Előszó | 3 |
Táplálkozástani alapismeretek, írta Tangi Herald egy. m. tanár | 5 |
Egy felnőtt ember számára ajánlott étrend egy hétre | 11 |
Vitaminszükséglet-táblázat | 13 |
Élelemiszerek összetétele (fehérje, zsír, szénhidrát) és kalóriatartalma | 14 |
Élelmiszerek vitamintartalma | 16 |
A magyar konyháról ínyesmester | 18 |
Általános tudnivalók | 19 |
Rántáskészítés | 21 |
Az előfőzés | 21 |
Az olajos főzés | 22 |
A margarin | 22 |
A tűzdelés | 22 |
A párolás | 23 |
Roston sütés | 23 |
Savanyítás, marinálás | 23 |
A szójaliszt | 24 |
Levesek, általános tudnivalók | 24 |
Levesreceptek | 26 |
Levesbevalók | 37 |
Előételek | 41 |
Hideg előételek | 42 |
Szárnyasokról átalános tudnivalók | 58 |
Szárnyasok | 60 |
Húsokról általános tudnivalók | 62 |
Angolos húsok elkészítése | 68 |
Borjúhúsok | 70 |
Marhahúsok | 70 |
Sertéshúsok (malac is) | 80 |
Birka, ürühúsok | 101 |
Lóhús | 102 |
Vadhúsokról és elkészítésükről | 102 |
Vadhúsok | 106 |
Halételekről általános tudnivalók | 109 |
Halak | 113 |
Rák | 113 |
Pástétomok | 115 |
Köretek | 119 |
Mártások | 121 |
Hideg mártások | 125 |
Saláták | 125 |
Főzelékek | 129 |
Húspótlók, feltétek | 131 |
Tojásételek | 133 |
Belsőségek (máj, vese, velő, nyelv, tüdő, borjúmirigy, pacal) | 135 |
Egytálételek | 140 |
A disznótor, hurka-, kolbászkészítés, sonkapácolás | 146 |
Főtt tészták | 148 |
Sós, sajtos tészták | 153 |
Kelt tészták | 155 |
Zsírban sült kelt tészták | 159 |
Meleg tészták | 161 |
A soufflékról | 161 |
Puddingok | 161 |
Rétes, palacsinta | 164 |
Sodók | 166 |
Finom tészták (fánkok, lepények, kalács, beigli, tekercsek, linzer, Rigó Jancsi, vargabéles) | 167 |
Kukoricalisztből, köleskásából és hajdinából készült ételek | 176 |
Torták | 180 |
Tortakrémek és mázak | 184 |
Édes sütemények | 187 |
Parfait-k, fagylaltok | 191 |
Mignonok és szaloncukorkészítés | 191 |
Gyümölcseltevés cukor nélkül, aszalás | 194 |
Zsírszegény világban (tojásrántotta teljesen zsír nélkül) - ínyesmester | 196 |
A francia konyháról - ínyesmester | 197 |
Diétás étrend, írta Tangi Herald egy. m. tanár | 197 |
Kímélő étrend (lázas betegeknek, lábadozóknak) | 199 |
Májdiéta (vérszegénységnél) | 201 |
Gyomorsavtúltengésben szenvedők diétája | 201 |
Gyomorsavhiányban szenvedők diétája | 202 |
Bélhurut-diéta | 202 |
Vesebajosok étrendje | 203 |
Szívbetegek étrendje | 204 |
Basedowkórosak, pajzsmirigytúltengésben szenvedők étrendje | 205 |
Cukorbetegek étrendje | 206 |
A szakácskönyvben szereplő ételek összetétele (fehérje, zsír, szénhidrát), kalória- és vitamintartalma, ára adagonként és 100 kalóriánként és elkészítési ideje táblázatosan | 222 |
Tartalom | 224 |