A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Előszó
A halászlé az egyik legismertebb, legkedveltebb magyar ételspecialitás - hungarikum amit néhány kivétellel szinte mindenki szeret. A gyakran emlegetett gulyás mellett a hazánkba látogató külföldiek...
Tovább
Előszó
A halászlé az egyik legismertebb, legkedveltebb magyar ételspecialitás - hungarikum amit néhány kivétellel szinte mindenki szeret. A gyakran emlegetett gulyás mellett a hazánkba látogató külföldiek többsége számára is az egyik legismertebb és legvonzóbb, legszívesebben rendelt fogás. Magyarországon a halételek, így a halászlé is elsősorban a karácsonyhoz kötődik, részben vallási okok és hagyományok miatt, mint például a húsvéthoz a sonka és a tojás. Tapasztalatom szerint minden családban főzik ezt az ételt, évente legalább egyszer, de a többség gyakrabban is. Természetesen az év bármely szakában lehet főzni, és főznek is az emberek halászlét, de karácsonykor majdnem mindenhol. Az ünnep közeledtével rokonaim és ismerőseim minden évben megkeresnek, hogy mondjak el pár fogást, amelyek segítségével az ünnephez méltó ízű és állagú halászlét főzhetnek. Sajnos előfordul, hogy egy-egy ilyen beszélgetés során valami kimarad. Nem mindig jut eszembe az összes finoman kimunkált módszer. Rendszerint már későn jut eszembe egy-egy általam fontosnak tartott apróság. Ráébredtem, hogy az a jó megoldás, ha szépen leírom, és minden érdekelt kap egy-egy példányt, így bárkinek lehetősége van jó halászlét készíteni. Ez a könyv nem szakácskönyv, nem egy egzakt recept, de még csak nem is irodalmi alkotás. Útmutatónak szánom az általános közízlésnek megfelelő halászlé elkészítéséhez. Ismertetni kívánom azt az utat, amelyen végighaladva a hal beszerzésétől eljutunk a kész halászléig, de útközben elmesélek néhány anekdotát és számos mítoszt, amely a halászlét körüllengi. Sok „szakács" sokféle módszert használ, én most mégis egyetlen módot írok csak le. Ez nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy bárki az itt leírtakkal és általa régebben ismert, vagy újonnan kitalált elemekkel kísérletezzen.
Vissza
Fülszöveg
A magyarság egyik legkedveltebb, legismertebb ételspecialitása a halászlé, igazi hungarikum. Ennek az első látásra egyszerűnek tűnő ételnek az elkészítése igazi kihívás, mely az utóbbi évtizedekben komoly sporttá nőtte ki magát: A mester- és hobbiszakácsok helyi és országos versenyeken mérik össze évente többször is tudásukat. Ki ne tudna olyan halászcsárdát, ahol igazán finom a halászlé? Kinek ne lenne olyan ismerőse, aki igazán finom halászlevet tud főzni? Mi lehet vajon a titok? A titok a hozzáállásban, sok apró és nagyobb fogásban, néha lényegtelennek tűnő, de fontos részletekben rejlik...
E szellemes, anekdotákkal fűszerezett könyv végigvezeti az olvasót a halászlé készítésén a hal beszerzésétől a tálalásig, részletesen leírva és indokolva minden szükséges mozzanatot. Egy gazdagon illusztrált fejezetben külön foglalkozik az élő hal felbontásával és feldolgozásával. Ebben sem, és másban sem feltételez előképzettséget vagy konyhai gyakorlatot, így segítségével akár teljesen...
Tovább
Fülszöveg
A magyarság egyik legkedveltebb, legismertebb ételspecialitása a halászlé, igazi hungarikum. Ennek az első látásra egyszerűnek tűnő ételnek az elkészítése igazi kihívás, mely az utóbbi évtizedekben komoly sporttá nőtte ki magát: A mester- és hobbiszakácsok helyi és országos versenyeken mérik össze évente többször is tudásukat. Ki ne tudna olyan halászcsárdát, ahol igazán finom a halászlé? Kinek ne lenne olyan ismerőse, aki igazán finom halászlevet tud főzni? Mi lehet vajon a titok? A titok a hozzáállásban, sok apró és nagyobb fogásban, néha lényegtelennek tűnő, de fontos részletekben rejlik...
E szellemes, anekdotákkal fűszerezett könyv végigvezeti az olvasót a halászlé készítésén a hal beszerzésétől a tálalásig, részletesen leírva és indokolva minden szükséges mozzanatot. Egy gazdagon illusztrált fejezetben külön foglalkozik az élő hal felbontásával és feldolgozásával. Ebben sem, és másban sem feltételez előképzettséget vagy konyhai gyakorlatot, így segítségével akár teljesen kezdő szakácsok is bátran hozzákezdhetnek életük első halászléjéhez - de a könyv még a tapasztalt profik is tartogat újdonságot.
A szerző negyven éves tapasztalata kikristályosodott eredményét írta le a könyv hasábjain, hogy ez a tudás ne csak a mesterszakácsok, ne csak néhány ember féltve őrzött műhelytitka legyen. Így az eddig "titkosan" őrzött recept és ízvilág sok más magyar hagyománnyal együtt fennmaradhat az utókor számára.
Vissza
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
×
1
2
3
Regisztráció
×
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Mehet
×
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.