kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 48 oldal |
Sorozatcím: | Kertészpraktikák |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-234-235-6 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
Előszó | 3 |
Egészség, mérték, bor | 4 |
A szőlő | 4 |
A szüret | 6 |
Hogyan használjuk a mustfokolót? | 7 |
A szüretelés főbb szabályai | 9 |
A szőlővásárlás szempontjai | 10 |
Mustkészítés | 10 |
Zúzás | 10 |
Bogyózás | 11 |
A cefre enzimes áztatása | 12 |
Mustelválasztás | 12 |
Sajtolás | 13 |
Előkészítés az erjesztésre | 14 |
Cefrekénezés - mustkénezés | 14 |
Nyálkázás | 15 |
Mustjavítás | 15 |
Az erjedés | 18 |
Az erjedés három szakasza | 18 |
Az irányított erjesztés | 19 |
A fehér szőlő mustjának erjesztése | 19 |
A kék szőlő cefréjének erjesztése | 22 |
A rozébor készítése | 23 |
Fehérborkészítés | 24 |
Az újbor jellemzői, változásai | 25 |
Borkezelés | 26 |
Töltögetés | 26 |
Fejtés | 27 |
Kénezés | 29 |
Derítés | 29 |
A bor érlelése | 32 |
Borbetegségek | 34 |
A virágosodás (borvirág, pimpó) | 34 |
Ecetesedés, illkósodás | 34 |
Egéríz (meizli) | 35 |
Tejsavas, mannitos erjedés | 35 |
Záptojásszag (seprőbomlás) | 35 |
Barnatörés | 36 |
Nyúlósodás | 36 |
Keseredés (Glicerinerjedés) | 36 |
Borhibák | 36 |
Íz- és szaghibák | 37 |
Törések | 37 |
A borkóstolás | 37 |
Hogyan kóstoljunk, hogy jól kóstoljunk? | 38 |
Utószó | 42 |
Irodalom | 42 |