyümölcs | 187 |
Eczetes meggy és cseresznye | 188 |
Szilva fehéren, eczetben | 188 |
Dinnye és körte eczetben | 189 |
Sajtok gyümölcsből | |
Birsalma-sajt | 189 |
Körtesajt | 190 |
Gyümölcs-ízek (lekvárok) | |
Baraczkjz | 190 |
Cseresznye- és meggyíz | 191 |
Málnaíz | 191 |
Rózsaíz | 191 |
Czukrozott gyümölcs | |
Kajszinbaraczk | 192 |
Körte czukorban | 192 |
Eczetek készitése | |
Mazsolya-eczetágy | 192 |
Boreczet készitése eczetágy nélkül | 193 |
Mézeczet | 193 |
Söreczet | 193 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.