1.060.389

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A HACCP rendszer megvalósítása a közétkeztetésben

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Saldo Pénzügyi Tanácsadó és Informatikai Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 196 oldal
Sorozatcím: Gazdálkodási kézikönyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN: 963-638-074-0
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az elmúlt években a SALDO Rt. már megjelentetett olyan munkákat, amelyek célja a közétkeztetés, az élelmezési üzemek segítése volt, annak érdekében, hogy tevékenységük minél jobb minőségű,... Tovább

Előszó

Az elmúlt években a SALDO Rt. már megjelentetett olyan munkákat, amelyek célja a közétkeztetés, az élelmezési üzemek segítése volt, annak érdekében, hogy tevékenységük minél jobb minőségű, szolgáltatásaik magasabb színvonalú legyen.
Ezekben már igen komoly információk, ismeretek jelentek meg az élelmiszer biztonsággal, a közétkeztetésben szükséges minőségbiztosítással kapcsolatban.
Az a tény, hogy a minőségirányítási módszerek, elemek alkalmazása - az élelmiszer előállítással foglalkozó különböző szakterületek mellett - a közétkeztetésben a szakmai igényeken túlmenően, jogszabályban rögzített kötelezettségként is megjelent, arra késztette a SALDO Rt-t, hogy olyan kiadványt jelentessen meg, amely az élelmezési üzemeknek e kötelezettségük teljesítésében segítséget nyújthat.
Könyvünk az élelmezési üzemekben megvalósítandó HACCP rendszer, mint sajátos minőségbiztosítási rendszer modelljét mutatja be. Ez a modell egy átlagos méretű és tevékenységi körű, átlagos tárgyi feltételek mellett között dolgozó üzemre vonatkozik.
Segítségével - a leírtak ésszerű, szakmai alapokon történő kiegészítésével, vagy tartalmából csak a szükséges elemek felhasználásával - az átlagostól eltérő méretű és eltérő tevékenységet folytató (több, eltérő fogyasztói igényt kielégítő, nagy létszámra főző központi konyhától a kis létszámú, napi egy étkezést biztosító tálaló-befejező konyháig) élelmezési üzemek részére is elkészíthető és működtethető a HACCP rendszer.
Ajánljuk e könyvet mindazoknak az élelmezésvezetőknek, akik a HACCP rendszer gyakorlati megvalósításával, működtetésével kapcsolatos ismereteket, információkat keresnek, és mindenkinek, aki a közétkeztetéssel kapcsolatos minőségirányítási feladatokat lát el, vagy érdeklik az ilyen irányú ismeretek, információk.
Végül köszönetet mondunk a közös munkáért és az átadott tapasztalatokért azoknak az élelmezésvezetőknek, akikkel az elmúlt években együtt dolgozhattunk.
Külön köszönetünket fejezzük ki Prof. Dr. Rigó János úrnak, az MTA doktorának a lektorálásért és a SALDO Rt-nek a könyv megjelentetéséért.
Békéscsaba, 2003. július
A szerzők Vissza

Tartalom

Előszó 5
A HACCP fogalma, lényege, alkalmazásának szükségessége és jelentősége
a közétkeztetésben 9
A HACCP rendszer megvalósítása 12
A HACCP rendszer elkészítésének folyamata 13
Minta HACCP KÉZIKÖNYV részletes tartalomjegyzéke 21
Minta HACCP KÉZIKÖNYV 25
Oktatási segédanyag 183
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem