kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Polgári Védelem Országos Parancsnoksága |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 67 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
Bevezetés | 3 |
A tömegpusztító fegyverek élelmiszer és ivóvíz károsító hatásai | 5 |
Mit kell tudnunk a tömegpusztító fegyverek károsító, szennyező hatásáról? | 5 |
Az atomfegyver | 6 |
A biológiai fegyver | 8 |
A vegyi harcanyagok | 10 |
A tömegpusztító fegyverek károsító és szennyező hatásai a háztartási élelmiszer készletekre | 12 |
Liszt, cukor, só, lisztes készítmények károsodása | 12 |
Étkezési zsiradékok, húskészítmények károsodása | 13 |
Tartósított élelmiszerek károsodása | 14 |
Tej- és tejtermékek károsodása | 15 |
Tömegpusztító fegyverek károsító és szennyező hatásai a mezőgazdasági terményekre, takarmánykészletekre | 15 |
A betakarítás előtt álló termények károsodása | 16 |
Hogyan károsítják a tömegpusztító fegyverek a betakarított terményeket | 17 |
Hogyan veszélyeztetik a tömegpusztító fegyverek az állatállományt | 19 |
Hogyan károsodik, szennyeződik az ivóvíz a tömegpusztító fegyverek hatására | 21 |
Az élelmiszer-, ivóvíz- és takarmánykészletek, valamint az állatállomány megelőző radiológiai- és vegyivédelme | 25 |
Mi a megelőző RBV védelem tartalma, hogyan lehet azt megvalósítani? | 26 |
Hogyan védjük meg háztartási élelmiszer készletünket? | 26 |
Liszt, cukor, só, lisztes készítmények megelőző védelme | 29 |
Étkezési zsírok, húskészítmények megelőző védelme | 29 |
Tartósított élelmiszerek megelőző védelme | 30 |
Tej- és tejtermékek megelőző védelme | 31 |
Gyümölcs és zöldségfélék védelme | 32 |
Célszerű élelmiszer tartalékok kialakítása és cseréje. Milyen legyen az élelmiszer egységcsomag összetétele | 32 |
Hogyan védhetjük meg a mezőgazdasági terményeket és takarmány féleségeket a tömegpusztító fegyverek hatásairól? | 35 |
A betakarítás előtt álló termények védelme | 36 |
A tárolt termények és takarmányfélék védelme | 36 |
Hogyan biztosíthatjuk a háztáji állatállomány megelőző RBV védelmét? | 40 |
Állattartási épületek megelőző védelmének lehetőségei | 40 |
Hogyan valósíthatjuk meg háziállataink védelmét elzárással? | 42 |
Takarmány és ivóvíz tartalékok képzése | 44 |
Hogyan valósíthatjuk meg az ivóvíz megelőző RBV védelmét? | 45 |
Az élelmiszer-, ivóvíz- és takarmánykészletek, valamint az állatállomány mentesítése | 49 |
Hogyan győződhetünk meg a készleteink tisztaságáról, melyek a mentesítés alapvető módszerei és szükséges eszközei? | 49 |
Melyek a mentesítés alapvető módszerei? | 50 |
Mentesítésnél gondoljunk személyünk védelmére is | 51 |
Hogyan kezeljük a mentesítéskor keletkezett szennyezett hulladékot és a szennyezett vizet? | 52 |
Háztartási élelmiszerek mentesítése | 53 |
Liszt, cukor, só, lisztes készítmények mentesítése | 53 |
Étkezési zsírok, húsféleségek mentesítése | 54 |
Tartósított termékek mentesítése | 55 |
Tej- és tejtermékek mentesítése | 55 |
Gyümölcs és zöldségfélék mentesítése | 56 |
Mezőgazdasági termények mentesítése | 56 |
Az állatállomány mentesítése | 58 |
Ivóvíz mentesítés | 59 |
Környezetünk, létesítményeink mentesítése | 61 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.