kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület Csongrád megyei Csoportja |
---|---|
Kiadás helye: | Szeged |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott kemény kötés |
Oldalszám: | 225 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 7 cm x 5 cm |
ISBN: | 963-8203-91-9 |
Megjegyzés: | Nyomda: Szegedi Színes Nyomda Színes fotókkal és fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Fém plakettel. A könyv pontos mérete: 52 x 70 mm. |
Előszó | 5 |
A harcsa rendszertani helye és leírása | 7 |
A harcsa földrajzi elterjedése | 18 |
Megfigyelések a harcsa életmódjáról | 20 |
Hogyan reagál a harcsa a különféle hangokra? | 30 |
A harcsa táplákozása | 32 |
Megfigyelések a harcsa falánkságáról | 36 |
Gyomortartalom-vizsgálatok | 40 |
Veszélyes lehet-e a harcsa az emberre? | 50 |
Harcsaívás a természetes vizekben | 60 |
A harcsa tógazdasági tenyésztése | 64 |
A félmesterséges szaporítás lényege | 67 |
A harcsa ellenségei és betegségei | 77 |
A kopoltyúféreg | 79 |
A darakór | 81 |
A harcsa halászata | 85 |
Hálóval | 85 |
Horoggal | 91 |
Búvárhalászat | 95 |
Szigonyozás | 96 |
A hálóba vagy horogra került harcsa összeszedése | 103 |
A harcsa horgászata | 109 |
Harapás és fárasztás | 132 |
A harcsa csónakba emelése | 134 |
Csalik | 137 |
A trófeák | 174 |
A harcsa felhasználása a konyhán | 177 |
Harcsából készíthető ételek | 181 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.