1.062.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A helyes táplálkozás

Szerző
Budapest
Kiadó: Eggenberger-féle Könyvkereskedés-Rényi Károly kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 151 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Irta Dr. Boros József egyetemi ny. r. tanár és Dr. vitéz Kolta Ervin egyetemi tanársegéd. Nyomtatta Stephaneum nyomda, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Amidőn ezt a könyvecskét útjára engedjük, tesszük ezt azzal a szándékkal, hogy mindennapi gyakorlat számára olyan segédeszközt nyujtsunk, mely a táplálkozási tanácsadást megkönnyíti. Régóta... Tovább

Előszó

Amidőn ezt a könyvecskét útjára engedjük, tesszük ezt azzal a szándékkal, hogy mindennapi gyakorlat számára olyan segédeszközt nyujtsunk, mely a táplálkozási tanácsadást megkönnyíti. Régóta nyugtalantít az az érzés, ami az éveken át gyüjtött tapasztalataimból szűrődött le, hogy a táplálkozás tekintetében elsősorban a nagyközönség körében, de nem kis fokban az orvosi társadalomban is zavaró bizonytalanság uralkodik, mely főképen a laikus közönség köréből veszi eredetét és amely ellen orvosi körök eredménytelenül küzdenek. Vissza

Tartalom

Előszó 3
Bevezetés 5
I. Tápanyagok 7
Tápanyagszükségletről általában 7
A fehérje 10
A szénhidrát 14
A zsír 17
Az ásványi anyagforgalom 18
Vízforgalom 25
Vitaminok 27
II. Fontosabb élelmianyagok 51
A tej 51
A tojás 53
A hús 55
Liszt, kenyér és tészta 58
A burgonya 61
Egyéb növényi élelmiszerek 63
Az ételzsírfajták 66
A szeszesitalok 68
III. Az elkészíts hatása az élelmianyagokra 71
Főzés, sütés, fagyasztás, pácolás, aszalás, konzerválás stb. 71
Az ízesítés 79
IV. Étrendek 81
Az egészséges ember étrendje 81
Kövérség, fogyasztás 84
Soványság, hízlalás 96
Táplálkozás a terhesség és szoptatás ideje alatt 101
A nyersétrend 105
A nyersétrend válfajai 110
A nyersétrend alkalmazásának példái 112
Táblázatok 120
A nyersétrendben felhasználható anyagok és azok elkészítési módja 124
Zöldség- vagy főzelék-présnedvek 124
Gyümölcs-présnedvek 126
Gyümölcsnedv-keverékek 127
Gyümölcs 128
Gyümölcsételek 128
Bővített étrendben adható gyümölcsételek 129
Fagylaltok 130
Zöldségfélék 130
Nyers főzeléktálak összeállítása 134
Saláta 136
Izesítők 137
Mártások 138
Édes mártások 140
Példák a bővített étrendben felhasználható ételek elkészítési módjáról 141
Névmutató 144 - 151
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A helyes táplálkozás A helyes táplálkozás A helyes táplálkozás A helyes táplálkozás A helyes táplálkozás A helyes táplálkozás A helyes táplálkozás

A borító foltos, néhány lapon aláhúzások és bejegyzés, a borítón és a címlapon tulajdonosi bejegyzés található.

Állapot:
4.980 ,-Ft
25 pont kapható
Kosárba