kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
Oldalszám: | 170 oldal |
Sorozatcím: | Kertünk, házunk, otthonunk |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-230-200-1 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal. |
Bevezető | 5 |
Élelmiszer-fogyasztásunkról | 7 |
A hűtés és a fagyasztás | 23 |
A jégveremtől a hűtőgépig | 25 |
A jégverem | |
Az első hűtőgép és hűtőház | |
Élelmiszer-fagyasztás | |
Mit jelent a MIRELITE? | |
Fizikai ismeretek - dióhéjban | 29 |
Hőmérők | |
Mi az abszolút nulla fok? | |
Hőközlés és hőelvonás | |
Forrás | |
Párolgás | |
Fagyás | |
Hűtőközeg | |
Hidegforrás | |
Hűtési körfolyamat - egyszerűen | |
A levegő mint közvetítő | |
Mi a műjég és a szárazjég? | |
A hűtés és a fagyasztás gyakorlata | 36 |
Melyik a legjobb konzerválási mód? | |
Mikor alkalmazzuk a hűtést? | |
A fagyasztás hosszabb időre szól | |
Új korszak a tartósítóiparban: a gyorsfagyasztás | |
Fagyasztva tárolás | |
A fagyasztás és a mikroorganizmusok | |
"Frissebb, mint a friss?" | |
A fagyasztás hatása az élelmiszerekre | |
Hűtőlánc a termeléstől a fogyasztóig | 45 |
Modern éléskamránk: a hűtőszekrény | 49 |
Jégszekrény | 49 |
A hűtőszekrénygyártás történetéről | 50 |
Ma már nem luxus! | 52 |
Üzemeltessük-e télen? | 54 |
Amit a hűtőszekrény szerkezetéről tudni kell | 55 |
A forgalomban lévő készülékek ismertetése | 64 |
Kompresszoros üzeműek | 65 |
Abszorpciós rendszerűek | 67 |
Melyiket válasszuk a sok közül? | 70 |
A vásárlás főbb szempontjai | 70 |
Elhelyezés és beállítás otthon | 72 |
Kezelése és használata | 75 |
Az élelmiszerek elhelyezése | 75 |
A tárolás módja | 76 |
Elsőrendű követelmény: a higiéne! | 82 |
Mit a teendő üzemzavar esetén? | 85 |
Tárolás a hűtőszekrényben | 87 |
Az élelmiszer-vásárlás szempontjai, a tárolhatóság időtartama | 88 |
Bevásárlás | 88 |
Hazaszállítás | 89 |
Mit, hogyan és mennyi ideig lehet tárolni? | 91 |
Tudnivalók a gyorsfagyasztott élelmiszerek tárolásáról | 99 |
Gyorsfagyasztott élelmiszerek a főzés könnyítésére | 102 |
Mire használjuk a mélyhűtőrekeszt? | 108 |
Frissítő italok | 108 |
Fagyasztás házilag | 109 |
Jégkockakészítés | 111 |
Fagylalt | 112 |
Néhány házi fagylaltrecept | 114 |
Jégkrém vagy keményfagylalt - otthon | 115 |
Parféreceptek | 115 |
Hűtési lehetőség a turizmusban | 117 |
Hagyományos tárolási módok | 121 |
Egyszerű tárolási módok | 121 |
Téli tárolás szabadban és zárt helyen | 125 |
Szabadtéri prizma | 126 |
Egyszerű vagy ideiglenes verem | 128 |
Melegágyi tárolás | 129 |
Állandó verem | 129 |
Pince | 130 |
Padlás | 133 |
Szükségtárolók | 134 |
Az éléskamra mint tárolóhely | 134 |
Gyümölcs- és zöldségfélék előkészítése téli tárolásra | 137 |
Almatárolás | 138 |
Körtetárolás | 140 |
Szilva és egyéb csonthéjas gyümölcsök tárolása | 140 |
Bogyós gyümölcsök | 141 |
A szőlő eltartása | 141 |
Burgonyatárolás | 142 |
Vöröshagyma | 143 |
Fejeskáposzta | 144 |
Karalábé | 145 |
Karfiol | 146 |
Sárgarépa | 146 |
Petrezselyem, zeller, cékla, torma | 147 |
Egyéb zöldségfélék eltartása | 148 |
Táplálkozásunk ma és holnap | 149 |
Egészségesebb étrendet! | 155 |
Korzervek, félkész és készételek étlapunkon | 157 |
Felhasznált és ajánlott irodalom | 160 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.