kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Agrárszakoktatási Intézet |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 79 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám: ASZI-129. |
Az ültetvénylétesítés szervezése és költségei (Dr. Z. Kiss L.) | 3 |
A telepítés tervezése és költsége | 3 |
A terület előkészítése | 4 |
Az ültetvény ráfordításai | 5 |
Az ültetvénylétesítés szervezési feladatai | 8 |
A metszés, a tápanyagpótlás, a talajművelés és a növényvédelem szervezése (Dr. Bálint J.) | 10 |
A metszés | 11 |
Kézi metszés | 11 |
Metszés gépi ollókkal | 13 |
Mechanikai gépi metszés | 14 |
A gyümölcstermelés energiamérlege és a gallyeltakarítás | 15 |
Trágyázás, talajművelés és gyomirtás | 18 |
Munkaszervezés a növényvédelemben | 20 |
A permetezőgépek munkateljesítményét befolyásoló tényezők | 20 |
A munkasebesség növelésének feltételrendszere | 25 |
A lémennyiség csökkentésének feltételrendszere | 26 |
A környezetszennyeződés | 27 |
Az öntözés szervezése (Dr. Z. Kiss L.) | 31 |
Az öntözés hatékonysága | 32 |
A gyümölcsbetakarítás tervezése, szervezése (Dr. Z. Kiss L.) | 34 |
A betakarítási terv | 34 |
A szüreti teljesítmények | 36 |
Az alma és a körte betakarítása | 36 |
Az egyes betakarítási változatok értékelése | 36 |
A ceglédi önfelszedő gép alkalmazása | 42 |
A görgőskocsi alkalmazása | 43 |
Az áruvá készítés | 45 |
Kézi osztályozás, válogatás, csomagolás | 46 |
Gépi osztályozás, kézi válogatás | 46 |
A csonthéjasok betakarítása | 48 |
Az őszibarack betakarítása | 48 |
Az őszibarack betakarítás változatainak értékelése | 49 |
Az őszibarack áruvá készítése | 50 |
A csonthéjasok gépi betakarítása | 51 |
A rázógépek alkalmazásának feltételei | 52 |
A kajszibetakarítás változatainak értékelése | 52 |
A meggybetakarítás szervezése | 54 |
A cseresznye- és meggybetakarítás veszteségtényezői | 55 |
A szilvabetakarítás változatainak értékelése | 57 |
A bogyógyümölcsűek betakarításának szervezése | 59 |
A ribiszke betakarítása | 59 |
A málna betakarítása | 60 |
A kézi betakarítás szervezése | 61 |
A betakarítás költsége | 62 |
A szamóca betakarítása | 62 |
A kézi betakarítás | 62 |
A szamócaszüret ráfordításai és költsége | 63 |
A héjasok betakarítása | 64 |
A héjasok kézi betakarítása | 65 |
A héjasok gépi betakarítása | 66 |
A hűtőtárolás szervezése (Dr. Z. Kiss L.) | 68 |
A tárolás szervezése | 68 |
Feladatok a tárolás gazdaságosságának javításában | 70 |
A gyümölcsértékesítés szervezése (Dr. Z. Kiss L.) | 71 |
A gyümölcsértékesítés jellemzői | 71 |
Az árbevétel változása | 72 |
Az értékesítés szervezése | 72 |
Az értékesítési irány változása | 73 |
Feladatok az értékesítés szervezésében | 74 |
Ellenőrző kérdések | 76 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.